Повече съдържание не винаги е по-добро за класиране в Google

Изследване: Повече съдържание не винаги е по-добро за класиране в Google

Съдържанието е важно в SEO, но е изключително важно това да е подходящият тип съдържание за вашата целева аудитория и за всеки клиент.

Често се чува „съдържанието е цар“ в SEO индустрията. Въпреки, че съм съгласен с това твърдение, то не следва да се прилага "сляпо"  за всеки отделен сайт във всяка една ситуация. Всъщност има случаи, в които добавянето на твърде много съдържание с ниска стойност може да има обратен ефект за малките и средни предприятия и местния бизнес.

Ситуацията. Миналата година Sterling Sky работи с клиент на адвокат за телесни повреди във Флорида, който не се класира много добре по някои от основните ключови думи, към които са насочени. Преди да работи с нас, адвокатската кантора е накарала друга компания да създаде десетки страници с обслужващи райони, насочени към потенцилните клиенти. Всяка страница беше фокусирана върху отделен град или район на обслужване, но не предоставяше реална стойност на потребителите, които посещават тези страници.

Проблемът.

Страниците имаха следните характеристики:

1. Много подобно съдържание. Местоположението служи като основна разлика в повечето страници в зоната на обслужване. Това е често срещана тактика за бизнеса, който се насочва към множество области с надеждата да привлече трафик за клиенти, търсещи специално „ключова дума + местоположение“.

2. Създаден с намерението да се класира в тези градове. Тъй като съдържанието е създадено с единственото намерение да се показва в резултатите от търсенето, то не обслужва нуждите на търсещите.

3. Няма връзки. Отделните страници в зоната на обслужване почти нямаха входящи връзки (или вътрешни връзки), така че едва ли имаше начин търсачките или търсачите да ги намерят.

4. Няма трафик. Поради горепосочените фактори страниците в областта на услугите не помагат по никакъв начин на местния бизнес сайт и всъщност биха могли да допринесат за провал.

Решението.

Тъй като страниците не добавяха стойност към сайта, главно поради точките три и четири, изброени по-горе, взехме решение да ги изтрием всички и да ги пренасочим към основните страници на сайта, които са свързани с основната дейност на бизнеса, а именно адвокат по наказателно право.

Резултатът. В рамките на седмици след като направи това, колегата ми забеляза големи увеличения в класацията на местните търсения за „адвокат по наказателно право“. Ето промяната с помощта на инструмента за класиране Places Scout:

Видяхме и видимо подобрение в органичното търсене в мрежата за тези ключови думи. Това е екранна снимка на инструмента за класиране Whitespark

Страниците в сферата на обслужване могат да работят наистина добре в някои индустрии и пазари. Важно е обаче да измервате въздействието на съдържанието, което добавяте към вашия сайт, преди да приложите стратегия като тази на тази адвокатска кантора.

Защо е важно.

Когато полагате усилия зад която и да е стратегия за SEO, е важно да имате стратегия за тестване, която да се повтаря и да работи, за да доведе до желаните резултати. Важно е във всяка ситуация да се анализира всеки клиент, неговият пазар и пейзажът на SERP поотделно, за да се определи дали се нуждаят от повече съдържание на техния сайт и, ако е така, какъв е най-добрият тип съдържание за целевата аудитория, с която работят.

Вместо да пишете и публикувате куп съдържание без план или стратегия за неговото архивиране, уверете се, че имате план за изграждане на връзки към съдържанието - това включва вътрешни връзки - и вижте дали съществуващите страници, които сте създали, всъщност печелят трафик .

В примера за по-горе би било по-добре да добавите няколко страници в зоната на обслужване и да определите дали те се представят добре, вместо да добавите 50 от тези страници в зоната на обслужване като първа стъпка. Ако се интерсувате от професионална СЕО оптимизация вижте нашите услуги.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu