СЕО на продуктова страница в онлайн магазин (PIM)

СЕО на продуктова страница в онлайн магазин (PIM)

Product Information Management (PIM) - управление на информацията за продукта. PIM Система помага на марките за електронна търговия да автоматизират и максимизират много оптимизации на описанието на продукти. Ето как работи.

Разрастващите се регионални/национални до големи международни марки имат много въпроси относно оптимизирането на страницата с описание на продукта (PDP).

Колко може да се автоматизира?

Има ли значение дали някои от тях имат дублиране?

Какво правим с променливи продукти, които съществуват на един URL адрес?

Мога ли да използвам описания на продукти, предоставени от производителя?

След това проблемите с описанието на продуктите се задълбочават с по-големи продуктови каталози и по-сложни технологични стекове.

Въпреки това, със стекове за корпоративна електронна търговия можете също да намерите възможности за автоматизиране и бърза работа по много проблеми с описанието на продуктите.

Това е мястото, където PIM (системата за управление на информацията за продукта) може да бъде едновременно мечта за SEO и потребителско изживяване.

В допълнение към описанията на продуктите, PIM може да помогне на заинтересованите страни да повлияят на потребителското изживяване и да преодолеят пропастта между потребител, който търси и проучва продукти, за да завърши покупките си.

За мнозина PIM е просто друга част от технологичния стек.

Но може да подобри потребителското изживяване и да обогати PDP (страницата с подробности за продукта) с информация, важна и от гледна точка на SEO.

За тази статия ще разчитам на комбинация от двете, тъй като бизнеси в индустрията за електронна търговия като Bain & Company твърдят, че компаниите, които подобряват изживяването на клиентите с инструменти, могат да увеличат приходите с до 25% .

Като се има предвид, че Google работи по-усилено за подобряване на потребителското изживяване в мрежата чрез основни показатели за уеб, скорост, удобство за мобилни устройства, EAT и други, използването на PIM за подобряване на потребителското изживяване може да бъде нещо повече от просто добавяне на ключови думи към страницата.

Често PIM е отговорен и за изображенията на продуктите.

Понякога това може да бъде работата на системата за управление на цифрови активи , но за тази статия предполагам, че PIM се справя с тях.

Автоматизиране на етикети и мета описания на продукти

Обикновено PIM ще съдържа няколко полета, свързани с продукта, включително, но не само:

  • Име на продукта.
  • Технически спецификации на продукта (цветове, размер, материал).
  • Описание на продукта.
  • Идентификатори на продукти (SKU, ISBN).

Тази информация може да се използва за подобряване на заглавните тагове и мета описания .

Докато Google активно презаписва и двата елемента, те все още се обработват и кешират от Google.

Въпреки че само етикетът title е включен в „класирането“, мета описанието все още е важно от гледна точка на CTR.

Използването на PIM може също да помогне за облекчаване на проблемите с дублирането с етикети за заглавия и да осигури по-добра архитектура на информацията за документи за Google.

Можете да направите това, като накарате предната платформа (витрината) да използва динамично същата информация от PIM, както и за попълване на шаблона на страницата с описание на продукта.

Тази информация може също да помогне на Google да обслужва съдържание за хипер-специфични заявки и да върне URL адреси от вашия сайт, които иначе не са в индекса за незабавно показване.

Включването на повече информация в заглавния маркер и мета описанието също помага на Google да насочи Google към по-точни пренаписвания на вашия заглавен маркер и мета описание.

Това ви помага да избегнете случайно даване на подвеждаща информация на потребителя и отрицателно изживяване при търсене.

Първи стъпки

Автоматизиране на PDP описания на продукти

Много продуктови страници се състоят от общи описания на продукти, които производителят вероятно е предоставил.

Дублираните описания на продукти обикновено не са проблем, защото съдържанието на PDP е повече от просто написани думи. Това е ценностното предложение на страницата в неговата цялост.

Целта е дублираното описание да стане поддържащ елемент на страницата, а не фокусна точка.

Джон Мюлер от Google потвърди , че това не води до сценарий за наказание и е проблем само когато те не искат да показват множество резултати, като просто изброяват едно и също съдържание.

Начинът за заобикаляне на това е да се използва PIM за добавяне на стойност.

За повечето заявки, свързани с „генерични“ продукти, Google увеличава резултатите от търсенето, за да включва смес от местни и онлайн резултати.

Това означава, че Google трябва да реши да класира местните или „най-добрите“ източници с дублиращи се предложения за стойност.

Повечето PIM съдържат данни за запасите и повечето фирми, които работят онлайн и офлайн, ще имат интеграции, които ви позволяват да включите следната информация и елементи в PDP:

  • Наличност в местни магазини (която можете допълнително да персонализирате, ако сте влезли, за да покажете наличността в магазини, близки до определените им предпочитания за местоположение).
  • Срокове за доставка за доставка до дома.
  • Срокове за доставка от магазина .

Това дава на страницата друга полезна цел и причина Google да избере да класира вашия PDP пред другите.

Дефиниране на таксономии и връзки

В повечето PIM можете да дефинирате таксономии и връзки с други продукти в базата данни.

След това тази информация може да се използва, заедно с елементите за персонализиране, за създаване на допълнителни блокове съдържание (и допълнителни предложения за стойност) на страницата на PDP, като й придава допълнителна потребителска стойност.

Можете също да използвате тези елементи, за да насърчите както кръстосаните, така и допълнителните продажби, да подобрите средната стойност на поръчката на потребителя (AOV) и да помогнете за избора на правилните допълващи продукти.

Например, закупуването на лампа от страницата, представяща правилната крушка като свързан продукт, спестява време и усилия на потребителя при определяне (и търсене) на правилните крушки.

Таксономиите и етикетите също могат да бъдат интегрирани с повечето вътрешни търсения в сайтове, така че да се уверите, че ключовите продукти и варианти са маркирани правилно и имат точни таксономии, може да помогне на потребителите при откриването на продукти на вашия уебсайт.

Ключови изводи

PIM е недостатъчно използван актив в арсенала на SEO за електронна търговия и може да бъде пренебрегнат или разглеждан като „не част“ от маркетинговия инструментариум.

Включването на заинтересовани страни от PIM в маркетингови срещи с отговорните за извличането на PIM информация в магазина за електронна търговия може да ви помогне да намерите възможности за допълнително подобряване на SEO стойността на страницата с описание на продукта.

Той може да предостави допълнителни възможности за подобряване на потребителското изживяване, процентите на конверсия и AOV.

Колкото по-конкретни и описателни са вашите продуктови страници, толкова по-добре Google и другите търсачки могат да определят тяхната уместност за заявки от силно мотивирани търсещи в търсене на продукти като вашия.

Използвайте съветите по-горе, за да увеличите максимално стойността на PIM на вашата организация, като го накарате да работи и за вашите SEO цели.

И ако тепърва започвате в SEO за електронна търговия или търсите контролен списък с най-добри практики, за да сте сигурни, че се възползвате максимално от всички възможности, ще искате да разгледате SEO за онлайн магазини за по-бързо класиране.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu