Социални медии: Как да разширите своя малък бизнес

Социални медии: Как да разширите своя малък бизнес

Тъй като все повече и повече фирми се качват в лодката на социалните медии, но става все по-трудно да се откроиш в толкова претъпкано море. Днес изглежда, че всички и техният зъболекар има профил в социалните медии. Колкото и да е претъпкано, социалните медии все още работят. С правилната стратегия все още можете да привлечете нови клиенти към вашия малък бизнес.

Но вече не е достатъчно просто да публикувате във вашата емисия - не с алгоритъма на всяка платформа, който предпочита и популяризира платено съдържание и реклами . За да имате успешна стратегия за социални медии, е важно да включите други тактики, за да започнете да набирате повече последователи.

За щастие имаме няколко съвета, които можете да използвате в момента (с лекота!), за да започнете да получавате повече последователи и кликвания за социалните медии на вашия малък бизнес.

Набиране на последователи: Кажете на всички

Първият ни съвет не е за някакъв хак на инструмент или алгоритъм, който можете да използвате - не! Когато привличате повече последователи на вашата страница, ние винаги предлагаме просто да говорите.

Разговор от човек на човек (или Zoom-to-Zoom) винаги има и винаги ще извърви дълъг път, дори с вашите социални медии. Само да помолите хората, които познавате и се срещате, да следват вашите социални канали, може да привлече нови последователи. Ето само няколко неща, които можете да направите:

 1. Говорете със семейството, приятелите и членовете на вашата общност / мрежа. Помолете ги да следят и подкрепят вашия бизнес в социалните мрежи.
 2. Поставете вашите социални профили / информация на вашата визитка.
 3. Включете вашите социални профили в полето за подпис на вашите имейли.
 4. Включете вашите социални профили във фирмените бюлетини и имейл кампании. (Можете дори да изпратите нов имейл до вашия списък с контакти още сега, като ги помолите да проверят акаунтите ви в социалните медии.)
 5. Когато се срещате с нови клиенти или нови бизнес партньори (независимо дали сте на сайта или в офиса), кажете им за вашите социални медии и им покажете как да Ви следват.

В крайна сметка, колкото повече се сетите да кажете на хората за социалните си медии, толкова повече хора ще знаят за вас и вашия бизнес и платформите, на които сте.

Също така, бонус съвет, не забравяйте да поканите всички (да, всички) ваши приятели във Facebook и Инстаграм да харесат вашите бизнес страници. Не сте сигурни как да поканите? 

Набиране на последователи: кръстосано повишаване и споделяне

Думите имат сила - действията също. Довеждайки нови хора на вашата страница, използването на доверената ви общност от бизнес партньори може да направи чудеса за вашите социални медии.

Добра стратегия за използване е кръстосаната промоция. Помолете доверен бизнес партньор с активни акаунти в социалните медии да направи кръстосано събитие с вас. В уговорения ден те споделят за вашия бизнес и насърчават своите последователи да ви следват, а вие правите същото за тях. Можете да направите това повече от веднъж с този бизнес партньор и дори можете да го направите с повече от един бизнес партньор. Кръстосаната промоция работи чудесно на платформи като Facebook, Instagram и LinkedIn.

Ако искате да проведете кръстосана промоция, просто се свържете с вашия бизнес партньор, говорете с него и след това свържете вашите мениджъри в социалните медии, за да създадете и публикувате съдържанието.

В допълнение към използването на вашите бизнес партньори за привличане на социални последователи, можете също да помолите вашите приятели и семейство да споделят вашите публикации в социалните медии. В социалните медии вашите приятели и семейство имат голямо влияние. Хората просто се доверяват на хората, които познават! Препоръка / споделяне от член на общността по същество ще направи хората по-склонни незабавно да се доверят на вашата марка, отколкото ако са научили за вас чрез реклама. Никога не знаете кой вашите приятели и семейство биха могли да доведат още клиенти и последователи до вашите социални канали чрез споделяне, затова ги помолете да се включат.

Освен това, когато хората споделят вашите публикации, това също има допълнителната полза от увеличаването на обхвата ви и потенциално цялостната ви ангажираност. Като цяло споделянето може да помогне наистина много. 

Набиране на последователи: Публикуване и маркиране

Хората, с които работите, могат да използват своите социални медии, за да помогнат на вашия бизнес. Точно както някой може да остави отзив от Google, така и в социалните медии хората могат да препоръчват и популяризират бизнеса ви чрез своите публикации.

Когато работите с клиенти, помолете ги да направят снимки на вашия продукт или услуга, да ги публикуват в социалните си медии и да маркират вашия бизнес . Публикацията им не само работи като препоръка за вашия бизнес, но ако маркират бизнеса ви в публикацията си, те дават на последователите си гарантиран начин да намерят вас и вашите социални страници. Публикуването и маркирането правят чудеса на платформи като Facebook и Instagram.

Ето само няколко идеи за снимки, които вашият клиент / клиент би могъл да използва:

 1. Незавършен кадър (и) на проект, по който работите заедно.
 2. Завършен проект, показващ най-доброто от най-доброто.
 3. Снимка (и) преди и след, ако е приложимо.
 4. Снимка с тях и вашия продукт в забавно / близо до дома място.
 5. Туристически или обучителен видеоклип, който те публикуват за вашия продукт или услуга.
 6. Снимка на нещо, което те са създали или произвели заради вашия продукт или услуга.
 7. Преглед на снимка и текст / препоръка на вашия продукт или услуга.
 8. Снимка от тях във вашето местоположение / офис.
 9. Забавна групова снимка с вас и вашия екип.
 10. Видеоклип, в който те говорят защо обичат вашия продукт или услуга.

Само не забравяйте: Винаги коментирайте, харесвайте и благодарете на последователите си, че публикуват за вас и вашата работа. Благодарността изминава дълъг път в социалните медии.

Вашите елементи за растеж 

И сега какво? Как да започнете с всичко това? Ето предложения от нас план за действие, който ще ви помогне да започнете (който можете дори да направите като чеклист). 

 1. Започнете с покана на всички ваши контакти да харесат / следят вашите Facebook / Инстаграм, ЛинкедИн страници.
 2. Говорете с приятелите, семейството, контактите и бизнес партньорите си и ги помолете да ви следват във всичките ви канали в социалните медии.
 3. Изпратете вашите контакти по имейл в нов или планиран бюлетин и ги помолете да проверят всичките ви акаунти в социалните медии (просто не забравяйте да свържете акаунтите в имейла).
 4. Подгответе списък с доверени връзки, на които би било удобно да споделят вашите публикации в социалните медии. Помолете ги да започнат да споделят някои от вашите публикации още днес!
 5. Започнете да включвате профилите си в социалните медии във визитни картички, имейли и др. Плюс това, намерете начини за представяне и популяризиране на вашите социални мрежи в разговори с нови връзки.
 6. Помолете клиентите на сайта или в офиса да направят снимки на вашата работа и да ви маркират в публикациите си в социалните медии.
 7. Намерете бизнес партньор, с който да направите събитие за кръстосана промоция в социалните медии.

Изпълнявайки тези стъпки и използвайки съществуващата си мрежа, ще видите повече трафик на страниците си в социалните медии. Само не забравяйте, че органичните социални медии отнемат време , но с постоянна и последователна социална стратегия, социалните медии на вашия малък бизнес ще растат.

Търсите още съвети за социални медии и маркетинг? Следвайте нашия блог!

Социални медии

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu