Стратегии за SEO за онлайн магазини за бързо класиране

Стратегии за SEO за онлайн магазини за бързо класиране

Оптимизацията за търсачки (SEO) играе важна роля в създаването на силно онлайн присъствие на всеки бизнес. Важността на най-добрите практики за SEO за електронна търговия не трябва да се подценява.

 SEO за уебсайтове за електронна търговия е нещо, при което много онлайн магазини се провалят мизерно, неспособни да използват напълно силата на органичния маркетинг.

За да нарисувате картина, 51% от целия глобален уеб трафик в мрежата идва от търсачките, а 70-80% от онлайн купувачите игнорират платените реклами в резултатите от търсенето. Следователно, за да бъдете видими от потенциалните перспективи, трябва да оптимизирате уебсайта си за електронна търговия с най-добрите SEO стратегии и да се класирате по-високо на страниците с резултати от търсачките (SERPs).

За да ви дадем предимство, подготвих списък с най-добрите SEO стратегии за електронна търговия, които ще ви позволят да увеличите значително своя онлайн бизнес и да генерирате по-високи печалби в дългосрочен план.

Най-добрите SEO стратегии за електронна търговия

Като начало трябва да разберете, че ефективното изследване на ключови думи е основата на стратегията за електронна търговия SEO. Със списък с целеви ключови думи можете да се свържете с подходяща аудитория, която е по-вероятно да реализира.

Подходящото изследване на ключови думи е от решаващо значение за всеки магазин за електронна търговия, тъй като помага в предлагането на правилния продукт на правилната аудитория в точното време. Като се има предвид това, нека се научим как да изберем най-добрите ключови думи за вашия уеб сайт за електронна търговия, за да се класира по-високо в SERP.

1. Изследване на ключови думи за електронна търговия

Трябва да изберете ключовите думи на уебсайта си около действителните търсения на продукти. Например „Кожени якета за мъже“. Следните платформи могат да ви помогнат да определите подходящи ключови думи, свързани с продукта, с минимални усилия.

# 1 предложения за Amazon

Като един от най-големите уебсайтове за електронна търговия, Amazon е ключова дума goldmine. Той предоставя списък с ключови думи с дълга опашка, които са специфични за продукта. Например „Червени кожени якета за мъже“.

Не само такива ключови думи се преобразуват по-добре, но ключовите думи с дълги опашки са и по-малко конкурентни. Можете да започнете изследването на ключовите думи, като въведете ключова дума, която най-добре описва вашите продукти. Измислете вариант на ключови думи и отбележете всички подходящи ключови думи, които могат да бъдат полезни за вашата стратегия за електронна търговия SEO. Чувствайте се свободни да изплакнете и повторите процеса за всички важни продукти, които продавате на уебсайта си за електронна търговия.

# 2 Инструмент за ключови думи Dominator

Този инструмент за ключови думи носи най-добрите предложения за търсене от Amazon, Etsy и eBay на една платформа. Когато въведете начална ключова дума, Tool Tool Dominator ще ви покаже десетки предложения за ключови думи. Тя ви позволява да намирате ключови думи с дълга опашка много по-бързо от предложенията на Amazon. Също така, по мое мнение, това ви дава по-добро разнообразие от опции за ключови думи.

# 3 SEMrush

SEMRush е малко по-различен от предложенията на Amazon и Dominator Tool за ключови думи. Това е чудесен инструмент за анализ за анализ на онлайн видимостта на марката. Можете да вмъкнете името на вашия конкурент и да определите какво е класирането за кои конкретни ключови думи.

Можете да го направите, като щракнете върху „Органични изследвания“ в страничната лента.

SEMrush

Тук можете да видите всички ключови думи, за които се класира вашият конкурент:

Ако искате да вземете всяка ключова дума от SEMrush, просто разгледайте отчета „конкуренти“:

Повторете процеса с различни конкуренти. Надградете върху вашите изследвания и създайте ефективен списък с подходящи ключови думи, които са популярни във вашата ниша.

2. Архитектура на уебсайтове за електронна търговия

Няма значение дали имате малък или огромен уебсайт за електронна търговия, архитектурата на вашия уеб сайт създава цялата разлика. Ако вашият уебсайт е базиран на система за управление на съдържанието (CMS), не е нужно да се притеснявате за архитектурата на уебсайта, тъй като тя вече е налице.

Архитектурата на вашия уебсайт е пряко свързана с ефективността на вашия уебсайт. Всички топ платформи за електронна търговия, включително WooCommerce, Shopify или Opencart, използват оптимизирани стекове, които предлагат подобрена производителност за уебсайтове за електронна търговия. Например в Cloudways предлагаt оптимизиран стек, който се интегрира с четири различни опции за кеш, които подобряват производителността на страницата и намаляват времето за зареждане на сайта.

# 1 Структура на уебсайта за електронна търговия

Структурата на вашия уебсайт за електронна търговия трябва да е проста, така че сокът от връзки да тече отгоре надолу гладко.

В горното изображение всяка страница на продукта е само на три кликвания от началната страница.

Начална страница> Категория> Подкатегория> Продукт

Сред разработчиците на UX / UI има неофициално правило, известно като „ правилото на 3 клика“. Според това трябва да преразгледате всяка страница, която изисква повече от три кликвания, за да се върнете обратно към началната си страница. Не усложнявайте пътуването на потребителя!

# 2 Добавете навигационни пътища - Breadcrumbs

Можете също така да оптимизирате архитектурата на уебсайта, като Breadcrumbs. Breadcrumbs е полезно и за двете: уеб дизайнери и SEO експерти. Той помага на ботовете на Google да разберат по-добре йерархията на вашия уебсайт и помага на онлайн посетителите да разберат по-добре текущата си позиция на вашия уебсайт.

Google също показва Breadcrumbs в индекса за търсене. Експертите по SEO смятат, че това опростява потребителското изживяване на SERP. Трябва да знаете за трите вида Breadcrumbs:

1. Навигационни пътища (Breadcumbs) базирани на местоположение - Това е един от най-често срещаните видове навигационна пътека. Той подчертава позицията на страница в йерархията на уебсайта. Потребителят може да посети подобна страница, като използва навигационни пътеки, базирани на местоположение.

2. Навигационни пътеки, базирани на атрибути - Подобно на навигационните пътеки, базирани на местоположение, единствената разлика между двете е, че вместо заглавието на страницата, тя използва конкретна ключова дума или друг атрибут, за да представлява уеб страницата. Те са идеални за уебсайтове за електронна търговия.

3. Исторически базирани навигационни пътеки- тези пътеки показват пътя, който потребителят е поел до която и да е уеб страница. Те могат да имат достъп до уеб страница по различни пътища.

# 3 Оптимизиране на връзки към сайта

Google добавя връзки към уебсайтове към всеки уебсайт при органично търсене. Вижте връзките към сайта Cloudways, които показват най-посещаваните страници на потребителите.

Не можете да кажете на Google кои страници да включат като връзки към вашия сайт, тъй като процесът е напълно автоматизиран. Това казва Google за добавяне на връзки към сайта.

# 4 Поддържайте правилна структура за вътрешно свързване

Трябва да добавите вътрешни връзки към всяка страница на продукта и да ги свържете с различни страници. Винаги можете да ги свържете към страници, които искате да придадете по-голяма стойност. Позволява сокът за връзка да се разпределя равномерно.

Ако не знаете за „дълбоко свързване“, процесът се отнася до свързване на продуктовите страници от началната страница или основната целева страница. Нийл Пател казва, че дълбоките връзки играят жизненоважна роля в подпомагането на потребителите да намират продукти, както и за изпълнението на ефективна стратегия за електронна търговия SEO.

Пример за архитектура на уебсайтове за електронна търговия

Нека вземем PetSmart.com като реалния пример за добре структуриран магазин за електронна търговия. Да предположим, че сте попаднали на уебсайта в търсене на купа с храна за вашия домашен любимец.

Ще отидете на началната страница, задръжте курсора на мишката върху категорията „Пазарувайте от домашен любимец“ и щракнете върху „Куче“.

Последвано от „Чаши и хранилки“

И получавате списък с всички купички и хранилки за вашето куче.

Petsmart използва плоска структура, позволяваща на Google да индексира напълно всичките им страници. Само с три кликвания потребителят намира това, което иска.

3 SEO на страницата за уебсайтове за електронна търговия

Сега, когато имате по-добро разбиране за архитектурата на уебсайта за електронна търговия, нека да видим как да коригирате елементите на страницата на вашия магазин за електронна търговия. SEO на страницата се отнася до оптимизацията на съдържанието и кода на всяка страница от уебсайта.

1. Подгответе списък с ключови думи

Трябва да започнете, като създадете списък с ключови думи, по които искате да класирате магазина си за електронна търговия. Да предположим, че искате да се насочите към Черния петък. За да подготвите вашия онлайн магазин, трябва да намерите ключовите думи, които са от значение за Черния петък. Например „Най-добри оферти за Черен петък“ или „Най-добри продажби за Черен петък“.

По-добре е да продължите да търсите варианти, докато не намерите подходящи ключови думи с минимална трудност. Чувствайте се свободни да използвате всеки инструмент по ваш избор. След като финализирате ключовите думи, проверете за техните варианти и ги добавете към главната страница, страниците с категории и продуктовите страници.

2. Оптимизирайте SEO за електронна търговия за глас

Не трябва да пренебрегвате SEO за електронна търговия за глас в такъв мобилен свят. Google поддържа човешкия глас. Затова се съсредоточете върху писането на описания на продукти, които имат разговорен тон. Хората обикновено предпочитат да задават въпрос, вместо да го въвеждат в търсачките. Например:

 • Къде мога да купя [ИМЕ НА ПРОДУКТА]
 • Покажете ми отзиви за [ИМЕ НА ПРОДУКТА]
 • Кои са най-добрите характеристики на [ИМЕ НА ПРОДУКТА]
 • Как може [ИМЕ НА ПРОДУКТА] да ми помогне?

Това са няколко примера за това как можете да развиете разговорен тон в описанията на вашите продукти. Можете също да добавите често задавани въпроси (ЧЗВ) към продуктовите си страници, тъй като това позволява на Google да вдига съдържанието ви с гласовите си ботове.

3. Подобрете скоростта на страницата

Google посочва, че скоростта на уебсайта е един от сигналите, използвани от неговия алгоритъм за класиране на страниците. Това означава важността на скоростта на страницата за увеличаване на класирането на вашия магазин за електронна търговия. Използвайте инструменти като инструмента за тестване на скоростта на страниците на Google, за да подобрите класацията на вашия магазин за електронна търговия.

4. Описания на продуктите за електронна търговия

Няма определени правила за писане на ефективни описания на продукти за търсачките. Въпреки това, трябва да запомните следните ключови моменти за най-добрата SEO стратегия за електронна търговия, преди да започнете промоции.

Ключови точки

 • Използвайте ключови думи с магнит за кликване като „25% НАМАЛЕНО“ или „Най-ниска цена“ в метазаглавието на продукта, за да увеличите честотата на кликване
 • Можете също да добавите модификатори като „Купете“ или „Оферти“, за да получите повече трафик
 • Опитайте се да включите фрази като „Голяма селекция“ или „БЕЗПЛАТНА доставка“, за да увеличите максимално CTR на страницата с продукти
 • Съхранявайте описанията на продуктите между 300 и 800 думи за обикновени продукти и 1000+ за високо продавани продукти. Също така се уверете, че не използвате основната си ключова дума повече от 3-5 пъти в описанията на продуктите си
 • Осигурете ясна видимост на важни функции на видно място в страницата на продукта
 • Създавайте вътрешни връзки на страници с продукти и категории
 • Използвайте поне 3-5 връзки в описанията на вашите продукти

Освен това добавете секция за рецензии към вашите продуктови страници. Привлечете купувачите да се ангажират с вашия уеб магазин и да напишат за техния опит. Това ще помогне на вашия уебсайт за електронна търговия да се класира дори за ключови думи „Преглед“ и ще привлече повече трафик към уебсайта. По-добре е да добавите таблична структура за продуктовите спецификации, тъй като това ще помогне на търсачките да вземат фрагменти.

4 Показване на богати фрагменти със схема за преглед на продукти в Google

Ако искате да се откроите на първата страница с резултати на Google, богатите фрагменти на Google са вашият начин да отидете. Търсачката взима богати фрагменти за отзиви за продукти и оценки, което ви позволява да се насладите на по-голяма видимост на марката.

Можете да получите тези богати фрагменти, като внедрите маркирането на схемата на вашите продуктови страници. Това е уникален код, който осигурява по-добро разбиране на съдържанието на вашата страница. Обърнете внимание на следните видове маркиране на схеми, специфични за рецензиите на продукти .

Няма гаранция, че Google ще покаже вашата марка в нейните богати фрагменти, само защото сте поискали. Въпреки това, правилното маркиране на схемата може да ви помогне да отпечатате лесно богатите фрагменти на Google.

Тъй като настройването на маркирането на схемата ръчно не е нещо, препоръчвам ви да използвате помощника за маркиране на структурирани данни на Google . Ето как можете да го направите.

Стъпка 1: Отворете инструмента и изберете „продукти“.

Стъпка 2: Намерете продуктова страница на уебсайта си с отзиви и оценки.

Стъпка 3: Копирайте и поставете URL адреса на вашата продуктова страница, както е показано по-долу, и кликнете върху „Стартиране на маркирането“.

Стъпка 4: Маркирайте секцията (отзиви или оценки) на страницата, за да я маркирате.

Стъпка 5: Маркирайте броя на рецензиите и изберете маркера „count“. Предоставете колкото се може повече информация.

Стъпка 6: Щракнете върху „Създаване на HTML“.

Имате избор да копирате и поставите този нов HTML код на вашата страница или да добавите новата маркировка на Schema към съществуващия си код. Също така използвайте Google Search Console, за да проверите отново дали правилно сте внедрили схемата.

5: SEO извън страницата за уебсайтове за електронна търговия (Off page SEO)

След като разгледахме елементите на SEO за електронна търговия, нека преминем към стратегиите за SEO за електронна търговия извън страницата (Off page SEO).

SEO извън страницата за магазини за електронна търговия е малко по-различен от SEO на страницата. Той включва партньорства, спонсорства и партньорски програми, но основите са едни и същи като изграждане на връзки и обхват.

# 1 Изграждане на връзки и съобщения

Започнете с основните тактики за изграждане на връзки за първоначално популяризиране на вашите оферти. Можете да започнете с цитати, коментари в блогове, връзки към уеб 2.0, уебсайтове с въпроси и отговори и дори сайтове за социални отметки, за да популяризирате вашите оферти.

Ще видите постоянни колебания, докато алгоритмите анализират авторитета на вашия уебсайт. За да поддържате по-добро класиране в търсачките, вземете качествени връзки от уебсайтове на трети страни към основните си целеви страници.

# 2 Партньорства

Можете да сключите партньорства с различни партньорски уебсайтове, които работят във вашата индустрия. Тези партньорски уебсайтове ще вземат малък процент като комисионна, когато успешно продават вашите продукти. Предимството на сключването на партньорство е, че няма да се налага да се стресирате да увеличите продажбите си.

Намерете добър партньорски уебсайт. Можете да търсите различни партньорски уебсайтове, като търсите „[Име на продукта] ПРЕГЛЕДИ“ или „[Име на продукта] РЪКОВОДСТВО ЗА КУПУВАЧИ“. Вижте уебсайтовете, които се класират за тези ключови думи и след това се свържете с тях за партньорство.

# 3 Спонсорство

Друг начин за популяризиране на вашите оферти е като ги спонсорирате в различни блогове. Има много високоплатени блогове, които приемат спонсорирано съдържание. Можете да използвате тяхната аудитория, за да популяризирате вашите продукти и да увеличите продажбите си за електронна търговия.

Имайте предвид, че блоговете със силен домейн орган (DA) често имат списък с предпоставки. Трябва да създавате и популяризирате съдържание по такъв начин, че да отговаря на техните изисквания.

# 4 Обхват на Blogger

Друга чудесна SEO тактика за електронна търговия извън страницата е да популяризирате своя магазин за електронна търговия, като се обърнете към съответните блогъри от вашата индустрия. Можете да започнете да разглеждате, след като анализирате кои инфлуенсъри популяризират продуктите на вашия конкурент.

По този начин можете да помолите влиятелните да включат и вашите промоционални предложения в своя блог. Много блогъри могат да го направят безплатно, докато някои ще поискат плащане. Така или иначе, не забравяйте да поискате препратки. Като цяло те са щастливи да го направят.

Можете също така да поискате уебсайтове на блогъри за публикации за гости. Всичко, от което се нуждаят, са противоречиви идеи като „iPhone или Samsung: Коя е по-добра за интровертите?“ Помислете за подобни теми и развийте своя бизнес за електронна търговия, като разширите блогърите в бранша.

# 5 Изберете правилните влиятелни лица за промоция

Можете да донесете повече очни ябълки във вашия онлайн магазин, като се свържете с подходящите влиятелни лица. Уверете се, че всеки инфлуенсър, към когото се насочвате, има собствен блог.

Ето какво можете да направите, за да се свържете със съответните влиятелни лица:

 • Създайте съдържание на небостъргач и помолете влиятелните да го споделят
 • Интервюирайте влиятелни лица във вашия блог за електронна търговия
 • Подгответе съвети от различни влиятелни лица по дадена тема и след това ги помолете да ви предоставят линк от техните блогове

# 6 Намерете и заменете остарелите ресурси с обхват по имейл

Трябва да намерите ресурси, които са остарели, изтекли или не работят. Без значение какво продавате, много бизнеси излизат от бизнеса всеки ден. Няма смисъл от връзки, които пренасочват към стария им уебсайт.

В много случаи името на домейна на бизнеса изтича и целият уебсайт се заменя с паркирани страници. Трябва да знаете, че страниците на уебсайтове, които не работят, технически все още работят, тъй като те не са 404 и проверките на неработещи връзки не могат да ги намерят.

Ето защо, след като идентифицирате остарелите ресурси, информирайте съответното лице чрез имейли. Освен това, не просто ги потупайте по рамото, а им осигурете връзка за замяна. Те ще се радват да ви забавляват, когато им помогнете да подобрят своите уебсайтове.

Прилагате. Измерете. Повторете.

Трябва да имате ефективна стратегия за съдържание, която ви помага да постигнете бизнес целите си. Вярвам, че установихме как най-добрата SEO стратегия за електронна търговия може да позволи на вашето съдържание да се класира по-високо на страниците с резултати от търсачките (SERP).

Оптимизирането на магазин за електронна търговия е важно. Ако обаче ви липсва опит, винаги можете да възложите на външен изпълнител професионалист. През цялата година трябва да подготвите вашия онлайн магазин за специални дни като Свети Валентин или Черен петък. Ваканционният сезон - последното тримесечие на всяка година - е чудесна възможност за увеличаване на приходите от вашия онлайн бизнес .

Можете също да изберете да възложите тези задачи на външни изпълнители на SEO оптимизация. Разгледайте нашите предложения за СЕО оптимизация на онлайн магазини или Бранд маркетинг

Не пропускайте възможностите. Оптимизирайте вашия онлайн магазин с тематични изображения, за да привлечете потенциални клиенти. Без правилната маркетингова стратегия и планиране няма да можете да се ангажирате с аудиторията си и със сигурност ще загубите добра част от продажбите.

Споменах всички изпитани и изпитани най-добри стратегии за електронна търговия, които можете да приложите за популяризиране на вашия бизнес за електронна търговия. Не забравяйте, че SEO за сайтове за електронна търговия изисква много време и усилия. Затова оптимизирайте и започнете да популяризирате своя магазин за електронна търговия още днес. В случай, че не можете да разберете някаква конкретна тактика, просто коментирайте по-долу и ще се радваме да отговорим.

 

SEO оптимизация, Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu