Съдържанието все още ли е цар? Как да пишем съдържание за сайт

Съдържанието все още ли е цар? Как да пишем съдържание за сайт

Сега уебсайтовете служат като основно представяне на марката на организацията и този страхотен дизайн работи само ако съдържанието е мощно и стратегически подравнено.

Още през 1996 г. Бил Гейтс измисли фразата „Съдържанието е цар“ в есе, публикувано на уебсайта на Microsoft. Твърдението на Гейтс бързо придоби популярност и 25 години по-късно „съдържанието е цар“ все още влиза в разговора, когато се обсъжда цифрова стойност или редизайн на сайт.

Не се съгласявам нито минута, че съдържанието е цар - поради всички добри причини, които Бил Гейтс цитира през 1996 г., а след това и някои. Настоящият императив на SEO добави изцяло ново измерение към царството на съдържанието.

Твърде често обаче при препроектиране на уебсайтове разговорите относно това кога, как и от кого ще се създава съдържание за сайт, се изтласкват встрани. Създаването на съдържание завършва като допълнителна мисъл.

Факт е, че писането на съдържание ( и стратегията за дигитално съдържание ) за уебсайт е специализирано умение и отнема много време.

За мнозина обаче съществува убеждението, че включването на съществуващо съдържание в архитектурата на нов сайт трябва да бъде лесно, или поне управляемо, или нещо, което няколко МСП трябва да могат да предприемат - вероятно с помощта на някои инструменти за изкуствен интелект за ускоряване на процеса.

Понякога маркетинговите директори, които имат контекст и организационен опит, заедно със задълбочено разбиране за гласа и визията на новия сайт се придвижват към задачата за създаване на съдържание с усещането, че всъщност не би трябвало да е толкова трудно - въпреки календара, който е вече пълен със срещи, резултати и задачи.

Резултатът от това, че съдържанието не се третира като цар, е, че от време на време то се появява като болезнена точка. Датите на стартиране на уебсайтове се забавят и екипите се карат, за да запълнят празнотата.

Не е изненадващо, че това не е подход, който подхранва оптималните резултати.

Сега уебсайтовете служат като основно представяне на марката на организацията и този страхотен дизайн работи само ако съдържанието е мощно и стратегически подравнено. Освен ако организацията няма автор на съдържание като част от маркетинговия си екип, ние от Izrabotkanasait сме силни застъпници за сключване на договори с автор или агенция, специализирана в услугите за писане на съдържание в уебсайтове. За радост ние разполагаме с вътрешен екип от професионални копирайтъри.

Ето нашите четири основни причини защо:

 1. Задълбочените познания за вашата компания всъщност могат да усложнят създаването на съдържание. Може да изглежда логично, че някой, който е потопен в историята и визията на вашата компания за бъдещето, е най-подходящ за създаване на съобщения за вашия уебсайт. Често обаче не е така. Има нещо, наречено „ проклятието на знанието “, което представлява голям набор от недостатъци. Професионален писател, който хвърля нов поглед на вашите маркетингови цели, конкурентни диференциатори и визия, може да бъде далеч по-добре позициониран от вътрешен ресурс, за да пресече жаргона и да се обърне към вашия пазар със съобщения, които резонират.

   

 2. Вътрешните ресурси вече са привлечени в много други посоки. Общият екип за уеб съдържание, който се състои от няколко МСП, продажби и член или двама от маркетинговия отдел, е често срещан подход. Проблемът е, че всички в екипа имат работа на пълен работен ден и повече от достатъчно работа, за да бъдат заети, преди да бъдат ангажирани, за да работят по съдържание за новия уебсайт. Наемането на професионален създател на дигитално съдържание представлява специален ресурс, ръководен от крайни срокове, с остър фокус върху създаването на съдържание, което едновременно ангажира посетителите и привлича търсачките.

   

 3. Google непрекъснато превключва алгоритъма си за търсене. В настоящия ни цифров бизнес климат търсачките и по-специално Google служат като вратари. Ако искате клиентите и потенциалните клиенти да ви намерят в сравнение с конкурентите ви в мрежата, ще трябва да се уверите, че SEO на вашия сайт е в крак с най-актуалните критерии за търсене. Google става все по-умен през цялото време и миналогодишният SEO опит може вече да не е приложим.

   

 4. Съдържанието и дизайнът трябва да работят заедно като интегрирано цяло. Дори ако писателят на съдържание, когото наемете, не работи за агенцията, която преработва уебсайта ви, професионален писател е вещ в задаването на правилните въпроси и взаимодействието с дизайнерския екип относно откритията за откриване, пазарните цели, визията на компанията и марка глас. Това прави той или тя, а истинският опит винаги подхранва както ефективността, така и ефективността.

   

В Izrabotkanasait ние прилагаме интегриран подход за препроектиране на уебсайтове, които движат цифровата стойност и се фокусираме върху бъдещия растеж. Търсите да продължите разговора относно процеса на създаване на уеб съдържание, който усилва вашата марка и се привежда в съответствие с дизайна на вашия уебсайт. Свържете се с нас днес!

Копирайтинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu