• Начало
  • Блог
  • Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

  • Boris Noev

Бърз въпрос. Според вас коя е най-добрата платформа за изграждане на тестов уебсайт на Joomla?

Вашият собствен локален компютър!

Хостингът на вашия сайт на компютър премахва проблемите с хостинга, които могат да възникнат, когато хоствате сайта си на действителен сървър на живо.

How-to-Install-Joomla-on-Localhost Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

Имайки това предвид, ще ви науча как да инсталирате Joomla на localhost в тази публикация.

Наличен е разнообразен софтуер за разпространение на Apache като XAMPP, WAMP и MAMP. В този урок ще използвам най-популярния от тях, т.е. XAMPP.

Инсталирайте и активирайте XAMPP

Първото нещо, което трябва да направите, е да изтеглите, инсталирате и активирате XAMPP. За да направите това, отворете XAMPP и включете опциите, показани на екранната снимка по-долу.

Screenshot_1-36 Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

Изтеглете Joomla

Сега отидете на страницата за изтегляне на официалния сайт на Joomla и изтеглете .zip или .tar.gz файла. Декомпресирайте го и копирайте папката в папката .htdocs във вашата инсталационна директория на XAMPP.

Screenshot_2-33 Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

Път на файла .htdocs

Преименувайте папката на каквото пожелаете, аз ще я кръстя Joomla.

Това е директорията, която съдържа файловете, до които ще имате достъп, когато отидете до http: // localhost във вашия браузър.

Създаване на база данни

Преди да започнете с инсталацията на Joomla, ще трябва да създадете база данни, която да можете да свържете с нея. За да направите това, отворете localhost / phpmyadmin във вашия браузър и щракнете върху раздела Бази данни в горната част и след това създайте база данни от там.

Уверете се, че сте запомнили името на базата данни, която сте създали, тъй като ще е необходимо по време на инсталацията на Joomla.

3-12 Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

Инсталирайте Joomla

Сега е време да инсталирате Joomla. Придвижете се до localhost / yourfoldername. Тук „yourfoldername  е мястото, където сте инсталирали Joomla. Ще ви бъде представен следният екран.

4-13 Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

Въведете името на вашия сайт, както и данните за акаунта за суперпотребителя .

А супер потребител е някой, който разполага с всички възможни привилегии за сайт на Joomla. След като създадете суперпотребител, щракнете върху следващия.

5-10 Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

Сега въведете идентификационните данни на вашата база данни. За име на хост въведете „localhost“. За потребителско име въведете „root“. Като име на базата данни въведете името на базата данни, която сте създали в стъпка Създаване на база данни . След като изпълните всички тези необходими задачи, щракнете върху Напред.

6-12 Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

За целите на тази публикация няма да добавяме примерни данни по подразбиране. Следователно, оставете първата опция такава, каквато е. Превъртете надолу и ще видите следните опции.

7-10 Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

Уверете се, че всички заглавия под Проверката преди инсталацията четат „Да“.

Щракнете върху бутона Инсталиране, за да започнете инсталацията на Joomla.

8-8 Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

Изчакайте инсталацията да приключи и готово.

Успешно сте инсталирали Joomla на localhost.

Заключителни дума

Има множество предимства от инсталирането на вашия сайт на Joomla на компютър, включително, но не само, лекота на тестване на нови функции и извършване на критични промени в сайта ви.

Надявам се този урок да ви е помогнал да инсталирате Joomla на localhost. Ако се нуждаете от професионална поддръжка на Джумла сайт може да видите нашите услуги тук.

Кажете ми, ако имате въпроси, и ще се радвам да отговоря на тях.

 

© izrabotkanasait.eu. Всички права запазени.