Трябва да познавате и марката на конкурента си точно колкото собствената си

Трябва да познавате и марката на конкурента си точно колкото собствената си

Бизнесът често може да бъде описан като битка между две или повече компании, които се борят да обслужват една и съща общественост. Ако се надявате да излезете на върха (в съзнанието на вашата целева аудитория), тогава не можете да оставите нищо на случайността. Всяка част от знанието е от значение, което включва и знания за марките на вашия конкурент.

Познаването на марката на вашия конкурент идва с много предимства

Колкото по-добре познавате марката на вашия конкурент, толкова по-лесно е да ги превъзхождате там, където е важно. Познанието за тяхната марка не само ще ви помогне да се удвоите в областите, в които бизнесът ви напредва, но и ще ви информира за възможностите, създадени от пропуски и недостатъци в марката на вашия конкурент.

Поучете се от техните грешки

Вие и конкуренцията се опитвате да обслужвате един и същ сегмент от обществеността. Това означава, че можете да се поучите от грешките им, като същевременно напълно избягвате падането в една и съща яма.

Претърпял ли е вашият конкурент обратна реакция поради скорошна публикация или PR събитие? Съберете се с екипа си и проучете защо публикацията предизвика буря и как можете да избегнете подобна съдба за вашия бизнес.

Вие също искате да наблюдавате как вашият конкурент се справя с кризата с марката, за да информирате собствения си стратегически отговор, ако сами изпаднете в криза. Следете положителните и отрицателните страни и измислете свой собствен план за комуникация при кризи.

Изграждане от техните печалби

Не е нужно да преоткривате колелото, когато става въпрос за вашата марка. Но трябва да се опитате да надминете конкурентите си, за да се откроите.

Разгледайте успешните стратегии на марката, които използва вашият конкурент, и проучете дали те биха могли да ви помогнат и как можете да надграждате върху тях. Не искате да имитирате и копирате всичко, което правят вашите конкуренти, но искате да разгледате стратегиите, за да видите какво работи върху целевата аудитория, вместо да започнете от нулата.

Научете как да се позиционирате

Причината, поради която много бизнеси, предлагащи един и същ продукт, могат да съществуват на пазара, е, че всеки бизнес може да се позиционира по различен начин. Един и същ продукт или услуга могат да се предлагат по много различни начини, така че всеки бизнес да се откроява като „уникален“.

И безпроблемният начин да гарантирате, че позиционирането ви е стабилно, се състои в това да разгледате как са се позиционирали вашите конкуренти.

Колкото повече знаете за позиционирането на вашия конкурент, толкова повече можете да избегнете да попаднете като копие на друг бизнес, обслужващ същия пазар. Това улеснява клиентите да правят разлика между вашия бизнес и този на вашия конкурент и да правят избор въз основа на това, което всеки предлага.

В някои случаи вие и вашата конкуренция можете да бъдете разположени по подобен начин и дори тогава изучаването на марката на състезанието ще се окаже от решаващо значение за знанието какво трябва да се направи, за да се напредне.

В крайна сметка, когато става въпрос за бойното поле, което е светът на бизнеса, всяка част от информацията е от значение; така че отделете малко време, за да проучите марката на вашия конкурент. Никога не се знае кога може да се натъкнете на онази важна информация, която може да е ключът към успеха.

Маркетинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu