Повече видимост в Google чрез структурирани данни

Повече видимост в Google чрез структурирани данни

Какво представляват така наречените „структурирани данни“?

Структурираните данни позволяват препращането на важна информация към търсачките. Прави се разграничение между различни видове, като напр Б. събитие, организация, човек, място, продукт, преглед или събитие.

Налични са три формата за създаване на тези типове: RDFa, микроданни и JSON-LD. Форматът е разработен от Google, Microsoft, Yahoo и Yandex.

Структурираните данни могат да помогнат на Google да разбере съдържанието на вашия уебсайт и да активира определени функции за резултатите от търсенето за вашите страници. Той служи като стандартизиран формат за предоставяне на информация и картографиране на уебсайтове.

Предимствата на внедряването на структурирани данни са:

 • По -кратко представяне в Google SERPs
 • Предоставя на клиентите незабавна информация
 • По -висок процент на кликване (CTR)
 • Намалява степента на отпадане
 • Повишаване на удобството за ползване

Елементи на маркиране

 • Съдържание на абонамент и paywall
 • Инструкции
 • Оценка на работодателя
 • Елементи
 • Книга
 • Запис
 • Проверка на фактите
 • Страница с често задавани въпроси
 • Въртележка
 • Критичен преглед
 • Списък на курсовете
 • Списък на популярните места
 • Поток на живо - Лайвстрийм
 • Лого
 • Локална обява
 • Навигационен път
 • Продукт
 • Преглед
 • Рецепта
 • Поле за търсене на връзки към сайта
 • Социални мрежи
 • Обяви за работа
 • Корпоративен контакт
 • Събитие
 • Видео

Как могат да бъдат структурирани уеб данните?

За да могат данните да бъдат изведени по структуриран начин, полетата с данни трябва да се показват в съответствие с указанията на schema.org . За да направите това, необходимите данни трябва да са налични в първата стъпка и да бъдат въведени в правилния формат във втората стъпка.

Ще се радваме да поставим вашите данни в правилния формат!

Свържи се с нас, сега!


Какви видове структурирани данни съществуват?

Областта на приложение за структурирани данни е изключително обширна и непрекъснато се разширява. Понастоящем е възможно изпълнение за следните области.

Съдържание на абонамент и paywall

Препоръчително е да не криете съдържание от търсачките, това всъщност може да доведе до изключване от индекса. Понякога обаче все пак искате търсачката да види нещо различно от потребителя. Добър пример са абонаментите или съдържанието на paywall. Това са вноски, които могат да бъдат получени само срещу плащане, но които все още могат да бъдат индексирани от Google и Co.

За посетителите, които не плащат, скритото съдържание трябва да бъде маркирано със структурирани данни във формат JSON-LD, за да се използва като платформа за новия модел „Гъвкава извадка“. Така търсачката разбира защо Googlebot - който се третира като платещ потребител - получава различно съдържание от „нормален“ потребител.

Инструкции

Използвайки структурирани данни за инструкции, можете изрично да кажете на Google, че съдържанието ви е пример за практика. Това води потребителя през поредица от стъпки, за да свърши задача. Инструкциите могат да включват видео, снимки и текст. Примери за това са „Как да завържем папийонка“ или „Как да масажираме“. Ако отделните стъпки във вашето ръководство трябва да се извършват една след друга, това е добър показател, че можете да се възползвате от структурираните данни за инструкциите.

Общ рейтинг на работодателя

Ако генерираните от потребителите отзиви за работодатели са публикувани на вашия уебсайт, препоръчително е да добавите структурирани данни от типа EmployerAggregateRating там. EmployerAggregateRating е рейтинг на работодателя въз основа на информация от много потребители. При добавянето търсещите работа получават оценка, която може да им помогне да изберат работа. Също така, марковото съдържание може да бъде подчертано в разширеното търсене на работа на Google.

Елементи

Статиите в блога се показват на видно място, особено в мобилното търсене. Маркирането на нормални статии има смисъл, но за да ги подчертаем по -силно , подстраниците също трябва да бъдат предоставени във формат AMP . Като добавите структурирани данни към страницата си с новини, блог или статия, можете да подобрите появата им в резултатите от търсенето с Google.

Книга

С помощта на промоции на книги Google Търсене е правилното място за намиране на книги и автори. Потребителите на търсенето могат да купуват намерени книги директно от резултатите от търсенето. Като издател на електронни книги имате възможност да предоставите на Google набор от данни за вашите книги, като използвате схемата за структурирани данни. С помощта на заявка за търсене на потребител може да се изрази намерението да се намери книга. Примерите са заглавие на книга като „Ловецът в ръжта“ или книги на JD Salinger.

Запис

Използването на структурирани данни за предоставяне на допълнителна информация като име, описание, създател и формат за разпространение улеснява намирането на запис. За да намери записи, Google използва schema.org и други стандарти, които могат да бъдат добавени към страниците. Целта на това маркиране е да оптимизира откриването на набори от данни от области като социални науки, машинно обучение или държавни данни.

Проверка на фактите

Ако имате уебсайт, на който искове, направени от други, могат да бъдат проверени, можете да включите структурирани данни от ClaimReview на уебсайта. Използвайки структурирани данни на ClaimReview, можете да видите обобщение на вашата проверка на фактите в резултатите от търсенето с Google, ако страницата ви се показва в резултатите от търсенето за тази област.

Страница с често задавани въпроси

Страница с често задавани въпроси предоставя списък с често задавани въпроси и отговори по конкретна тема. Например, страница с често задавани въпроси на уебсайт за електронна търговия може да даде отговори на въпроси относно дестинациите за доставка, опции за покупка, правила за връщане и процеси на възстановяване на суми. С помощта на структурираните данни от, можете да показвате тези въпроси и отговори директно в търсенето с Google и в асистента, така че потребителите да могат бързо да намерят отговори на своите въпроси.

Въртележка

Използвайки структурирани данни, можете да квалифицирате обширните си резултати за подобен на списък дисплей, така наречената въртележка. Обикновено въртележки се появяват само на мобилни устройства и само за определено съдържание. Използването на маркировка на въртележка за тип съдържание, което понастоящем не се поддържа във формата на въртележка, не е грешка, тъй като информацията все още може да се показва, но не е в въртележка.

Критичен преглед

Оценката на критик е част от обширна рецензионна статия, която един автор е създал или съставил за издател. Отзивите на критиците се появяват в резултатите от търсенето като откъс от рецензията с името на критика и символа на издателя. Това ще улесни вашите читатели да намерят рецензиите и да посетят уебсайта ви, за да ги прочетат изцяло. Критични отзиви могат да бъдат изпратени за местни фирми, филми и книги.

Курс

Маркирайте ценовите си листа със структурирани данни, така че заинтересованите потребители да могат да ви намерят с помощта на търсенето с Google. Имате възможност да въведете подробности като името на курса, доставчика и кратко описание. Курсовете трябва да имат конкретна педагогическа цел, а именно предаването на знания и / или компетенции в конкретна предметна област и да се преподават на определен брой учащи се от поне един преподавател.

Списък на най -популярните места

Географските местоположения за определени имоти също могат да бъдат определени като част от конкретна тема. Например, определено място може да се утвърди като „най -добрият италиански ресторант“. В този случай различни уебсайтове ще разпознаят такова местоположение, като го добавят към тематичен списък и го публикуват. Пример: „10 -те най -добри италианци в Берлин“.

Вижте списъка на Google с популярни места за свързани списъци от големи издатели. Потребителят може да търси в списъка за местоположения, избрани от надежден източник, от който да избира.

Поток на живо

С потока на живо миниатюрите на видеоклиповете са маркирани като „на живо“ в резултатите от търсенето. Google трябва да знае дали е видео на живо или в колко часа ще започне потока. Логото на живо може да се използва във всеки публичен видеоклип, който се предава на живо за определен период от време. Примери:

 • Спортни събития
 • Церемонии по награждаване
 • Въздействащи видеоклипове
 • Видео игри на живо

Това показва изображението, което Google ще използва като лого на вашата компания в резултатите от търсенето и в графиката на знанието. С помощта на маркировката Google Search идентифицира изображението, което ще се използва като логото на компанията. Това гарантира, че изображението се появява в резултатите от търсенето на компанията, когато е възможно. Такава маркировка е добър сигнал за алгоритмите за търсене на Google да включат това изображение в рекламата.

Обява на местна компания

Резултатите от търсенето позволяват на потребителите да търсят компании, за да видят подчертана карта с графика на знанието с подробности за компания, която отговаря на заявката за търсене. Когато търсите определен вид бизнес - например ресторант - може да се случи, че въртележка е осигурена от доставчик на вериги ресторанти.

Започвайки от последния елемент в навигационния път, потребителят може да се придвижи нагоре с едно ниво в йерархията на уебсайта. Google Търсене използва маркиране на път за навигация в текстовия раздел на уеб страница, за да помогне за организирането на информацията за тази страница в резултатите от търсенето.

Продукт

Вградете надценки в страниците на продуктите си, така че Google да може да показва подробна информация за продукта в големи резултати от търсенето (включително изображения на Google). По този начин потребителите могат да видят цената, наличността и резултатите от рейтинга директно в резултатите от търсенето.

Наградата може да показва богати резултати от продукти, за да привлече потенциални купувачи, които търсят артикули, които да купуват в Google, или снимки на артикулите, които продавате. Информацията за продукта трябва винаги да е точна и актуална, така че потребителите да могат да виждат подходящи и навременни статии.

Оценки

Фрагмент за рецензия е кратък откъс от рейтинг или преглед на уебсайт. Това са предимно комбинирани оценки от множество изпитвани лица. Когато Google намери валидна надценка за рецензии или оценки, той може да покаже извлечение от звезди и друга обобщена информация за оценките. За разлика от рецензията на критик, фрагментът на рецензията е оценка, базирана на цифрова скала - например от 1 до 5.

Рецепта

Добавете снимки, оценки, калории и време за подготовка към вашите рецепти. В този случай е важно това да е едно истинско ястие. Например не се показва страница с категории с множество рецепти. При структуриране на съдържанието на рецептата следните функции могат да се активират автоматично:

 • Лого на рецепта в резултатите от търсенето на мобилното изображение
 • Промоция на съдържание в Google Assistant

Поле за търсене на връзки към сайта

Когато въвеждат директно име на марка или домейн, търсещите често виждат така наречените „връзки към сайта“ под първия резултат от търсенето. Google Търсене може да покаже поле за търсене на вашия уебсайт, ако се показва в резултатите от търсенето. Полето за търсене използва търсенето с Google. Можете също да използвате собствена търсачка или да включите специално мобилно приложение в резултатите от търсенето. Това предполага, че включвате структурирани данни във вашия уебсайт.

Профил в социалните мрежи

Използвайте структурирани данни на официалния си уебсайт, за да добавите информация от профилите си в социалната мрежа. Google ясно показва тази информация в определени резултати от търсенето. В момента Google поддържа Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Linked In и много други

Обява за работа

С Google Jobs можете да внедрите структурирани данни за обяви за работа на уебсайтовете си, като улесните потребителите при намирането на работа. По този начин обявите за работа могат да се показват особено подробно в резултатите от търсенето. Интеграцията в Google е възможна и с външен портал за работа.

Използвайки структурирани данни за вида на заетостта, доставчиците на прогнозни заплати могат да определят диапазоните на заплатите и регионалните средни заплати за различни позиции, да определят подробности за въпросната длъжност, като типично представяне, квалификации и образователни изисквания, и да ги обобщават според фактори като като ниво на опит или работодател. Други предимства:

 • Води до обогатени резултати от търсенето.
  Вашите обяви могат да се показват в Google Търсене на работа, включително вашето лого, оценки и оценки и подробности за работата.
 • По -ангажирани кандидати
  Новият интерфейс позволява на потенциалните служители да филтрират според различни критерии, като местоположение или длъжност. Това ще ви помогне да достигнете до кандидати, които търсят позицията.
 • Подобрени възможности за присъствие и конверсия
  Търсещите работа могат да взаимодействат с обявите за работа по съвсем различен начин и да отидат направо на вашия уебсайт с едно щракване.
 

Корпоративен контакт

Така наречената „Графика на знанието на Google“ от дясната страна на SERP показва бизнес информация, включително работно време, рейтинги, указания и промоции за резервации за срещи или поръчки за артикули. Тук можете да добавите маркировка за контакт на фирмата към официалния си уебсайт, така че информацията за контакт на вашата компания да може да се показва при определени търсения.

Събитие

Маркирайте планираните си събития, така че потребителите да могат да ги намерят в резултатите от търсенето с Google и други продукти на Google, като Google Карти.

Събитията от всякакъв вид могат да бъдат наградени с надценка - от изпълнения на известни артисти до курсове по танци в непосредствена близост. Маркирането на вашите събития ще улесни потребителите да ги открият и в крайна сметка да ги посетят.

Видео

Добавете структурирани данни към видеосъдържанието си, за да направите Google Търсене входна точка за разпознаване и гледане на видеоклипове. Можете да предоставите подробности като описание, URL адрес на миниатюра, дата на качване и продължителност на видеоклипа. Ето как Google може да използва маркировката за въртележки като AMP Headline Carousel. Ако използвате видео маркиране, изображението ще бъде маркирано със съответно лого в резултатите от търсенето на мобилното изображение. Това ви позволява да накарате повече потребители да кликнат върху вашите видеоклипове.

Заключение

Алгоритъмът за търсене работи усилено, за да разбере съдържанието на уебсайта. Можете да помогнете на търсачката, като й дадете изрични препратки към съдържателната ориентация на страница чрез структурирани данни. JSON-LD се използва за данни в просто JavaScript-ориентирано обектно-ориентирано представяне и е предпочитаният от Google формат за структурирани данни. Това е най -модерният начин за прилагане на схемата и позволява на уебсайта Ви да получава както обща надценка (например за местни фирми), така и подробна маркировка въз основа на публикации (статии), продукти (ако имате магазин) и услуги.

Искате ли по -добро класиране в търсенето с Google чрез структурирани данни? Ние сме експерти по внедряването на Google Markup и с удоволствие интегрираме структурираните данни за вашия бизнес сайт в най -оптималния формат.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu