Фирмен уебсайт - фактори за професионален бизнес сайт

Фирмен уебсайт - фактори за професионален бизнес сайт

В днешно време наличието на онлайн е от съществено значение за всеки бизнес. Дори за компании, които не осъществяват електронна търговия.

Проучванията показват, че по -голямата част от потребителите търсят местен бизнес онлайн, а B2B купувачите също първо проучват бизнеса онлайн. Всеки, който използва потенциала на собственото си присъствие в Интернет за себе си, получава множество предимства. Професионалният уебсайт на компанията не само увеличава видимостта и уместността на вашата компания за потенциалните клиенти, но също така ви помага да поддържате връзка с клиентите си.

В тази статия ще разберете какво прави един ефективен уебсайт на компанията и кои фактори играят роля за професионален бизнес сайт.

Първото впечатление - какво принадлежи на началната страница?

Никога нямате втори шанс да направите първо впечатление!

В рамките на секунди вашият уебсайт трябва да изясни на посетителя какво може да предложи вашата компания. Но първо трябва да помислите за целите, които искате да постигнете с началната страница. Тъй като дизайнът на началната страница зависи много от тези цели. За да определите съдържанието и дизайна на вашия уебсайт, трябва да познавате вашата целева аудитория. В зависимост от индустрията, вашите посетители очакват определен външен вид.

Вашата начална страница определено трябва да съдържа следните елементи:

 • Заглавие - Вашето заглавие трябва да привлече вниманието на потребителя за кратко време.
 • Лого - Първото нещо, което посетителят трябва да види, е вашето лого.
 • Снимки - Не забравяйте да използвате картина (или кратък видеоклип), която ясно показва какво предлагате.
 • Търсене - Функцията за търсене помага на потребителя бързо да намери това, което търси.
 • Предимства - Съобщавайте характеристиките и предимствата на вашите продукти.
 • Навигация в структурирано меню - създайте меню с най -важните подстраници на вашия уебсайт.

Централно посолство и USP

В маркетинга Unique Selling Proposition (USP за кратко) е характеристика на продукт, която го отличава от подобни продукти и по този начин постига несъмнена полза и изглежда уникална. Важно е да вземете и изясните USP на вашата компания или вашия продукт на началната страница на вашата компания.

Стойностно предложение

Посетителите на вашия уебсайт трябва незабавно да разберат, че вашата компания, услуга или продукт е най -подходящ за посетителя. Става дума и за предаване на ценностите и мисията на компанията - не само за това, което продавате. За да направите това, също е изключително важно да разберете нуждите на клиента и да действате като решаващ проблем.

Призив към действия

Терминът призив за действие се превежда като „призив за действие“ и описва призива за взаимодействие между клиента и компанията.

Целта на вашата начална страница е да информира посетителите за вашите услуги или продукти и в най -добрия случай да спечели посетителя като постоянен клиент. Добавете две до три CTA, които насочват посетителите към различните етапи от процеса на покупка или ги насърчават да се свържат с тях - и ги поставяйте на места, които са лесни за намиране. Тези CTA трябва да бъдат визуално привличащи вниманието, в идеалния случай в цвят, който е различен от цветовата схема на вашата начална страница, но все пак съвпада с цялостния дизайн.

Изказвания като Свържи се, сега! са особено подходящи за това.

Уеб дизайн, ориентиран към целева група

Уеб дизайнът за вашата компания трябва да има сериозен, привлекателен и модерен външен вид и в същото време да съответства на вашия корпоративен дизайн. Дизайнът и лекотата на използване тук вървят ръка за ръка. В уеб дизайна трябва да бъде не само иновативна, използваемостта е също толкова важно и не трябва да се пренебрегва. Защото само по този начин може да се постигне оптимално посетителско изживяване.

Съвет: Вижте структурата на други уебсайтове и се вдъхновете. Структурата на вашия сайт обаче не трябва да бъде повлияна само от присъствието на вашата конкуренция в мрежата.

Пазете се от модулни решения!

Дори ако съвременните комплекти за изграждане на уебсайтове вече предлагат някои опции за персонализиране, индивидуален уеб дизайн не е възможен. Ако имате прост уебсайт за клуб или хоби и не придавате голямо значение на съвършенството, по -късното разширяване, както и че можете да бъдете намерени в търсачките, ще бъдете добре обслужвани с комплект за изграждане на уебсайт. Ако обаче уебсайтът представлява сериозна компания с търговски опит, това решение няма абсолютно никакъв смисъл.

Удобен дизайн за мобилни устройства Durch Реагиращ дизайн

Повече от половината от всички заявки за търсене вече са направени чрез мобилни устройства. Останете една крачка пред конкуренцията. В днешно време вашият уебсайт трябва да бъде съвместим с всички браузъри и крайни устройства, а отзивчивият уеб дизайн стана незаменим.

Отзивчив уебсайт подобрява видимостта ви в класациите на търсачките. Удобните за мобилни устройства сайтове са по-склонни да се класират високо в SERP, тъй като ориентираният към потребителя опит увеличава времето, прекарано на вашия сайт.

Фирмен блог

Фирмен блог е мощен начин за популяризиране на вашия бизнес онлайн. Все още има много собственици на малък бизнес, които се колебаят да направят крачка и да започнат бизнес блог, но пропускат голяма възможност. Трябва обаче да се знае, че актуалността играе важна роля тук. Фирмен блог, в който последната статия е на една година, може от друга страна да направи лошо впечатление.

Съответно съдържание

Качественото съдържание е изключително важно за успеха на вашата марка. Има многобройни статистически данни и казуси, които показват колко те могат да повлияят на успеха на марката.

Вашите предимства:

 • Клиентите се доверяват на вашата компания и ценят полезната информация, която предоставяте
 • Вашата компания получава "експертен статус"
 • Доброто съдържание допринася за по -добро класиране в търсачките

Какво е важно за доброто съдържание?

Създаването на висококачествено съдържание е смесица от справяне с технически фактори и творчество. Не трябва просто да пишете за търсачките. Напишете съдържание, което ще заинтересува вашата целева аудитория, като същевременно следите търсачките.

Контакт - Как можете да се свържете с вашата компания?

Долната част за контакти е една от най -важните на вашия уебсайт. За повечето фирми това обикновено е една от най -посещаваните страници на уебсайта. Тук трябва да се уверите, че посетителите могат лесно да се свържат с вас, тъй като добрата подстраница за контакти със съответната информация ще направи вашата компания да изглежда достъпна. А това от своя страна предполага доверие. В местните магазини, например, не трябва да липсват часовете на работа и указанията. Опциите за контакт, като имейл адрес и телефонен номер, са важни за всеки тип бизнес.

Целеви страници

Ако трябва да се рекламират текущи кампании, продуктови иновации или услуги, уебсайтът може да бъде допълнен със специфични целеви страници. Целева страница конкретно информира посетителя за новините и има за цел да го мотивира да предприеме действия. Това действие може да бъде например директна покупка, регистрация за бюлетин или искане за допълнителна информация. Целева страница обикновено е проектирана така, че посетителят да достигне до нея директно чрез заявките за търсене - така че тя трябва да бъде един вид страница, за да се рекламират новините. Тук също можете да работите добре с елементи за подканваща фраза, за да задействате действието на посетителя.

Оптимизация за търсачки (SEO)

Под оптимизация за търсачки се разбират всички мерки, които водят до това, че даден уебсайт е възможно най -висок в органичните, т.е. неплатени резултати от търсачките за съответните термини за търсене. Оптимизирането на вашия уебсайт за SEO увеличава шансовете ви да бъдете намерени от търсачките, когато търсят продукт или услуга като вас. Колкото по -високо се показва уебсайтът на вашата компания в тези резултати от търсенето, толкова по -голям е шансът посетителят да посети вашия уебсайт.

OnPage SEO

Вашият уебсайт трябва да използва всички подходящи HTML тагове и структурирани данни, за да маркира правилно съдържанието ви. По същество вие казвате на търсачката какъв е вашият уебсайт, кои са най -важните неща и как да го тълкувате. Колкото повече помагате на търсачката да разбере за какво е вашият уебсайт, толкова по -квалифицирани клиенти ще получите. Наред с други неща, неща като URL и структурата на уебсайта, етикетите на заглавията, мета описанията и ALT атрибутите трябва да се вземат предвид при OnPage SEO.

Локално SEO

Когато посетителите въведат определени ключови думи в търсачката, по -вероятно е да намерят страници на вашия уебсайт, свързани с тези ключови думи. Ако сте ресторант, клиентите няма да ви намерят, като напишат „ресторант“ в търсенето. Но ако сте например ресторант в Пловдив и клиентите търсят „Ресторант Пловдив“, шансът е много по -голям, че посетителите ще намерят точно вашия ресторант. Това е известно като Local SEO .

За нас / Екипна страница - Кои са вашите служители?

След като посетителят е събрал желаната информация за вашия продукт или услуга, той със сигурност ще потърси раздела „За нас“ веднага след това. Тук той се надява да добие представа за типа компания, с която има работа. Надеждна ли е компанията? Колко време е в индустрията? Как изглежда екипът? Какви са основните ценности?

Така че добавянето на екипно въведение към вашия уебсайт е лесен и ефективен начин да придадете лице на вашия бизнес. Той дава на перспективите представа с кого точно ще работят, а също така показва и перспективите, че се гордеете с хората в екипа си.

Референции - Какви проекти трябва да покажете?

Ако вашата компания работи по различни проекти - покажете на клиента! Няма по -добър източник от автентични примери от доволни клиенти. От една страна, референтната подстраница предлага възможност за показване на извлечение от вашите проекти, от друга страна можете да изясните качеството на вашите продукти или услуги.

Оценки на клиенти и печати за одобрение

Според проучвания 70% от потребителите се доверяват на клиентските оценки, публикувани онлайн. Печатът за одобрение показва, че търговецът на дребно работи сериозно. Потвърждавате добра работа и излъчвате сигурност към потенциалните си клиенти.

Както положителните оценки на клиентите, така и печатите за одобрение укрепват доверието на посетителя във вашата компания.

Социални мрежи

Бизнес социалните медии се разрастваха с невероятни темпове през последните няколко години, така че това е много важен елемент, който трябва да се има предвид при проектирането на уебсайт.

Добавяйте само поддържани канали в социалните медии. Наличието на бутон или връзка към услуга за споделяне на снимки, на която не сте публикували от 2010 г., не прави услугата на вашата компания. Същото важи и за видеоканал, където имате само няколко видеоклипа, които вече могат да бъдат намерени в публикации в блога или на вашия уебсайт.

Улеснете посетителите си да намерят вашите икони в социалните медии в горната, долната част или в страничната лента на страницата, но внимавайте да не прекалявате.

GDPR - вашият уебсайт юридически ли е защитен?

Всички, чийто уебсайт съхранява „лични данни“, са засегнати от GDPR. Това често се случва автоматично, напр. Б. чрез формуляри за контакт. За да избегнете предупреждение на DSGVO , трябва да се уверите, че новата ви начална страница на компанията е правно защитена, преди уебсайтът ви да бъде пуснат .

Избягвайте следните грешки:

 • Липсващ Импресум
  Всеки уебсайт подлежи на задължението за отпечатване. Това означава, че отговорният човек трябва да бъде ясно разпознаваем зад всеки търговски уебсайт.
 • Нарушаване на правата върху изображения
  Според германския закон за авторските права всеки автор на изображения сам определя дали и как неговите изображения могат да бъдат използвани. Следователно не трябва да публикувате никакви изображения на уебсайта на вашата компания без изричното съгласие на автора.
 • Неправилно формулиране на правилата
  и условията Разбираема и ясна формулировка е решаваща, за да се избегнат предупредителните капани на GDPR. Има причини за това, ако законовите разпоредби съгласно германския граждански кодекс (BGB) не са спазени или авторските права са нарушени.

Въпроси и отговори - ЧЗВ

Разделът Често задавани въпроси (FAQ) е част от вашия уебсайт, която се използва за справяне с често срещани проблеми, въпроси или възражения от клиенти. Това означава, че правите по -малко обаждания и трябва да отговаряте на по -малко имейли.

Не забравяйте, че независимо от това на коя страница от вашия уебсайт се намират, посетителите ще имат въпроси относно вашия бизнес. Така че, въпреки че една обща, всеобхватна страница с често задавани въпроси е добра идея, тя може да бъде полезна и за включване на кратки често задавани въпроси, специфични за страницата.

Трябва да вземете предвид и следните фактори

Простота

Най-добрият начин да привлечете посетители към вашия уебсайт е чрез подходящо за целевата група съдържание, добра организация и атрактивен дизайн. Поддържайте уебсайта си прост и ясен.

Време за зареждане

Една страница трябва да се зареди за максимум 20 секунди чрез дистанционно предаване на данни (DFÜ). Ако страницата ви надхвърли този път, ще загубите повече от половината от потенциалните си посетители.

Еднообразно оформление

Оформлението на уебсайта на вашата компания също е много важно за лекота на използване. Използвайте последователно оформление и повтаряйте определени елементи в целия уебсайт.

Структурирана навигация

Поставете елементите от менюто си в горната част на уебсайта си. Ограничете елементите на менюто си до максимум 10 и не забравяйте, че посетителите ви бързат - не им позволявайте да търсят информация.

SSL криптиране

SSL сертификат гарантира, че сайтът се извиква в криптирана форма. Сертификатите са от съществено значение за защитата на данните на клиентите, особено за областите за вход и страници в банки или онлайн магазини.

Съвместимост на браузъра

Различните браузъри често имат различни правила за показване на съдържание. Трябва поне да тествате уебсайта си с най -новите версии на различни браузъри като Chrome, Firefox и Safari.

Заключение

По принцип вашият уебсайт е вашата цифрова фигура. Това, което всички потенциални клиенти виждат първо в мрежата. Като обновите вашата бизнес страница, вие гарантирате, че всеки, който я посети, ви вижда като надежден, професионален и способен да прави бизнес. В допълнение, силен уебсайт привлича трафик чрез търсачки и увеличава уместността на вашата компания. Следователно успешният уебсайт вече не е „хубаво да имаш“ за компаниите, но отдавна е абсолютно задължителен.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu