Често задаваните въпроси предоставят Core Web Vitals сигнали

Често задаваните въпроси предоставят Core Web Vitals сигнали

Google публикува удобен документ, споделящ информация за това как работи Core Web Vitals (CWV). Прочетете за това и научете повече тук.

Core Web Vitals (CWV) е набор от показатели, разработени от Google, за да помогнат на издателите на уебсайтове да подобрят производителността на страницата в полза на посетителите на сайта.

Ефективността на уеб страниците има значение за издателите, тъй като бързите страници генерират повече потенциални клиенти, продажби и приходи от реклама.

Наскоро Google публикува документ, който предоставя представа за това как работят CWV и тяхната стойност за целите на класирането. Тази статия го обсъжда.

Основни уеб жизнени показатели, предназначени да насърчат здравословното уеб преживяване

Производителността на страницата е важна за посетителите на сайта, тъй като намалява времето, необходимо на тях, за да получат това, което искат.

От средата на юни Core Web Vitals се превръща в незначителен фактор за класиране. Някои статии надценяват значението на CWV като критичен фактор за класиране. Но това не е точно.

Уместността винаги е била най -важният фактор за класиране, дори по -важен от скоростта на страницата.

Изявленията на Джон Мюлер от Google уверяват, че релевантността ще продължи да оказва по-силно влияние.

Според Мюлер:

„… Релевантността все още е много по -важна. Така че само защото вашият уебсайт е по -бърз по отношение на Core Web Vitals от някои конкуренти, не означава непременно, че през май ще скочите на позиция номер едно в резултатите от търсенето.

Въпреки че Core Web Vitals не е задължително да има забележимо въздействие върху класирането, не е препоръчително да се игнорира показателят. Лошо представящата се уеб страница причинява недостатъци по други начини, като по-ниски печалби и вероятно по-малка популярност.

Популярността е ключ към важни фактори за класиране като връзки. Така че може да се твърди, че класирането по -добре за Core Web Vitals би могло да помогне за класирането по непряк начин в допълнение към прякото увеличение на класирането, дадено от алгоритъма на Google.

Целта на Core Web Vitals е да има споделен показател за всички сайтове, за да се подобри потребителското изживяване в мрежата.

„В: Google препоръчва ли всичките ми страници да достигнат тези прагове? Каква е ползата?

О: Препоръчваме уебсайтовете да използват тези три прага като ориентир за оптимално потребителско изживяване на всички страници.

Основните прагове за Web Vitals се оценяват на ниво страница и може да откриете, че някои страници са над, а други под тези прагове.

Непосредствената полза ще бъде по-добро изживяване за потребителите, които посещават вашия сайт, но в дългосрочен план ние вярваме, че работата за постигане на споделен набор от показатели и прагове за потребителско преживяване във всички уебсайтове ще бъде от решаващо значение за поддържане на здравословна уеб екосистема . ”

AMP е доста надежден начин за добра оценка

AMP е акроним за Accelerated Mobile Pages. Това е HTML рамка за доставяне на уеб страници на мобилни устройства, които са отслабени, зареждат се бързо и са привлекателни.

AMP първоначално е разработен от Google, но е с отворен код. AMP може да включва сайтове за електронна търговия, както и информационни сайтове.

Има например приложения за платформата за електронна търговия Shopify, както и приставки за сайтове на WordPress, които улесняват добавянето на AMP функционалност към уебсайт.

Google ще даде предпочитание на AMP версията на уебсайт за целите на изчисляването на CWV резултат. Така че, ако на сайта е трудно да оптимизира CWV, използването на AMP е бърз и лесен начин да спечелите висок резултат.

Въпреки това Google предупреди, че има фактори като бавен сървър или лошо оптимизирани изображения, които все още могат да повлияят отрицателно на основния резултат от уеб жизнените показатели.

„В: Ако изграждам AMP страници, отговарят ли те на препоръчаните прагове?

О: Има голяма вероятност AMP страниците да достигнат праговете. AMP е насочен към предоставянето на висококачествени, първопотребителски преживявания; първоначалните му дизайнерски цели са тясно свързани с това, което Core Web Vitals измерва днес.

Това означава, че сайтовете, създадени с помощта на AMP, вероятно могат лесно да достигнат праговете на Web Vitals.

Освен това вечнозелената версия на AMP позволява на собствениците на сайтове да получат подобрения в производителността, без да се налага да променят кодовата си база или да инвестират в допълнителни ресурси.

Важно е да се отбележи, че има неща извън контрола на AMP, които могат да доведат до страници, които не отговарят на праговете, като бавно време за отговор на сървъра и неоптимизирани изображения.

 

Забавянето на първото въвеждане не разглежда превъртане или отскачане/изоставяне

Забавянето на първото въвеждане (FID) е показател, който измерва времето, което отнема от времето, когато посетителят на сайта взаимодейства с даден сайт, докато браузърът реагира на това взаимодействие.

След като изглежда, че сайтът е изтеглен и интерактивните елементи изглеждат готови за взаимодействие, в идеалния случай потребителят трябва да може да започне да щрака без забавяне.

Отскачане е, когато посетител посети сайт, но скоро след това изоставя страницата, вероятно се връща обратно към страницата за търсене.

Въпросът е за отхвърлени сесии, но отговорът включва и превъртане.

Google отговаря, че отскачането и изоставянето не са част от показателя FID, вероятно поради липса на взаимодействие.

„В: Може ли сесиите, които не отчитат FID, да се считат за„ отскачащи “сесии?

О: Не, FID изключва превъртания и има законни сесии без въвеждане без превъртане. Скоростта на отпадане и степента на изоставяне могат да бъдат определени като част от избрания от вас набор от анализи и не се вземат предвид при проектирането на показателя CWV.

Класиране на въздействията на основните жизнени показатели в мрежата

Този раздел повтаря и потвърждава, че Core Web Vitals се превърна в сигнал за класиране през юни 2021 г.

„… Core Web vitals ще бъдат включени в сигналите за преживяване на страници заедно със съществуващите сигнали за търсене, включително удобство за мобилни устройства, безопасно сърфиране, HTTPS-защита и натрапчиви насоки за заставки.“

Значението на сигнала на Core Web Vitals за класиране

Казва се, че сигналите за класиране имат различни тегла. Това е отражение, че някои сигнали за класиране имат по -голямо значение от други сигнали за класиране.

Така че, когато се каже, че сигналът за класиране е претеглен повече от друг сигнал за класиране, това означава, че той е по -важен.

Това е интересен раздел на често задаваните въпроси, тъй като се занимава с това колко тежест има класиращият сигнал на Core Web Vitals в сравнение с други сигнали за класиране.

Изглежда Google казва, че сигналът за класиране на Core Web Vitals е по -слаб от другите сигнали за класиране (SEO оптимизация), които са пряко свързани с удовлетворяването на потребителска заявка.

Почти сякаш има йерархия на сигналите, като сигналите, свързани с намеренията, получават по-голямо значение от сигналите за потребителско изживяване.

Ето как Google го обяснява:

„ В: Как Google определя кои страници са засегнати от оценката на Page Experience и използването на страницата като сигнал за класиране?

О: Опитът със страници е само един от многото сигнали, които се използват за класиране на страници. Имайте предвид, че намерението на заявката за търсене все още е много силен сигнал, така че страница с опит под страницата може да се класира високо, ако има страхотно и подходящо съдържание.

В: Какво могат да очакват собствениците на сайтове с трафика им, ако не достигнат показателите за ефективност на Core Web Vitals?

О: Трудно е да се прави някаква обща прогноза. Може да имаме още какво да споделим в бъдеще, когато официално обявим, че промените влизат в сила. Имайте предвид, че самото съдържание и съответствието му с вида на информацията, която потребителят търси, също остава много силен сигнал. "

Полеви данни в отчитането на основните уеб данни на Search Console

Този следващ раздел обяснява възможните несъответствия между това, което издава издателят по отношение на скоростта на изтегляне, и това, което могат да изпитат потребителите на различни устройства и интернет връзки.

Ето защо Google Search Console може да съобщи, че даден сайт има ниски резултати по Core Web Vitals, въпреки че сайтът се възприема като бърз от издателя.

По -важното е, че показателят Core Web Vitals се занимава не само със скоростта.

Освен това докладът Search Console се основава на реални данни, докато данните на Lighthouse се основават на симулирани потребители на симулирани устройства и симулирани интернет връзки.

Данните от реалния свят се наричат ​​Filed Data, докато тестването въз основа на симулации се нарича Lab Data.

„ В: Страницата ми е бърза. Защо виждам предупреждения в отчета на Search Console Core Web Vitals?

О: Различни устройства, мрежови връзки, географско положение и други фактори могат да допринесат за това как една страница се зарежда и преживява от определен потребител. Въпреки че някои потребители при определени условия могат да наблюдават добро преживяване, това може да не е показателно за опита на други потребители.

Core Web Vitals разглежда пълния обем от посещения на потребители и неговите прагове се оценяват на 75 -ия процент в цялото изживяване на потребителите. Докладът на SC CWV помага за докладването на тези данни.

... не забравяйте, че Core Web Vitals гледа повече от скорост. Например, Cumulative Layout Shift описва досадите на потребителите като съдържание, което се движи наоколо ...

В: Когато гледам Lighthouse, не виждам грешки. Защо виждам грешки в отчета за Search Console?

О: Отчетът на Search Console Core Web Vitals показва как се представят вашите страници въз основа на реални данни за използването от отчета CrUX (понякога наричани „данни на полето“). Lighthouse, от друга страна, показва данни въз основа на така наречените „лабораторни данни“. Лабораторните данни са полезни за отстраняване на грешки при проблеми с производителността при разработването на уебсайт, тъй като се събират в контролирана среда. Въпреки това, той може да не улови тесните места в реалния свят. „

Google публикува раздел Често задавани въпроси за Core Web Vitals, който отговаря на много въпроси.

Въпреки че горните въпроси бяха тези, които смятах за особено интересни, отделете малко време, за да прегледате останалата част от често задаваните въпроси, тъй като там има много повече информация.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu