Фактор за класиране в Google ли е броят снимки на сайт?

Фактор за класиране в Google ли е броят снимки на сайт?

Добавянето на изображения към писменото съдържание може да помогне за добавяне на контекст за читателите и да ги държи ангажирани за по-дълго време.

От своя страна това може да доведе до повече време на сайта, което увеличава потенциала за повече показвания на страници на посещение.

Съществуват и SEO предимства, свързани с изображенията, като например възможността да се печели трафик от повече повърхности в Google.

Но всички знаем, че е възможно да имате твърде много добро нещо, когато става въпрос за SEO.

Няколко ключови думи са страхотни, твърде много са препълнени с ключови думи. Използването на някои структурирани данни е полезно, но прекаляването може да доведе до нарушения на указанията на Google.

Има ли рискове за SEO, свързани с използването на твърде много изображения?

Това е твърдението, което ще разгледаме в тази глава, докато отговаряме дали броят на изображенията в част от съдържанието е фактор за класиране на Google.

Твърдението: Броят на изображенията на уеб страница може да повлияе на класирането

Смята се, че броят на изображенията в част от съдържанието влияе върху класирането по няколко начина.

Твърди се, че използването на твърде много изображения ще повлияе негативно на класирането. Това се дължи на факта, че изображенията могат да повлияят на скоростта на страницата, а по-бавните страници са склонни да не се класират толкова добре, колкото по-бързите.

Има друго твърдение, което предполага, че липсата на изображения в уеб съдържанието може да работи срещу SEO на сайта или че уеб страница се нуждае от изображения, за да се класира добре.

Има ли истина в някое от тези твърдения? Ето какво казват доказателствата.

Доказателството: Влияе ли броят на изображенията на уеб страница върху класирането?

На теория броят на изображенията на уеб страница може да повлияе негативно на класирането, както предполагат твърденията.

Това обаче не е твърдо и бързо правило и няма точен праг за определяне колко изображения са „твърде много“.

Степента, до която изображенията влияят на класирането при търсене, зависи от това колко време отнема зареждането им.

Вграждането на много изображения с големи размери на файлове може да направи страниците по-бавни, което може да повлияе неблагоприятно на класирането, като скоростта на страницата е фактор за класиране. Точно така, скоростта на страницата е потвърден фактор за класиране, макар и „мъничко”.

От друга страна, ако даден уебсайт използва техники, които позволяват на изображенията да се зареждат бързо, той може да публикува галерии от изображения без проблем.

Пълното ръководство за SEO на страницата на Search Engine Journal има глава за изображения със съвети като използване на компресия или мързеливо зареждане за постигане на идеални скорости на страници.

Що се отнася до твърдението, че изображенията са необходими, за да се спечелят високи класации в Google – в това изобщо няма истина.

За доказателство за това прегледайте първата страница на всеки SERP. Почти сигурно има страници без изображения. Уикипедия е отличен пример за сайт, който няма проблем да спечели високи позиции, въпреки че много от страниците му нямат нито едно изображение.

Броят на изображенията на уеб страница като фактор за класиране: нашият извод

Няма доказателства, които да предполагат, че броят на изображенията на уеб страница, независимо дали е твърде много или твърде малко, по своята същност е фактор за класирането при търсене.

Така че не смятайте, че трябва да ограничавате използването на изображения, за да се класирате добре.

От друга страна, не се чувствайте задължени да добавяте изображения на всичките си страници, за да успокоите алгоритмите на Google. Точно като броя на думите, няма магически брой изображения, които да ви помогнат да се класирате по-добре.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu