продажба в TikTok

10 актуални продукта за продажба в TikTok

Без съмнение TikTok е динамистът на 21-ви век . С над 1,2 милиарда активни потребители на месец през последното тримесечие на 2021 г. и впечатляващите 88% положителен преглед на приложения в САЩ през 2020 г., не е изненада, че онлайн платформата предизвиква вълнение в съвременния маркетинг и електронната търговия.

От определянето на това коя музика ще оглави класациите, до хитрите хакове за грим, TikTok има огромен контрол върху това, което харесваме (и не харесваме).

С такава огромна аудитория, към която да се докоснат, фирмите могат да използват TikTok като маркетингов инструмент. Това доведе някои бизнеси до позор, превръщайки продуктите им в най-модерните и най- търсените покупки (поне докато са в тенденция).

Ако TikTok започва да звучи като идеален за печелене на пари, но не знаете какво да продадете, потопете се в тази статия. Ще ви покажем десет продукта, за които е доказано, че се продават добре в TikTok.

Козметични продукти

#Makeup е безспорно една от най- обсъжданите теми в TikTok, с над 230 милиарда гледания на приложението. Брандиран като BeautyTok, той е конгломерат от съдържание, което е свързано с грима. От нови продукти за грим до хакове за това как да приложите перфектния контур, определено можете да ги намерите всички, плъзгане след плъзгане.

BeautyTok е оптималният избор за марките гримове, за да пуснат своите нови продукти. Вземете за пример овлажнител от Rare Beauty. За по-малко от седмица след представянето на продукта в BeautyTok, той привлече над 1 милион гледания.

Любителите на грима правят видеоклипове, за да създадат шум около продукта, надявайки се да хванат бутилка и да я изпробват, след като се появи на пазара.

Сега си представете, че имате едно място, където можете както да рекламирате, така и да видите отзиви за вашия продукт. Не е ли… рядко? С TikTok... може би не.

Козметичните продукти винаги ще бъдат популярни. В TikTok те са вирусни. Помислете за инвестиране в продукти за грим и използване на BeautyTok, за да ги популяризирате.

Светлини с LED лента

Представете си, че се разхождате из квартала си. Случайно минавате покрай прозорец с ярки и цветни LED светлини, които облицоват тавана. Няма да е изненада, ако първото нещо, което ви идва на ум, е TikTok.

Светлините с LED лента не само създават страхотен фон за актуалните танцови видеоклипове на Gen Z, но също така е безопасно да се каже, че е станал емблематичен за приложението. Накратко казано , това е  TikTok-In-Demand.

GroovyLED е доказателство за това. Профилът на марката в TikTok събра почти пет милиона харесвания.

Ако се интересувате от продажба на готино осветление, ние сме сигурни, че няма въпрос къде можете да го рекламирате. Светлините с LED лента се продават страхотно в сегашния дигитален пейзаж и е време да поставите крака си на вратата!

Кухненски уреди

Ако TikTok беше реално физическо място, щяхме да го разглеждаме като  едно гише за всичко, от което се нуждаете, независимо дали сте знаели, че имате нужда от него или не. Вярно е, че има всичко, за което се сетите. Дори и кухненски уреди! Бизнесът се възползва от любовта на TikTokers към храната, здравословните напитки и красивите кухненски уреди.

Например, Beast Blender от Beast Health процъфтява в TikTok. Хаштагът #beastblender има над 240 000 гледания, където видеоклипове на потребителите на Beast Blender споделят своите рецепти за смутита, видеоклипове за разопаковане, ревюта и цялостно преживяване с продукта.

Не знаем за вас, но със сигурност искаме да видим още видеоклипове в TikTok за следващия естетичен кухненски уред на пазара. Ако намерите този продукт, можете да се насладите на същия успех, който има Beast Blender.

Канцеларски материали

Има много канцеларски материали за продажба онлайн. Има добра причина за  това — всеки има нужда от нея.

Фантастичен пример за канцеларски материали, които се продават добре в TikTok, е комплектът за анотации от @rainydayslibrary. Само видеото от пускането на този продукт вече достигна 1,7 милиона гледания.

@rainydayslibrary е акаунт в TikTok за магазин на Etsy, който включва анотационни комплекти и книги, идеални за любителите на  системи за естетично планиране като Kanban . Вече има над 3,1 милиона харесвания и 140 000 последователи в приложението.

Дезире, собственик на библиотека Rainy Days Library, също показва на своите последователи как да коментират и как опакова поръчките, които получава, на които се радват нейните зрители.

Ако потенциалът на вашите канцеларски продукти да се показват на страницата за вас на хората ви вълнува, тогава тази ниша може да е за вас!

Почистващи препарати

Нека помислим за някои продукти, от които всяко домакинство има абсолютно нужда. Добре дошли в #CleanTok! Може да се изненадате колко често се обсъждат почистващи продукти в приложението, освен ако вече не сте виждали изобилието от актуални почистващи продукти в TikTok.

Звъни ли на The Pink Stuff? Ако да, тогава не може да се отрече, че ако е в тенденция в TikTok, всеки трябва да е чувал за него.

#thepinkstuff в TikTok има над 312 милиона гледания и познайте какво? Повечето от видеоклиповете под този хаштаг са за TikTokers, които опитват дали известната розова почистваща паста наистина е толкова чудотворна, колкото твърди.

Но дори по-важно от способността за почистване на продукта, можем да видим, че TikTok осигури много зрители за The Pink Stuff, като им помогна да продават своите чудодейни почистващи продукти.

The Pink Stuff не е единственият чудотворен почистващ продукт. Започнете да продавате следващия вирусен хит #CleanTok и със сигурност ще успеете.

 

Звездни проектори

Харесва ли ви идеята за звезди и галактики на вашия таван? Голям брой TikToker го правят и ако сте един от тях, тогава може би вече знаете за проектора галактика.

TikTokers, които са публикували видеоклипове на галактични проектори, ги използват за филмови вечери или за създаване на естетически фон за своите видеоклипове. Видеоклиповете могат да бъдат дори спокойни, тъй като зрителите гледат как звезди се въртят, докато слушат медитация.

Вземете за пример проектора Astrol Light Galaxy. В TikTok този продукт може да се похвали с над 15 милиона гледания и е публикуван от самия Astrol Light, който има над 14 хиляди последователи в приложението.

Привлекателността на прожекторите също не се ограничава до един вид прожекция. Така че, ако обичате да създавате прогнози, това е печеливша ниша, в която да се впуснете.

 

Бутилки за вода

Превъртането на TikTok, докато се смеете на сладки видеоклипове с котки, е едно, но да сте хидратирани, докато правите това, ви поставя на друго ниво.

Вземете за пример бутилката за вода TikTok99P – най -популярната бутилка за вода в TikTok в момента. Тази бутилка от 2000 mL привлече вниманието на мнозина, след като @katiehopkinsx публикува видео през януари 2022 г. за това, че я е закупила само за 99 британски пени.

Споменатият видеоклип вече има 16,7 милиона гледания. Стотици TikTokers оставиха коментари и за поръчката му.

Подобни бутилки с вода са станали вирусни усещания и преди и вероятно ще го направят отново. Водата е силна инвестиция, тъй като хората не могат да живеят без нея. Така че може би производството на следващата забавна бутилка вода е следващото ви приключение!

Забележка: Ако искате вашите бутилки за вода да се открояват, използвайте  производител на лого, за да проектирате естетически приятно лого, което купувачите ще харесат.

Книги

Една от най-известните общности на TikTok е #BookTok. Това е мястото, където TikTokers обсъждат, преглеждат, предлагат или плачат заедно за истории.

С 45,9 милиарда гледания, #BookTok е движеща сила за издателската индустрия. Според NPD Group (компания за пазарни проучвания) нарастването на продажбите на книги е силно повлияно от #BookTok.

Тъй като продажбите на книги скачат от 758 на 826 милиона печатни книги между 2020 и 2021 г., ние сме сигурни, че #BookTok е тук, за да остане.

Например „Седемте съпрузи на Евелин Хюго“ от Тейлър Дженкинс Рийд е една от изявените книги на страниците „За вас“ на TikTokers в BookTok. Видеоклип на TikToker @katiiemcdougall, който чете книгата на Reid, вече има 2 милиона гледания и 334K харесвания.

Ако сте любител на книгите, можете да имитирате TikTok на Кейти и да продадете собствения си любим роман.

 

Решения за грижа за кожата

Разбира се, тази статия нямаше да е точна, ако нямахме друг пример от #BeautyTok. Този път нека поговорим за грижата за кожата.

Във видеоклип в TikTok от @isabelle.lux тя говори за ползите от използването на витамин С върху лицето ви и за сегашния й любим продукт за работата: CEO Serum от Sunday Riley. Това видео събра над 70 хиляди харесвания.

Този продукт има няколко неща, които му придават вирусна привлекателност – естетически приятна опаковка, силно име и популярна съставка (витамин С).

С разнообразно съдържание за красота, грижа за кожата и продукти за красота, мнозина се обърнаха към TikTok, когато търсят нови продукти, които да изпробват. #faceserum има над 29,6 милиона гледания в TikTok, което прави продажбата на най-новия актуален серум за лице печеливш пазар за използване.

Бижута

Влиянието на TikTok в модата е неоспоримо. Влиятелните лица и фирмите, които използват TikTok за дебют на нови продукти, са изключително успешни, особено ако новият продукт движи напред настоящите модни тенденции. Последният продукт, който ще използваме като пример, е обицата за конец за цветя.

Ще намерите този продукт в един от най-гледаните видеоклипове в TikTok, с етикет #бижута. Вече има 17,5 милиона гледания и е публикуван от @stayfancyjewel, компания, която вече има няколко вирусни хита за бижута.

Акаунтът има впечатляващи последователи от 311.1K в приложението и общо 9.4 милиона харесвания за всичките им видеоклипове в TikTok, включващи техните продукти. В своите видеоклипове те предоставят директна връзка към техния магазин, където можете да закупите техните бижута и да прочетете отзиви от други клиенти. Между другото, можете да се свържете към вашите продукти и във вашите видеоклипове! Ще обясним как малко по-късно, така че четете нататък.

Ако можете да имитирате техния бизнес модел в глобален (или дори локален) мащаб, вие също можете да очаквате хиляди последователи. В крайна сметка кой не иска лъскави неща?

 

Готови ли сте за продажба? Ето как

Ако откриете, че искате да поставите продуктите си в TikTok, но все още се нуждаете от повече насоки как да го направите, всичко, което трябва да направите, е да превъртите надолу, за да разберете как.

 

1. Изберете правилните продукти

Огромната публика означава и много конкуренция. В TikTok превръщането в популярна марка е само на няколко докосвания (и късмет). Но всички бизнеси във вашата ниша имат същия потенциал, освен ако не направите нещо, за да се откроите.

Какво трябва да направите, за да се издигнете по-горе? Всъщност е доста просто. Намерете правилния продукт и изберете перфектната марка за него.

Научете повече за интересите на вашата целева аудитория, възползвайте се от уменията си и използвайте ресурсите си. Нека това са бижута, дрехи или следващият модерен естетичен блендер, като истинският интерес към това, което продавате, и страстта към него ще ви помогне да спечелите аудитория.

Наличието на имидж на марката, което е органично за вас и вашите продукти, ще се окаже полезно, когато се сравнява с други бизнеси в същата ниша. Уверете се, че имате последователни съобщения във вашите платформи, като  имейл маркетинг и други канали за социални медии.

Ако все още не сте намерили продукта, който предизвиква интереса ви, може да искате да прегледате нашия списък с продукти за продажба в TikTok отново. Или, ако имате предвид друг продукт, все още можете да използвате TikTok, за да помогнете на вашия бизнес. Страхотно е, независимо какво!

 

2. Създайте бизнес акаунт в TikTok

Сега, след като може би сте намерили подходящия продукт за вас, нека да направим крачка по-близо до превръщането на популярна марка!

Преди да можете да направите нещо, ще трябва да създадете своя TikTok Business акаунт. Можете да инсталирате приложението TikTok в  App Store или  Google Play .

  1. След като инсталирате приложението TikTok, отидете в профила си и докоснете трите реда в горния десен ъгъл на екрана.
  2. Докоснете „Настройки и поверителност“.
  3. Отидете на „Управление на акаунта“.
  4. Изберете „Контрол на акаунта“. Оттам ще видите опцията за „Превключване към бизнес акаунт“.

След като създадете TikTok Business акаунт, ще можете да научите повече за вашата аудитория и да прецените ефективността на видеото чрез инструментите за анализ на приложението. Наличен е и достъп до  Business Creative Hub на приложението, което ви помага да мислите за уникални начини да спечелите гледания на вашите видеоклипове.

 

3. Активирайте TikTok Shopping

Сега, когато имате всичко настроено, е време да качите и свържете продуктите си, за да ги продавате в TikTok!

Не забравяйте, че целта е хората да научат за вашия бизнес. Затова се уверете, че те могат лесно да намерят къде да закупят продуктите ви във вашия профил, както и във вашите видеоклипове. Можете да добавите директна връзка към вашия магазин във вашата биография в TikTok.

Уверете се, че сте създали целева страница , която е визуално приятна и лесна за навигация, в противен случай можете да прогоните потенциалните клиенти.

За начинаещи онлайн продавачи е супер лесно да се  създаде сайт за електронна търговия с Ecwid . Безплатно е и не изисква никакви умения за кодиране или уеб дизайн, а просто страст към това, което правите!

Можете да изведете бизнеса си на следващото ниво, като активирате TikTok Shopping чрез Ecwid. С TikTok Shopping можете да добавите раздел Магазин към вашия профил в TikTok и да добавите връзки към продуктите направо към вашите видеоклипове. Зрителите могат да купуват продукти, докато гледат вашите видеоклипове или посещават вашия профил, без дори да напускат приложението!

За да продавате с TikTok Shopping, трябва да сте  регистрирани в Ecwid например. След като имате акаунт и магазин с Ecwid, можете да свържете магазина си с TikTok.

TikTok Shopping ви позволява да насърчите зрителите да предприемат действия направо от видеоклипа, от който се интересуват. Колкото по-лесно накарате аудиторията да научи повече за продукта, който е видял във вашите видеоклипове, толкова по-вероятно е те действително да го купят.

След като овладеете своя TikTok маркетинг и вашият бизнес стане вирусен, може да се наложи да разширите дейността си, като наемете персонал за маркетинг, доставка или обслужване на клиенти. Не е нужно да наемате и местни жители. Опитайте да създадете хибриден екип с най-добрите хора, които можете да намерите.

 

Запазете състоянието на  Tik-Tok-In-Demand !

Най-накрая знаете как да създадете свой собствен акаунт в TikTok Business и сте прегледали списъка с продукти, които взеха FYP на много от тях. Време е да се захващаме за работа!

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu