Уеб дизайн и SEO - Колко важен е дизайнът за търсачките?

Уеб дизайн и SEO - Колко важен е дизайнът за търсачките?

Уебсайтът е важна част от онлайн бизнеса, както и SEO. На въздействието на уеб дизайн върху SEO е огромно. Добрият уеб дизайн улеснява както посетителите, така и търсачката да се движат през уебсайта.

Факт е: търсачките предпочитат лесни за използване уебсайтове. Добрият и добре обмислен дизайн носи огромни предимства за Google & Co.!

Как са свързани уеб дизайнът и SEO

В отношенията между уеб дизайн и SEO е сложно. Много собственици на уебсайтове не ги разбират напълно. Не без причина: Защото, когато смятате, че дизайнът е свързан с визуални аспекти и SEO влияе върху начина, по който се намира уебсайт, те изглеждат като две напълно различни области.

До известна степен и това е вярно. Дизайнерите и оптимизаторите вършат много различни задачи и не бива да очаквате единият да върши работата на другия. Целта на уеб дизайна и SEO обаче е една и съща: уебсайт, който предоставя на посетителите желаната от тях информация и помага на вашия бизнес да успее.

За да може вашият уебсайт да привлече посетителите ви да станат клиенти, той трябва да бъде функционален и визуално привлекателен - две качества, които един добър дизайнер трябва да постигне. Освен това потенциалните клиенти трябва да са лесни за намиране, което е отговорност на SEO.

SEO и уеб дизайн - преди и сега

В миналото SEO не се интересуваше много от дизайна. Тъй като е известно, че потребителите са много интуитивни и четат малко, трябва да положите повече усилия в дизайна като SEO, отколкото в миналото. Неправилният дизайн може да означава огромни загуби при класирането.

Всичко е свързано с потребителското изживяване : харесва ли целевата група новия дизайн по -добре от стария? Средният посетител има различни очаквания от уебсайт при сърфиране. Първото нещо, което посетителят за първи път преценява за уебсайт, се основава на цялостното му представяне и уеб дизайн. За търсачките дейността на посетителя се счита за най -ценната информация за уебсайт. Когато даден уебсайт има много висок процент на отпадане, това може да накара търсачката да забележи, че повечето посетители напускат този конкретен уебсайт по -бързо, отколкото се вижда страницата. Това може да бъде Например, това е така, защото уебсайт е стар, неактивен, твърде неточен за думата за търсене или лошо проектиран.

Колкото по -високи са процентите на отпадане, толкова по -ниска е видимостта в търсачките. Колкото по -ниски са процентите на отпадане, толкова по -голяма е видимостта на уебсайт и толкова повече доверие ще спечели в мрежата.

За да угоди на обикновения посетител и големите търсачки, уебсайтът трябва да се върне към основите и да преоцени своя дизайн, код и вътрешно SEO. Начинът, по който е създаден уебсайт, може да засегне не само посетителите за първи път, но и големите търсачки.

Добрият уеб дизайн - абсолютно задължително условие за високо класиране

Дизайнът на уебсайт може да остави трайно първо впечатление на посетителя за първи път и в същото време да представи добър корпоративен имидж в Интернет. Важно е да сте в крак с най -новите тенденции в уеб дизайна. Едностранното оформление е напр. Б. тенденция в момента. За разлика от стандартната многостранична архитектура, един пейджър предава нова картина на това как може да изглежда един уебсайт. Дисплеят отгоре надолу носи лесно разбиране и просто представяне на уеб присъствие с него.

Отзивчив дизайн и SEO

Приблизително 30% от всички посетители на уебсайтове от всички индустрии сега идват на сайта със смартфон или таблет. Така че, ако нямате уебсайт през 2020 г., който да отчита този факт, доброволно ще се откажете от една трета от потребителите си.

Мобилните най -накрая станаха глобални! Има милиони активни посетители на мобилни уебсайтове по целия свят. Смартфоните са станали толкова напреднали, че е удобно за обикновения потребител на мобилно устройство да сърфира в мрежата с помощта на мобилен телефон или дори да направи онлайн покупка с помощта на мобилно устройство. Този голям процент от потребителите на мобилни устройства трябва да са доволни. Всеки уебсайт трябва да бъде преобразуван в отзивчив уеб дизайн  . Google и Bing препоръчват еднакво удобни за мобилни устройства оформления. Отзивчивият уеб дизайн е един от най -важните фактори за SEO класиране от няколко години.

Какво е необходимо на уебсайта, за да е удобен за мобилни устройства?

  • Увеличете размера на шрифта. Мобилните устройства имат много по -малки размери на екрана. Текстът на уебсайт трябва да бъде много по -голям, за да зарадва посетителите на мобилни устройства. С по -голям размер на шрифта е по -лесно за всеки, който използва мобилно устройство, да чете съдържанието на уебсайт много лесно.
  • Тагът на прозореца за изглед е необходим за активиране на удобно за мобилни устройства оформление. Етикетът трябва само да бъде зададен в HTML заглавката на уебсайт със съответните параметри. Без този маркер уебсайтът няма да може да коригира оформлението си според размера на екрана, тъй като няма да адресирате размера. Пример за маркера: <meta name = "viewport" content = "width = device-width, initial-scale = 1.0">
  • Атрактивно оформление. Днес има много различни смартфони и таблети. Различните размери на екрана имат различни резолюции на екрана. С отзивчив дизайн на оформление, фиксираните грешки в оформлението на уеб дизайна могат да бъдат елиминирани. Адаптивните оформления се преоразмеряват за всяка точка на прекъсване на всяко устройство.
  • Големите структури на уебсайтове не могат да се показват на мобилния телефон по същия начин, както на работния плот. Тук трябва да се осигури ясна и интуитивна навигация в менюто.
  • Уверете се, че снимките и графиките също се адаптират към изгледа на смартфона! Трябва да се обърне внимание и на размера на файла - ако посетителят забележи дългото време на зареждане и голямото потребление на данни, те няма да останат дълго на уебсайта.
  • Не питайте потребителите дали искат да бъдат пренасочени към „мобилния сайт“. Просто го направи! И когато го направите, вие ги пренасочвате към подстраницата, на която първоначално са искали да отидат, а не само към началната страница.

Забележка: Тъй като повечето потребители вече имат достъп до търсенето с Google на мобилни устройства, Google въведе Mobile Index като основен индекс през 2018 г. В резултат на това оптимизираните за мобилни устройства уебсайтове имат предимство в класацията.

Код и програмиране

Дизайнерите имат няколко възможности, когато става въпрос за кода, който използват за представяне на ключовите елементи на дизайна на вашия уебсайт. Повечето се придържат към HTML и CSS и по основателна причина. Flash сайтове, напр. Б. може да изглежда страхотно, но е изключително трудно да се оптимизира и поради това нямат добри шансове да се класират добре в търсачките. Нека вашият дизайнер знае, че е по -добре да не залагат на Flash и SEO ще ви благодари.

Скорост на страницата / време за зареждане

Друг важен аспект в ерата на мобилните устройства е скоростта на страниците . Потребителите може да са нетърпеливи или не винаги да имат добра клетъчна връзка за данни. Осигуряването на тънките ви страници е важно съображение в съвременния SEO дизайн. Изображенията и видеоклиповете в голям формат обикновено изискват най -много време за зареждане, така че трябва да обърнете внимание на компресията тук. Без оптимизиране на времето за зареждане, една компания едва ли ще има шанс да остане конкурентоспособна в днешния свят на смартфони и таблети. Удобният за мобилни устройства тест на Google предлага възможност за предварително тестване на вашата собствена страница за скоростта на страницата . Този инструмент предоставя обратна връзка относно удобството за мобилни устройства, скоростта на гледане на мобилни устройства и скоростта на работния плот. Той също така пакетира всичко в удобен малък отчет, описващ точно какво можете да направите, за да ускорите уебсайта.

Използваемост, потребителски опит и SEO

В допълнение към оптимизацията за търсачките, използваемостта не трябва да се подценява . Много оператори на уебсайтове дори не осъзнават липсата на използваемост. Акцентът е върху смислената използваемост на съдържанието . Ако потребителят очаква нещо, което не е изпълнено, той ще бъде разочарован. Това има отрицателен ефект върху поведението на потребителите. Без значение как някой намира и използва вашия уебсайт или съдържание, хората имат определени очаквания, когато взаимодействат с вашата марка. Още по -важно е всяка компания да се адаптира към настоящите обстоятелства. Потребителят трябва да се води през цялото пътуване на клиента, от търсене на информация до реализация.

Google и други търсачки са информирани за това къде, как и кога потребителите консумират съдържание. Въз основа на данни Google използва различни методи, за да определи как потребителите възприемат уебсайт. Търсачките разглеждат елементи като скорост на зареждане, използваемост на мобилни устройства, структура на съдържанието и вътрешно и външно свързване на техните уебсайтове. Много висококачествени връзки показват например търсачките, че потребителите са се харесали на уебсайта и го препоръчват на други.

Затова създайте комбинация от потребителско изживяване и SEO . По този начин гарантирате, че привличате квалифицирани посетители към вашия уебсайт.

Кое е по -важно - уеб дизайн или SEO?

Повечето собственици на уебсайтове вярват, че страхотният дизайн може да надделее над лошото SEO или обратно, и искат да знаят кое е по -важно. Отговорът обаче не е нито едното, нито другото. Казано по -просто, силното SEO е това, което привлича потребителите към вашия уебсайт, а страхотният дизайн е това, което ги държи там.

Наличието на красив уебсайт е безполезно, ако никой не го вижда, а наличието на уебсайт, който се нарежда на първо място в търсачките, няма да ви помогне, ако лошият ви дизайн принуждава посетителите да напуснат уебсайта ви (което от своя страна ще увеличи вашата класация вреди) .

4 съвета, за да сте сигурни, че вашият уеб дизайн и SEO се прилагат успешно

Като интернет агенция, ние работим с клиенти от различни индустрии, за да разработим уебсайтове, които са изградени според най -добрите SEO практики. Нашите маркетинг стратези участват в проектирането и препроектирането на проекти от самото начало. Работим ръка за ръка с нашите дизайнери, за да създадем удобен за търсачките уебсайт. От този опит получихме много представа за взаимодействието между уеб дизайн и SEO оптимизацията.

Сега, по -долу, очертаваме 4 -те най -важни практики, за да гарантираме, че вашият уеб дизайн поддържа и вашите усилия за SEO.

1. Изберете правилната цветова схема на уебсайта

Най -големите марки имат специфична и подробна идентичност на марката. Цветовата схема на уебсайта трябва да съответства на идентичността на марката на компанията. Цветовете могат да подскажат чувства. До 3 цветови нюанса образуват тема, а тази година по -малко е наистина повече. Бял фон и 2 нюанса на живи цветове са точно нещо за създаване на привлекателна цветова схема за уебсайт.

2. Съхранявайте мета информация

Мета таговете уведомяват търсачките за заглавието, описанието, ключовите думи и индекса на уебсайт. Търсачките ще вземат мета таговете на уебсайта, преди да класират уебсайт. Ключовите думи с дълги опашки винаги се класират най-добре, защото са много уникални и специфични. Колкото по -конкретен е един уебсайт и по -малко общ, толкова по -големи са шансовете той да се класира по -високо.

Съвет: Проверете отново уебсайта си, за да видите дали липсват мета тагове. Всяка страница трябва да съдържа мета маркер.

3. Създайте структура за намиране на съдържание

За да може съдържанието да се обхожда и индексира от търсачките, то трябва да бъде открито. Търсещите машини, макар и сложни, са ограничени до откриване на съдържание чрез връзки. Ако правилните връзки към вашето съдържание не съществуват или ако са заровени или счупени, съдържанието ви ще остане незабелязано и ще бъде невъзможно да се класира страниците на вашия уебсайт.

Структура на URL: Всяка от вашите страници трябва да има описателен URL адрес, който описва съдържанието на страницата. Думите трябва да бъдат разделени с тирета (НЕ подчертават) и можете да включите някои подходящи ключови думи.

Съвет: URL адресите със смислени термини (за разлика от случайни цифри и букви) помагат на търсачките да разберат вашите страници и са по -лесни за запомняне за посетителите на вашия уебсайт.

Структуриран дизайн: Целта от гледна точка на дизайна е да създадете архитектура на уебсайт, която да бъде интуитивна за потребителите, докато вашата цел от гледна точка на SEO е да създадете архитектура, която позволява на страниците да обхождат и разпределят разумно вътрешните връзки.

4. Обърнете внимание на факторите за удобство на потребителя

Целта на търсачките е да предоставят възможно най -добрите резултати на потребителите, които търсят в техните платформи. Това е най -добрият начин да се гарантира удовлетвореността на клиентите и да се накарат потребителите да се върнат. На практика това означава, че търсачките възнаграждават уебсайтове, които предлагат на потребителите страхотно изживяване. Последното нещо, което искат, е да поставят уебсайт на първа позиция на страницата с резултати и да накарат потребител да кликне върху този уебсайт, само за да види, че не е удобен за потребителя.

Заключение - уеб дизайн и SEO

SEO трябва да се подчинява на уеб дизайна, но преди всичко на използваемостта на уебсайта: Първо идва потребителят, след това ключовите думи и SEO аспектите . Целевата група винаги трябва да е на преден план.

Много компании не знаят доколко дизайнът влияе върху SEO. Прекарвате времето си в създаване на съдържание, което ще привлича връзки. Често не се взема предвид, че съдържанието им едва се чете на мобилния телефон или че страниците, които са заровени дълбоко в архитектурата на уебсайта им, изобщо не са индексирани. Като сте наясно с начина на свързване на дизайна и SEO, можете да гарантирате, че вашият уебсайт има всички възможности да се класира за съответните ключови думи във вашата индустрия.

Връзката между уеб дизайна и SEO е сложно нещо. Надяваме се, че тази статия е помогнала да направим всичко по -разбираемо. Ако имате въпроси относно това как се държи вашият сайт в комбинацията от двете области, или ако обмисляте дизайн или проект за редизайн, моля, свържете се с нас !

Нашият екип от дизайнери, разработчици и SEO ще се радва да ви помогне да създадете функционален и в същото време визуално привлекателен уебсайт.

 

Уеб дизайн, SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu