Ръководство за инсталиране на Joomla на Localhost

Бърз въпрос. Според вас коя е най-добрата платформа за изграждане на тестов уебсайт на Joomla?

Вашият собствен локален компютър!

Хостингът на вашия сайт на компютър премахва проблемите с хостинга, които могат да възникнат, когато хоствате сайта си на действителен сървър на живо.

Имайки това предвид, ще ви науча как да инсталирате Joomla на localhost в тази публикация.

Наличен е разнообразен софтуер за разпространение на Apache като XAMPP, WAMP и MAMP. В този урок ще използвам най-популярния от тях, т.е. XAMPP.

Инсталирайте и активирайте XAMPP

Първото нещо, което трябва да направите, е да изтеглите, инсталирате и активирате XAMPP. За да направите това, отворете XAMPP и включете опциите, показани на екранната снимка по-долу.

Изтеглете Joomla

Сега отидете на страницата за изтегляне на официалния сайт на Joomla и изтеглете .zip или .tar.gz файла. Декомпресирайте го и копирайте папката в папката .htdocs във вашата инсталационна директория на XAMPP.

Път на файла .htdocs

Преименувайте папката на каквото пожелаете, аз ще я кръстя Joomla.

Това е директорията, която съдържа файловете, до които ще имате достъп, когато отидете до http: // localhost във вашия браузър.

Създаване на база данни

Преди да започнете с инсталацията на Joomla, ще трябва да създадете база данни, която да можете да свържете с нея. За да направите това, отворете localhost / phpmyadmin във вашия браузър и щракнете върху раздела Бази данни в горната част и след това създайте база данни от там.

Уверете се, че сте запомнили името на базата данни, която сте създали, тъй като ще е необходимо по време на инсталацията на Joomla.

Инсталирайте Joomla

Сега е време да инсталирате Joomla. Придвижете се до localhost / yourfoldername. Тук „yourfoldername  е мястото, където сте инсталирали Joomla. Ще ви бъде представен следният екран.

Въведете името на вашия сайт, както и данните за акаунта за суперпотребителя .

А супер потребител е някой, който разполага с всички възможни привилегии за сайт на Joomla. След като създадете суперпотребител, щракнете върху следващия.

Сега въведете идентификационните данни на вашата база данни. За име на хост въведете „localhost“. За потребителско име въведете „root“. Като име на базата данни въведете името на базата данни, която сте създали в стъпка Създаване на база данни . След като изпълните всички тези необходими задачи, щракнете върху Напред.

За целите на тази публикация няма да добавяме примерни данни по подразбиране. Следователно, оставете първата опция такава, каквато е. Превъртете надолу и ще видите следните опции.

Уверете се, че всички заглавия под Проверката преди инсталацията четат „Да“.

Щракнете върху бутона Инсталиране, за да започнете инсталацията на Joomla.

Изчакайте инсталацията да приключи и готово.

Успешно сте инсталирали Joomla на localhost.

Заключителни дума

Има множество предимства от инсталирането на вашия сайт на Joomla на компютър, включително, но не само, лекота на тестване на нови функции и извършване на критични промени в сайта ви.

Надявам се този урок да ви е помогнал да инсталирате Joomla на localhost. Ако се нуждаете от професионална поддръжка на Джумла сайт може да видите нашите услуги тук.

Кажете ми, ако имате въпроси, и ще се радвам да отговоря на тях.

 

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu