10 елемента на целевите страници, които конвертират

10 елемента на целевите страници, които конвертират

Целевите страници са от основно значение за успешните маркетингови кампании; те ви позволяват да насочвате конкретни клиенти с конкретни решения на конкретни проблеми.

Лесно е да объркате какво е целева страница, защото потребителите „попадат“ на много страници. Когато говорим за целеви страници, имаме предвид страница, която е изцяло посветена на определен тип клиенти. Всъщност, ако можем да създадем уникална целева страница за всеки отделен потребител, това би било страхотно.

Може би си мислите, че вашата начална страница е целева страница, но не е; потребителите достигат до вашата целева страница по различни начини - директно, чрез органично търсене или обратна връзка. Целева страница обикновено е посветена на конкретна маркетингова кампания. Достъпът до него се осъществява чрез връзка в имейл, чрез социални медии или най-често чрез реклама PPC (Pay Per Click).

Ето 10 елемента на целевите страници, които доказано успешно конвертират:

 

1. Използвайте един призив за действие

Вашите потенциални клиенти трябва да знаят как да продължат напред с вашия продукт или услуга възможно най-рано.

Регистрират ли се за безплатен пробен период? Регистрират ли се за вашия бюлетин? Купуват ли продукт? Свързват ли се с вас? Каквото и да имате нужда от тях, направете го ясно.

Законът на Hick-Hyman на UX казва, че колкото повече избор давате на потребителя, толкова по-малка е вероятността той изобщо да направи избор; обратно, колкото по-малко възможности за избор, толкова по-голяма е вероятността те да продължат напред.

Дайте на потребителя един избор: щракнете върху бутона или не щракнете върху бутона. Една CTA ще надхвърли изпълнението на множество опции.

 

2. Поддържайте формулярите прости

Често целевата ви страница ще се нуждае от информация за потенциален клиент. Възможно е да създават акаунт, да настройват пробна версия или просто да се присъединят към вашия бюлетин.

Ако потенциалният клиент се регистрира за пробна версия, по всякакъв начин поискайте техния имейл адрес. Но не ви трябват номерът на мобилният им, името на майка им, улицата, на която са израснали, рожденият им ден или какъвто и да е друга информация, използвана за профилиране на потребители.

Каквато и да е целта, поддържайте формата си изключително проста. Това означава възможно най-малко полета. Ако наистина го искате, дайте на потребителя възможност да го попълни по-късно като част от процес на включване - когато те вече са регистрирани - но не и на целевата страница.

 

3. Направете заглавието забележително

Първото нещо, което потенциалният Ви клиент вижда на целевата Ви страница, е заглавието, така че го накарайте да се заинтригува.

6-7 думи обикновено са повече от достатъчни. Вашата цел е заглавието да бъде достатъчно кратко, така че потенциалният клиент да го е прочел, преди да го осъзнае.

Често ще искате да изясните намерението или продукта си с повече информация. Тогава е добре да използвате подзаглавие, след като сте грабнали интереса им, но не забравяйте да привлечете вниманието им първо.

Вашата цел за вашето заглавие е да обясните вашия продукт или услуга за 2-3 секунди.

 

4. Центрирайте съдържанието си около предложението за стойност

Какво отличава вашия продукт или услуга? Какво го прави по-добър от конкуренцията? Ако не сте сигурни, отделете малко време за проверка на компании във вашето пространство.

Създаването на стойностно предложение може да бъде едно от най-трудните предизвикателства пред бизнеса, защото трябва да се поставите на мястото на потенциалния си клиент. Но ако разберете това правилно, то ще носи вашия маркетинг. Трябва да намерите предимствата във вашия продукт или услуга, а не характеристиките.

Ценностните предложения са най-добри, когато са подкрепени с факти.

 

5. Списъци, списъци и още списъци

Имате секунди, за да ангажирате потенциалния си клиент, може би дори по-малко. Един от начините да ги грабнете е със страхотно заглавие, но трябва да ги държите заинтересовани отвъд заглавието.

Един чудесен начин са водещите списъци с кратки записи. Списъците с кратки артикули естествено издърпват очите ни надолу по страницата, защото очите ни взимат целия ред с един поглед; не е нужно да четем, за да поемем информацията.

Колкото по-дълго можете да задържите някого на страницата, толкова по-голяма е вероятността той да продължи да търси, така че издърпването му надолу по страницата със списъци е чудесна тактика.

 

6. Използвайте ефекта на Zeigarnik

Ефектът на Zeigarnik казва, че хората помнят непълните преживявания по-добре, отколкото попълнените. Това е така, защото когато дадена задача се счита за завършена, тя може да бъде подадена като памет, но ако е непълна, тя остава в предната част на ума ви.

Това е благодат за дизайнерите, създаващи целеви страници, защото можем да създадем ситуация, при която потенциалният клиент да започне процес на включване и да е наясно, че той не е приключил - може да се наложи например да потвърдят своя имейл адрес.

Липсата на завършеност поддържа целевата страница и продукта или услугата свежи в съзнанието на потенциалния клиент. Така че, когато видят този вграден имейл, те ще го използват.

 

7. Доказателство

Всеки може да създаде уебсайт. Това е лесно. И в резултат на това потенциалните клиенти не е задължително да ви се доверят.

Един от начините да се борите с това е с някаква форма на доказателство. Това може да бъде под формата на официални сертификати, препоръки или просто независими отзиви.

Рядко се случва на потенциалните клиенти да избират препоръките и отзивите, които сте избрали да покажете, така че дори само някои от отзивите ви да са добри, струва си да ги включите.

Но внимавайте да не звучи прекалено добре. Ако публикувате нищо, освен отзиви с 5 *, (хората ще видят измамата); показването и на отзиви  с 3 * може всъщност да ви направи услуга, като направи 5 * да изглеждат по-истински.

 

8. Предсказващи изображения

Потенциалните клиенти нямат въображение, нямат всички факти и освен ако вашият продукт или услуга не са много базови, те може да не разберат напълно какво прави продуктът за тях.

Използвайте изображения, за да им покажете бързо какъв може да е животът с използването на вашия продукт или услуга. Нарисувайте привлекателна картина. Ако те могат да се видят на изображението, ще ви дадат малко повече време, за да ги убедите под формата на допълнително съдържание.

 

9. Непрекъснатост

Как потенциалният клиент стигна до вашата целева страница? Шансовете са чрез PPC връзка или ако сте имали късмет, органична връзка за търсене. Въпреки това, когато пристигат, те са били в определено настроение, с определен проблем, който искат да разрешат; те няма да приемат любезно да бъдат насочени към друг ход на мисълта.

Вашата целева страница трябва да съответства на тона, стила и стойността на вашите реклами. Опитът на потенциалната клиентска организация за вашата организация започва с рекламата, а не с целевата страница, така че не забравяйте това. Ако целевата Ви страница не съвпада с Вашата реклама, можете да загубите напълно потенциалния клиент - и да увеличите степента си на отпадане.

Не забравяйте: клиентът е бил привлечен от нещо във вашата реклама, така че му дайте същите атрактивни качества на вашата целева страница.

 

10. Пропуснете Навигацията

Повечето сайтове имат едно главно меню и богат долен колонтитул с връзки към обслужване на клиенти, страници за контакти и т.н. Те са вредни за целевата страница, защото ще изтече трафик към други, по-малко фокусирани части от вашия сайт.

Вашата целева страница е рационализирана машина за продажба. Единствената връзка, която искате на страницата, е вашата CTA.

Добре е да запазите легален текст и дори връзки към политиките за поверителност - така или иначе потребителите рядко кликват върху тях. Можете също така да направите връзка към вашата начална страница, използвайки вашето лого. Но не добавяйте никаква навигация, която приканва за щракване, иначе ще разредите цялата си работа.

Ако се нуждаете от професионална изработка на сайт или лендинг страница не се колебайте да се свържете с нас и да поискате безплатна оферта. 

 

Уеб дизайн, Маркетинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu