Продуктови снимки за онлайн магазин

Продуктови снимки за онлайн магазин - Защо са толкова важни?

 1. Важността на използването на изображения на вашия онлайн магазин
 2. Най-добри практики за планиране на вашите продуктови изображения
  1. 1. Направете няколко снимки
  2. 2. Създаване на RAW изображения
  3. 3. Включете различни цветове и стилове
  4. 4. Значението на качеството на изображението
  5. 5. Позволете на потребителя да увеличи (Zoom)
  6. 6. Последователност и осветление
  7. 7. Добавяне на сенки
  8. 8. Балансирайте размера на файла и ефективността на уебсайта
  9. 9. Постпродукция
 3. Примери за висококачествени изображения на продукти
  1. 1. Nest
  2. 2. Камерата на кучето Furbo
  3. 3. Дъмбели BowFlex
  4. 4. Gorilla Cart
  5. 5. Instant Pot
 4. Трябва ли да наемете външен фотограф?
 5. Финални мисли

 

Можете ли да си представите уебсайт за електронна търговия без подходящи изображения на продукти? Цялата концепция за онлайн пазаруване се основава на това да се помогне на потребителите да визуализират какво поръчват, където идват атрактивните, висококачествени изображения. 

За съжаление обаче твърде много предприемачи не успяват да осъзнаят колко важна е ролята на изображенията в техния уебсайт.

Що се отнася до електронната търговия, изображенията са всичко.

Висококачествените изображения на продуктите за онлайн магазин могат да означават разликата между продажба или отпадане на посетител след малко разглеждане. Като предприемач обръщайте голямо внимание на изображенията за електронна търговия, които се използват на вашия уебсайт, и се уверете, че те ви помагат да увеличите продажбите.

Важността на използването на изображения на вашия онлайн магазин

Влизате в уебсайт за електронна търговия. На целевата им страница виждате продукт, който ви харесва . Отваряте страницата, желаете да я разгледате отблизо. Тогава разбирате, че изображението е пикселирано. Без да се замисляте, или затваряте страницата, или кликвате върху бутона Назад.

Това е почти като рефлексен отговор за повечето хора.

Ако вашата галерия с изображения е пълна със снимки с лошо качество, вашите посетители просто няма да се превърнат в клиенти. Ето някои важни неща, които трябва да знаете за използването на изображения на вашия усайт.

 • Отнема около 0,05 секунди, за да може средният потребител да вземе решение за определен уебсайт. Излишно е да казвам, че уебсайт, който използва лоши изображения на продукти, няма никакъв шанс.
 • Лошите изображения само ще навредят на репутацията на вашия уебсайт и ще отменят всички ваши маркетингови усилия. Голяма част от оптимизацията на уебсайтове за електронна търговия се върти около визуалните ефекти. Зрителите дори няма да се интересуват от описанията на вашите продукти.
 • Не отнема време лошите отзиви да се натрупват и репутацията на вашия уебсайт да пропадне. Това е подобно на получаването на ужасно обслужване и недостатъчна храна в ресторант; клиентите трудно биха се върнали.
 • Освен това трябва да оцените елемента на доверие. Продуктите ви могат да променят играта в определена ниша, но ако не можете да ги направите прилични снимки, за да ги популяризирате, няма да получите никакви продажби.
 • Без значение колко добър е вашият продукт или колко добре е изработен сайтът ви, продажбите ще бъдат трудни за генериране, ако изображенията на продуктите са с лошо качество.

От избора на подходящите размери за вашите продуктови изображения, за да се уверите, че фонът контрастира точно с продукта, до осветлението, има доста замисъл, който се влага в поставянето на качествени изображения за вашия сайт за електронна търговия. Ето как го правите.

Най-добри практики за планиране на вашите продуктови изображения

Източник: Unsplash

Преди да започнете да снимате, първо трябва да планирате как ще заснемете изображенията. Ето за какво трябва да планирате:

 • Кой е най-добрият размер за изображения на продукти?
 • Какъв е идеалният размер на файла за тези изображения, за да се гарантира, че времето за зареждане на страницата не е засегнато?
 • Кой файл е подходящ?
 • Кои изображения трябва да се използват като миниатюри?

Досега вече знаете, че не е толкова просто, колкото да вземете камерата и да направите няколко снимки на вашите продукти. Това изисква значително количество фоново планиране и ще трябва да се уверите, че всички снимки следват подобна тема през цялото време. Това е ключов елемент от най-добрите практики за електронна търговия .

Това се подразбира, но също така се нуждаете от бърз уеб хостинг за електронна търговия, за да подобрите времето за зареждане и да гарантирате, че изображенията на вашите продукти се зареждат бързо.

Не забравяйте, че целта е да покажете вашите продукти в най-добрата им светлина, като осигурите възможно най-голяма яснота.

1. Направете няколко снимки

Според проучване само 0,52 процента от клиентите са доволни от една снимка на продукта. 33,16% от клиентите са доволни от множество изображения на продукти, докато около 60% от клиентите искат да видят 360-градусов изглед на продукта чрез няколко изображения на продукта.

Затова направете няколко снимки на всеки продукт, който имате на уебсайта. Той помага да се изгради доверието на потребителите и показва, че сте особено ориентирани към продуктите. Ако можете да си позволите да го направите, трябва да помислите и за поставяне на 360-градусови снимки на продукта.

Добра практика е да правите и видеоклипове на продукта. 85 процента от клиентите вероятно ще купят продукт след гледане на видеоклип. Във всеки случай използвайте множество ъгли на видимост, така че клиентите да са доволни, че знаят как изглежда продуктът.

2. Създаване на RAW изображения

Правете RAW изображения, които показват възможно най-подробни подробности за всеки продукт, при добро осветление. В крайна сметка трябва да се опитате да намалите максимално постпродукцията, така че изображенията да не изглеждат фалшифицирани.

Не забравяйте, че отнема значително време за обработка на изображения по-късно, особено ако го правите за всяко отделно изображение. Да не говорим, това ще ви струва много. Ако не сте опитен фотограф, най-добре е да наемете професионалист.

3. Включете различни цветове и стилове

Предлагате един и същ продукт в множество цветове и стилове ,? Покажете ги на купувача. Не пишете просто „налично в синьо, зелено и червено“. Винаги показвайте различните цветове, в които се предлага продуктът, така че клиентите да знаят какво избират. Правете това, без значение колко SKU има във вашия инвентар. Множество онлайн магазини имат хиляди артикули и всички те предоставят различни изображения на своите продукти. Трябва да можете да ги сравнявате.

4. Значението на качеството на изображението

Въпреки че технологията на камерата на смартфона се е подобрила със скокове през последните няколко години, не можете да победите качеството на снимката, направена от DSLR или EVIL камера. Ако все още ще правите изображения на продукти от смартфон, по-добре разполагайте с първокласно устройство.

Можете също така да подобрите качеството на снимките, които правите, с различни инструменти, достъпни в интернет. Един от най-добрите инструменти за постигане на това е Image Upscaler . Позволява ви да увеличите разделителната способност с 2x, 4x или 8x - значително подобряване на качеството

Преди да започнете да правите снимки, ускорете с конкретни настройки като диафрагмата, ISO, скоростта на затвора и други подробности. Разбирането за правилното използване на тези елементи ще ви позволи да правите безупречни изображения на продукти. Като цяло, ниската скорост на затвора и малката бленда се считат за най-добрият начин за правене на продуктова фотография.

5. Позволете на потребителя да увеличи (Zoom)

Това е доста очевидно: използвайте функция за мащабиране, така че клиентите да могат да увеличат вашите продукти и да разгледат отблизо някои от по-фините детайли. Тази функция бързо става важна за вашия уеб сайт. Помислете за добавяне на подходящ плъгин към вашия уеб сайт, който позволява мащабиране, или се регистрирайте с платформата, на която сте хоствани.

6. Последователност и осветление

Източник: Techsmith

Поддържайте подобна тема във всички продуктови изображения, които правите, така че вашата марка да е последователна. Уверете се, че се използва подходящо осветление.

За естествена светлина на вашите снимки можете да използвате произволен брой светлинни филтри, за да възпроизведете естествената светлина. Или можете просто да заснемете продуктите близо до прозорец. Изкуственото осветление е най-добрият начин, а опитен фотограф може да направи зашеметяващи снимки по този начин.

Осветлението също трябва да остане последователно за всички продукти. Ако има сенки върху единия продукт, а не върху другия, ще изглежда малко непрофесионално.

7. Добавяне на сенки

В много случаи, тъй като ще използвате изкуствена светлина от всички посоки, получаването на сянка може да е трудно. Изображенията, които нямат сенки, изглеждат сякаш са изрязани или откраднати. За да разрешите това, можете или да разположите осветлението, за да сте сигурни, че е създадена сянка, или да добавите такова след това.

Първият определено е по-добър вариант, тъй като ще ви спести неприятностите при манипулиране на изображения .. Ако тръгнете по втория път, бъдете внимателни, за да избегнете прекомерната обработка на изображенията.

8. Балансирайте размера на файла и ефективността на уебсайта

Размерът на файла влияе върху ефективността на вашия уебсайт. Така изображенията на продуктите за електронна търговия с висока разделителна способност ще окажат влияние върху ефективността на вашия уебсайт.

Това е постоянен танц между времето за зареждане на страницата и времето за зареждане на изображението. Ще искате фотографите да работят в тясно сътрудничество с SEO експертите и разработчиците, за да гарантират, че размерът не надвишава необходимите спецификации. Вижте как да оптимизирате изображенията си за СЕО

9. Постпродукция

Почти всяко изображение ще изисква някаква форма на докосване тук и там. Не бързайте да прегледате изображенията, преди да ги вземете на живо на вашия уебсайт. Не е необходимо да сте професионалист на Photoshop, за да обработвате изображенията си; това може да се направи доста лесно с конвенционални инструменти, които използват AI в днешно време.

Източник: Дийфотография

Примери за висококачествени изображения на продукти

Има много магазини за електронна търговия, които правят изображения на продукти правилно. Ако само стартирате магазина си и търсите вдъхновение за правене на качествени снимки, ето няколко примера, които може да ви помогнат.

1. Nest

Източник: Amazon.com

Това е фантастичен пример за правилна фотография. Изображенията са разположени на бял фон и включват и тема за начин на живот. По-важното е, че получавате множество изгледи на самия продукт, заедно с изображение на приложението, което трябва да използвате, за да управлявате термостата.

Това е доста добре направено и колажът ви показва всеки ъгъл, който може да се наложи да видите, преди да решите да купите.

2. Камерата на кучето Furbo

Източник: Amazon.com

Камерата Furbo Dog е невероятно популярна на Amazon и с добра причина. Компанията знаеше, че въвежда нещо революционно с този продукт, затова искаха да предоставят възможно най-много информация с техните продуктови изображения. В този смисъл има инфографика, която ви показва всички характеристики на продукта и също така подчертава предупреждението за лаене в реално време, една от основните му характеристики.

Получавате и нагледно представяне на това как приложението работи на вашето устройство. Това е едновременно информационна и рекламна, ефективна комбинация.

3. Дъмбели BowFlex

Източник: Amazon.com

Досега бихте могли да идентифицирате модел във всички продуктови изображения, които сте виждали досега. Те ви показват продукта на бял фон, заедно с някои примери за начин на живот. Същият е случаят с гири BowFlex.

Напречното сечение разграничава тези гири от останалите в същата продуктова категория и получавате и предварителна екранна снимка на това как изглежда безплатното придружаващо приложение. Нищо чудно, че месечните приходи на компанията са милион!

4. Gorilla Cart

Източник: Amazon.com

Как да направите количката да изглежда интересна и привлекателна? Gorilla Cart - количка знае. Най-добрият продукт в категорията Lawn & Garden на Amazon, той включва отлични изображения, които изобразяват колко обем може да побере количката.

На всичкото отгоре те са включили както бели изображения, така и изображения на продукти от начина на живот, което помага да се създаде връзка с купувача. Изображенията също илюстрират, че количката може да се използва не само за работа в двора, но и за други цели.

5. Instant Pot

Източник: Amazon.com

Изображенията на продуктите, използвани от Instant Pot, включват множество инфографики, които дават бързо, но подробно обобщение на основните характеристики на пота. Това не е поредният ви съд за готвене и компанията иска да знаете това. Те дори ви дават представа за безплатното приложение за готвене, което е включено, заедно с всички различни размери, в които се предлага продуктът.

Трябва ли да наемете външен фотограф?

Наемането на външен продуктов фотограф има много смисъл, но всичко зависи от вас. Можете ли да си позволите да наемете такъв? Колко ще ви таксува фотографът за всеки продукт?

Ако ще пуснете само един голям, водещ продукт, може би би било разумно да наемете външен фотограф. Ако обаче имате няколко продукта в магазина си, наемането на външен фотограф, който да прави продуктови изображения, може да намали печалбата ви. По време на ранните етапи на вашия бизнес е наложително да спестите възможно най-много пари.

Това е чисто финансов въпрос: ако можете да си позволите да наемете такъв, без да претоварите твърде много финансите си, направете го. Ако не, можете да използвате указанията в тази статия, за да направите снимките сами.

Финални мисли

От намирането на най-добрия размер за изображения на продукти за електронна търговия до гарантиране, че осветлението остава постоянно, снимките за електронна търговия могат да бъдат предизвикателни. Това обаче е предизвикателство, до което можете да се преодолете. Прилагането на няколко прости мерки и осигуряване на последователност на изображенията в целия уебсайт ще направи снимките да изглеждат професионално.

Цялата Ви кампания за продажби може да зависи от качеството на изображенията. Не подценявайте значението им.

 1. Важността на използването на изображения на вашия онлайн магазин
 2. Най-добри практики за планиране на вашите продуктови изображения
  1. 1. Направете няколко снимки
  2. 2. Създаване на RAW изображения
  3. 3. Включете различни цветове и стилове
  4. 4. Значението на качеството на изображението
  5. 5. Позволете на потребителя да увеличи (Zoom)
  6. 6. Последователност и осветление
  7. 7. Добавяне на сенки
  8. 8. Балансирайте размера на файла и ефективността на уебсайта
  9. 9. Постпродукция
 3. Примери за висококачествени изображения на продукти
  1. 1. Nest
  2. 2. Камерата на кучето Furbo
  3. 3. Дъмбели BowFlex
  4. 4. Gorilla Cart
  5. 5. Instant Pot
 4. Трябва ли да наемете външен фотограф?
 5. Финални мисли

Уеб дизайн, Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu