Собственици на малък бизнес: Имате ли план за архивиране на бизнес данни?

Собственици на малък бизнес: Имате ли план за архивиране на бизнес данни?

Като собственик на малък бизнес знаете колко важно е да защитите това, за което сте работили. Вероятно имате бизнес застраховка и несъмнено заключвате вратата на бизнеса си, преди да се приберете през нощта. Но имате ли резервен план, когато става въпрос за вашите бизнес данни?

Когато стартирах бизнеса си преди девет години, закупуването на план за архивиране на компютър беше едно от първите неща, които направих. Не мога да ви кажа колко пъти архивите ми са спасявали сланината ми от този ден. Въпреки това, много собственици на малък бизнес излагат бекона си - ъф, архива си - на риск. Почти половината (49%) от интернет потребителите все още не правят никакъв тип архивиране на данни, съобщава ново проучване на CloudBerry Lab .

Като цяло, проучването както на бизнес, така и на лични потребители на интернет даде на бизнеса оценка „C“, когато става въпрос за архивиране. Да, 11% повече бизнес потребители от личните потребители са внедрили автоматизирани системи за архивиране и 20% повече бизнес от личните потребители извършват ежедневни архиви. Но въпреки че собствениците на фирми се справят по-добре от физическите лица при създаването на резервни копия на данните си, те все още трябва да извървят дълъг път.

Например, повече от половината (51%) от собствениците на фирми имат само едно копие на архива си. (Трябва да имате поне две копия на различни места.) Почти една трета (32%) от собствениците на фирми са загубили данни поне веднъж, в сравнение с 26% от потребителите на лични данни. Проучването съобщава, че средно всеки от нас има 33% шанс да загуби данните си в даден момент от времето.

Външните твърди дискове остават най-популярният начин за бекъп (архивиране) на данни, както за физически лица, така и за собственици на фирми. Използването на базирани на облак системи за архивиране обаче се увеличава, което е с 13% повече от миналогодишното проучване. Добра идея е да архивирате данните си и по двата начина - на външен твърд диск и в облачна система за съхранение.

Убедих ли ви още, че имате нужда от резервен план? 

Според CloudBerry Lab, добрият план за архивиране има следните пет функции:

1. ЧестоЗа малък бизнес настройването на текущо архивиране е интелигентен ход, който гарантира, че винаги разполагате с най-новото копие на вашите файлове.

2. ЛесноПреди години архивирането беше тромав процес, изискващ копиране на данни на ленти или дискове. Днес това е толкова лесно, колкото настройването на настройка на вашия компютър, така че наистина няма оправдание да не правите резервно копие вече.

3. Извън мястотоПоне едно от резервните ви копия трябва да се съхранява извън сайта. Тук базираното в облак архивиране е толкова удобно. Вместо да се свързвате с външен твърд диск всяка вечер (въпреки че това все още е опция), вашите данни се архивират на отдалечени сървъри в града, в цялата страна или дори в целия свят, в зависимост от услугата, която сте избрали. Изборът на място, което е географски отдалечено, всъщност може да бъде от полза за вашия бизнес; например, ако природно бедствие удари вашия регион, извличането на вашите данни от далечен, незасегнат сървър може да бъде по-бързо от получаването им от сървър на място, засегнато от същото бедствие.

4. СигурноОблачните базирани услуги за архивиране предлагат по-голяма сигурност от архивирането на данни на собствените ви сървъри. Това обаче не означава, че те са надеждни. Никога не трябва да използвате потребителска услуга за архивиране за вашия бизнес. Изберете решение от бизнес класа за по-голяма сигурност. Преди да изберете каквато и да е услуга за архивиране, попитайте как защитават вашите данни, включително колко често архивират вашите данни, къде съхраняват архивите и кой има достъп до вашите данни. Ако вашият бизнес трябва да отговаря на специфични отраслови стандарти за сигурност за съхранение на данни, като регламентите на HIPAA, уверете се, че доставчикът на услуги предлага това ниво на сигурност.

5. Бързо извличанеИ накрая, но не на последно място, разберете колко бързо можете да получите достъп до архивите си, в случай че имате нужда от тях. Някои услуги ви позволяват да ги получите незабавно, докато други може да изискват 24-часов обрат. Дори това може да е твърде дълго за бизнес, който разчита на данни (и не го ли правим всички тези дни)?

Свържете се с нас днес, за да обсъдим най-добрите начини в България за бекъп на вашите бизнес данни. 

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu