Трите най-лоши практики в социалните медий

Трите най-лоши практики в социалните медий

През 2021 г. социалните медии са задължителни за маркетинговата стратегия на вашата компания. През 2020 г., според Statistica , над 3,6 милиарда души (да, милиарди!) Са използвали социалните медии по целия свят - брой, който се очаква да нарасне до почти 4,41 милиарда до 2025 година.

Създавайки и поддържайки фирмени социални акаунти, можете да достигнете до нови клиенти, потребители и бизнес партньори. Но как да се уверите, че вашите социални медии са възможно най-добрите? Е, за начало можете да избегнете тези три най-лоши практики в социалните медии от 2021 година.

Posting and Ghosting

Ако сте били в социалните медии от известно време, може би сте чували за термина „публикация и призрак“. Публикуването и призраците се отнасят до акта на публикуване в социалните ви медии и след това незабавно излизане от системата.

Защо е толкова лошо? Помислете за това по следния начин: Ако влезете в среща, представите новата си идея и след това незабавно напуснете стаята, какво бихте си помислили колегите? Те биха се чудили защо не си взаимодействате с тях или не доразвивате това, което сте казали, и е възможно те да са по-малко склонни да взаимодействат с вас в бъдеще.

Ако просто публикувате в социалните медии и след това просто си тръгнете, не очаквайте много ангажираност в публикацията си. През 2018 г. Facebook основно промени алгоритъма си, за да популяризира по-лични, една от причините за актуализацията беше, че: „Взаимодействието с хора е свързано с по-голямо чувство за благополучие ... От друга страна, само превъртане във вашата Facebook емисия, пасивно четене или гледане, без да си взаимодейства с другите, има тенденция да кара хората да се чувстват по-зле. " Просто казано, големите платформи искат да взаимодействате с вашата общност.

Урокът тук? Не просто излизайте от срещата, когато тя приключи - останете да си побъбрите (ако разбирате какво казваме).

Свързани: Собственици на малък бизнес: Имате ли план за архивиране на бизнес данни?

Взаимодействие на общността с ниски усилия

Подобно на „публикация и призрак“, бихме предложили да включите умишлено и смислено взаимодействие на общността във вашата стратегия за социални медии. Социалните медии са социални, което означава, че за да получите ангажимент, вие също трябва да дадете качествен ангажимент на вашата общност.

Публикуването и харесването на други публикации са минимумът на социалните медии. За да се превърнете наистина в качествен социален бранд, трябва да надхвърлите бързото прекарване и да харесвате; трябва да изпълнявате висока ангажираност чрез коментиране, споделяне, проследяване и започване на разговори.

В изследване, направено от Buffer, Sprout Social и Jay Baer's Research , беше установено, че колкото повече марки си взаимодействат с тяхната общност извън простото „харесване“, толкова по-голямо увеличение на лоялността към марката те виждат в замяна. Всъщност в доклад, направен от Sprout Social, те установяват, че 30% от клиентите, които са избягвани / игнорирани в социалните медии, са по-склонни да преминат към конкурент.

Просто е, колкото повече се ангажирате на платформата - публикувате, коментирате, споделяте, следвате - толкова повече ангажираност ще видите в замяна на вашите публикации. Ето само няколко начина, по които можете да взаимодействате в социалните медии, освен да харесвате публикации:

  • Намерете и следвайте хора във вашата общност
  • Поздравете вашите бизнес партньори, като коментирате техните публикации
  • Предлагайте съдържание чрез публикации в емисии и истории
  • Коментирайте публикации, които виждате във вашата емисия, и покажете истинския си интерес, а не само отговор от една дума или едно емоджи
  • Споделяйте публикации в общността, които ви харесват във вашите истории
  • Създавайте и поддържайте социални приятели

Приоритизиране на количеството пред качеството

Тук, в Izrabotkanasait, правим 2021 година годината на ценностните социални медии. Когато се разширихме в предлагането на услуги в социалните медии в средата на 2020 г., клиентите, с които се срещнахме, непрекъснато повтаряха едно и също нещо: Ние не искаме само публикации, ние искаме нещо запомнящо се.

Отмина времето на просто хвърляне на спагети към стената и гледане дали полепват. Тъй като повечето основни социални платформи вече са над или близо десетилетие (Facebook е на път да отпразнува сладките си 16), има желание да видим оригинално и ценно съдържание в нашите емисии - съдържание, което предлага нещо осезаемо.

Тази година, вместо просто да правим произволна публикация в последния момент, само за да публикуваме нещо, бихме ви предложили да спрете палеца си да натиска „изпращане“. Вместо това, ако нямате нищо реално за вашата аудитория, изчакайте, докато го направите. Критично седнете и помислете за публикациите си далеч предварително, за да имате време да помислите как можете да направите интересна публикация за зрителите си. За някои клиенти на Izrabotkanasait планираме публикуването на публикациите им четири седмици преди текущата дата. По този начин имаме достатъчно място да спрем, да помислим и да добавим стойност.

Социални медии

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu