10 ефективни стратегии за електронна търговия в Instagram през 2021 г.

10 ефективни стратегии за електронна търговия в Instagram през 2021 г.

 1. 1. Групиране, автоматизиране и повторение
  1. 1. Създаване на съдържание
  2. 2. Планиране на съдържанието
  3. 3. Ангажиране с последователи
 2. 3. Следвайте Правилото на третините
  1. Стъпка 1: Формиране на мрежата
  2. Стъпка 2: Поставяне на вашия продукт
  3. Стъпка 3: Перфектният състав
 3. 4. Маркиране на продукти
 4. 5. Хештеговете спестяват време
 5. 6. Увеличете продажбите с конкурси и генерирано от потребителите съдържание
 6. 7. Ангажираността е ключът
 7. 8. Направете пътуването на купувача без усилия
 8. 9. Набиране на влиятелни лица
 9. 10. Обърнете внимание на анализа
 10. 11. Използвайте Instagram Stories
 11. 12. Използвайте най-важните моменти в Instagram Story
   1. Да обобщим!
   2. Често задаван въпрос: Как да популяризирате магазина за електронна търговия в Instagram?

Instagram изглежда като ефективна платформа за предприемачи в електронната търговия, която предлага много потенциал за маркетинг и реализации. Според мен, ако собствениците на магазини за електронна търговия играят правилно картите си, техните магазини могат да се превърнат в машини за продажба.

Електронната търговия на Instagram несъмнено е начинът, по който трябва да се премине през 2021 г. Всичко, което трябва да направите, е да използвате интелигентна маркетингова стратегия на Instagram, която ще ви позволи да увеличите значително своя онлайн магазин.

Instagram е изминал дълъг път, откакто Facebook го е закупил през пролетта на 2012 г. По това време това приложение за споделяне на снимки е имало 50 милиона активни потребители на месец, но сега, според Statista, е преминало огромен милиард активни потребители на месец.

Имайки предвид всички тези цифри, позволете ми да споделя няколко маркетингови стратегии в Instagram, които не само ще увеличат приходите Ви, но и ще Ви позволят да надраснете бизнеса си.

С ефективна маркетингова стратегия в Instagram, вашата марка ще може да достигне до по-голяма аудитория. Instagram ви помага да генерирате ценни потенциални клиенти. Той ефективно ви позволява да изградите общност от лоялни последователи, на които можете да покажете своите продукти и да съберете обратна връзка.

Нека да разгледаме маркетинговите стратегии в Instagram, които можете да въведете, за да увеличите продажбите си в онлайн магазин.

 

1. Групиране, автоматизиране и повторение

Тази проста маркетингова стратегия на Instagram е една от любимите ми. Клиентите искат автентичност. Те се радват, когато марките станат част от разговорите по време на шопинг преживяването. Създаването на съдържание от нулата всеки ден е уморително. Според Нийл Пател, следното проникване в производителността ще ви спести много време. Освен това, това ще направи маркетинга ви за електронна търговия в Instagram изключително ефективен.

Групиране - Това означава да изпълнявате задача колкото можете повече за едно заседание, вместо да я изпълнявате на периодични интервали. Подобрява производителността, като елиминира времето за преход. Тя ви позволява да останете съсредоточени върху задачата. С това казано можете да използвате групиране, за да завършите задачите си в Instagram.

1. Създаване на съдържание

Уверете се, че цялото ви съдържание е с високо качество. Колкото по-добре е, толкова по-голям ангажимент ще доведе от вашата целева аудитория. Преди да публикувате съдържание, помислете! Създавайте съдържание около хаштагове, които са подходящи за вашите продукти. Препоръчителният размер на изображението в Instagram е както следва:

 • Квадратно изображение - 1080 x 1080 пиксела.
 • Вертикално изображение - 1080 x 1350 пиксела.
 • Хоризонтално изображение - 1080 x 566 пиксела.

Надписите ви могат да достигнат до 2200 знака, включително рамката ви в Instagram. Можете също така да предадете съдържанието си на пазари като Upwork или Fiverr.

След като цялото съдържание е завършено, преминете към втората задача. Можете да комбинирате двете неща. Това зависи единствено от вас.

Източник на изображението: NeilPatel

2. Планиране на съдържанието

Не губете време да влизате в Instagram от време на време. Вместо това планирайте предварително месечно съдържание, като използвате инструменти като Latergramme. Те гарантират пълненето на вашата емисия в Instagram с висококачествено съдържание на редовни периоди. Те също така ще държат целевата Ви аудитория винаги по всяко време.

3. Ангажиране с последователи

Публикуването на висококачествено съдържание не е достатъчно. Трябва да се ангажирате и с последователите си. Ако вашият магазин за електронна търговия печели голям обем продажби, тогава интегрирането на обслужване на клиенти би било добра идея.

2. Хакване на растежа

Като собственик на магазин за електронна търговия, трябва да разберете какво работи най-добре за вас възможно най-скоро. За да се увеличи Instagram следването и осведомеността за марката, има две страхотни хакове. Първо, кръстосано сътрудничество със съответните влиятелни лица. Второ, провеждайте конкурси и предоставяйте безплатни подаръци със следните видове публикации.

 • Промоционални публикации - Включва публикации за продукти или нещо друго, свързано с вашия магазин за електронна търговия.

Промоционалните публикации в Instagram могат да бъдат всичко творческо

 • Разговорни публикации - Включва публикации, които вдъхновяват последователите ви да участват в разговори. Тук можете да зададете въпрос на последователите си, да предлагате подаръци или да провеждате състезания.

768x768

Рутинна публикация в Instagram

 • Споделяне на публикации - Популяризирайте съдържание с помощта на вашите последователи, блогъри и инфлуенсъри.

Източник на изображението: Акаунтът на Logal Paul в Instagram

3. Следвайте Правилото на третините

„Правилото на третините“ е много ефективна насока за излизане с атрактивни снимки . Нека да разгледаме как да го направим.

Стъпка 1: Формиране на мрежата

Визуализирайте изображението на продукта си с мрежа 3 x 3. Това са 2 еднакво разположени вертикални и хоризонтални линии, което води до 9 равни части, както е показано по-долу.

Стъпка 2: Поставяне на вашия продукт

Сега трябва да поставите продукта си по пресичащите се точки. Например, на следващата снимка, разположението на продукта е на пресечна точка по лявата решетка.

Стъпка 3: Перфектният състав

Подравняването на продукта по този начин ще го направи много по-привлекателен от поставянето му в центъра. Разгледайте тези две снимки една до друга. Картината вляво изглежда по-привлекателна поради правилото на третините. Той предизвиква по-голям интерес в сравнение с този отдясно, тъй като разположението на продукта е в центъра.

Не, че снимките без правилото на третините няма да бъдат привлекателни. Правилото на третините е насока, която се оказа полезна, особено когато тепърва започвате. Винаги обаче можете да създадете атрактивни снимки, без да прилагате Правилото на третините.

4. Маркиране на продукти

Трябва да маркирате продукти, тъй като те предлагат ясна подканваща фраза. Това опростява процеса на закупуване за клиента. Instagram позволява на бизнес акаунтите да маркират продукти в своите публикации точно като маркиране на хора. Маркирането е един от най-добрите маркетингови съвети в Instagram за бизнеса, който иска да достигне до по-широка аудитория.

Процесът е прост и за нула време можете да превърнете своя Instagram в канал за продажби. Следните прости стъпки ще ви помогнат да започнете:

 1. Настройте секция за магазин на вашата бизнес страница във Facebook, която го свързва с Instagram и добавете продуктите си към него. Изберете опцията, която позволява на клиентите да разглеждат уебсайта ви за електронна търговия вместо Facebook. По този начин вашата система за управление на инвентара винаги ще остане актуална.
 2. Изчакайте, докато получите известие в акаунта си в Instagram, че можете да започнете да маркирате продукти (което може да отнеме до няколко дни).
 3. Когато публикувате изображение, изберете опцията „маркиране на продукт“, за да видите списък с всички продукти, които сте качили във вашия Facebook.

5. Хештеговете спестяват време

Хештеговете в Instagram са мощни. Можете да вмъкнете до 30 хаштага на всяка публикация. Те позволяват съдържанието ви да бъде видимо за по-широка аудитория. Помага за привличането на нови потенциални клиенти. За да спестите ежедневно времето си, направете съответно проучване на хаштагове. След като приключите, създайте и запазете списък с хаштагове, които искате да използвате.

Например, ако често публикувате снимки на продукти, цитати или изображения на начина на живот, тогава генерирайте списък на съответните хаштагове за всеки. Също така добавете няколко приложими хаштага към всяка публикация по време на публикуването. Актуалните хаштагове могат да се променят бързо, така че периодично актуализирайте списъка си с хаштагове. Също така използвайте само съответните хаштагове и не ги прекалявайте.

За вашата стратегия за hashtag в Instagram винаги трябва да държите в ума си потребителското изживяване. Насочването към нови клиенти в Instagram изисква време и търпение, но със сигурност се отплаща. Търсете хештегове, които са подходящи за вашите продукти, за да можете да се свържете с клиенти, които имат сходни интереси.

6. Увеличете продажбите с конкурси и генерирано от потребителите съдържание

Продажбата директно от Instagram може да ви свърши работа, но също така е важно да накарате последователите си да се чувстват специални. Фокусирайте се върху изграждането на ангажираща общност с разнообразно съдържание, генерирано от потребители. Създайте артистична и вдъхновяваща емисия за вашата целева аудитория . Има 3 вида съдържание, което поражда голямо доверие и носи масивна ангажираност в Instagram.

Продажба в Instagram: Най-добрият начин за достигане на високи продажби

 1. Снимки зад кулисите - Разгледайте емисията на Instagram от Peppermint pine в Instagram. Той споделя лични, както и частни снимки, които показват текущия напредък на продуктите му. Като последовател се чувствате свързани, когато стигнете да надникнете зад кулисите. Кара ги да се чувстват по-близо до вашата марка, когато споделяте кадри или снимки зад кадър.

Зад сцените на фотосесия в студио

 1. Публикувайте генерирано от потребителите съдържание - Искате ли да популяризирате приятелски, земен и хуманен имидж на марката? След това публикувайте снимки на вашите клиенти, показващи вашите продукти. Създаденото от потребителите съдържание работи като чар. Ще ги направите в екстаз, като ги представите.

Starbucks, използвайки генерирано от потребителите съдържание в Instagram

 1. Провеждайте състезания и подаръци - Много потребители на Instagram следват марки просто заради подаръците, които предлагат. Ако се отнасяте към клиентите си по начина, по който предпочитат, Instagram може значително да повиши реализациите ви. За да обявите подаръците си, използвайте визуално привлекателни графики и наслагвайте ясни текстове.

Пример за конкурс в Instagram

7. Ангажираността е ключът

Прекарайте значително време, за да харесвате, коментирате и следвате целевата си аудитория. Това ще ви накара да растете органично с впечатляващи резултати с течение на времето.

Коментирането на публикации на други често ги кара да посетят вашия профил. Харесванията идват на дузини. Ангажирането по смислен начин с последователите ви обаче получава повече внимание. Ако се ангажирате с целевите си клиенти, те често ще ви отвърнат с харесвания и дори ще започнат да следват вашата марка.

Закупуването на харесвания или последователи не е във ваш интерес. Може да изглежда бързо решение, но в дългосрочен план ще навредите на марката си. Когато Instagram обяви някаква промяна на алгоритъма, те не разкриват критериите за потискане на съдържанието. Профили с голям брой последователи, но ниска ангажираност са очевидни. Има големи шансове Instagram да забрани вашия акаунт и да потисне обхвата ви.

8. Направете пътуването на купувача без усилия

Досега споделяте качествено съдържание и получавате забележим ангажимент. Поздравления за попълването на емисията на Instagram на вашата целева аудитория с публикации с добавена стойност. Но влияят ли положително маркетинговите ви усилия в Instagram на вашия онлайн магазин?

Чудесно е да имате голям брой последователи в Instagram. Също така, по-голямата ангажираност означава по-добра видимост на марката. Това обаче са показатели за суетата. За да постигнете устойчив растеж, ще трябва да изгладите пътуването на купувача си.

Трафикът от Instagram идва предимно от мобилни телефони. Ето защо целевата Ви страница трябва да отговаря на мобилни устройства. Можете също така да използвате функцията за местоположение на Instagram. Това е чудесен начин да получите продажби за електронна търговия от Instagram.

Представянето на продукти по привлекателен начин ще предизвика огромно търсене. Но не продавайте продуктите си в Instagram трудно. Това може да развали целостта на вашата марка. Ако обаче можете да получите малко креативност, това няма да създаде голям проблем.

Също така, помислете за използването на инструменти на трети страни като Like2Buy. Той превежда всички ваши снимки в Instagram в продуктови страници на вашия уебсайт. С връзките можете лесно да проследявате трафика от продажби заедно с поддържането на аромата на марката. Персонализирайте вашата продуктова галерия. Използвайте инструментите за пренасочване за изпращане на актуализации на продукти и повторно ангажиране на клиентите.

9. Набиране на влиятелни лица

Uwheels генерира над милион долара продажби, разчитайки на известни личности от Instagram. FoundrMag спечели половин милион последователи в рамките на една година, като просто набра инфлуенсъри. Можете да спонсорирате публикации за $ 10 - $ 20 всяка в зависимост от следващия размер на инфлуенсъра. Ще получите невероятен ангажимент от викания на знаменитости.

Можете дори да проведете „Instagram Flash Mob“, както направиха Madmen . Те координираха 500 служители, модни блогъри и редактори, за да стартират кампанията си. Това накара публиката им да мислят повече за деним в ежедневието си.

Резултатът от #denimmadewell и #flashtagram? Като цяло кампанията създаде 1600 публикации, генерира 160 000 харесвания и 8,5 милиона импресии.

10. Обърнете внимание на анализа

Най-добрите маркетингови стратегии за Instagram винаги включват задълбочен преглед на анализите. Анализът в приложението ви предоставя полезна информация. Можете да използвате тази информация, за да увеличите ангажираността. Под раздела за аудитория можете да видите кога вашите последователи са най-активни в Instagram. Планирайте бъдещите си публикации по това време, за да получите голяма ангажираност от тях.

Обърнете внимание на снимките, които получават най-много харесвания . Това ще ви даде представа какво най-много интересува вашата аудитория. Можете да използвате тази информация, за да публикувате повече от това, което искат, и да увеличите ангажираността.

11. Използвайте Instagram Stories

Историите в Instagram значително улесниха потребителите да се ангажират със своите последователи. Ако искате да създадете хип марка и да предложите някои кадри „зад кулисите“, определено трябва да използвате Instagram Stories и редовно да ги актуализирате.

Това е фантастичен начин да се ангажирате с пламенните си последователи, а също така да дадете по-хуманистичен образ зад вашата марка. Сега много компании правят това и това е единственият начин вашата компания да успее във все по-конкурентно пространство.

12. Използвайте най-важните моменти в Instagram Story

Редовните истории в Instagram изчезват след 24 часа. Но какво ще стане, ако има няколко видеоклипа, които искате да оставите за по-дълги периоди от време? Те могат да бъдат акценти на спонсорирано от вас събитие или може би нов продукт, който стартирате.

С акцентите на Instagram Story можете лесно да оставите някои от най-популярните си истории. Мислете за тях като за подбрани колекции във вашия профил, които ще живеят постоянно.

Да обобщим!

Ето го! Най-добрите маркетингови стратегии за Instagram. Красотата на Instagram е, че не изисква огромен бюджет. Можете лесно да увеличите продажбите си за електронна търговия в Instagram. Инстаграмерите се наслаждават на пазаруването, така че веднага въведете гореспоменатите маркетингови съвети за Инстаграм за бизнеса. Освен това продължете да измервате ефективността си В рамките на един месец трябва да имате достатъчно данни за продажбите, които сте генерирали от Instagram.


Често задаван въпрос: Как да популяризирате магазина за електронна търговия в Instagram?

Топ 6 практики за популяризиране на вашия магазин за електронна търговия в Instagram са:

1. Групирайте, автоматизирайте, повторете!
2. Сътрудничество и игри с подаръци.
3. Винаги използвайте висококачествено съдържание.
4. Налично маркиране.
5. Използвайте съответните хаштагове.
6. Споделяйте съдържание, генерирано от потребители, като отзиви и препоръки.

 1. 1. Групиране, автоматизиране и повторение
  1. 1. Създаване на съдържание
  2. 2. Планиране на съдържанието
  3. 3. Ангажиране с последователи
 2. 3. Следвайте Правилото на третините
  1. Стъпка 1: Формиране на мрежата
  2. Стъпка 2: Поставяне на вашия продукт
  3. Стъпка 3: Перфектният състав
 3. 4. Маркиране на продукти
 4. 5. Хештеговете спестяват време
 5. 6. Увеличете продажбите с конкурси и генерирано от потребителите съдържание
 6. 7. Ангажираността е ключът
 7. 8. Направете пътуването на купувача без усилия
 8. 9. Набиране на влиятелни лица
 9. 10. Обърнете внимание на анализа
 10. 11. Използвайте Instagram Stories
 11. 12. Използвайте най-важните моменти в Instagram Story
   1. Да обобщим!
   2. Често задаван въпрос: Как да популяризирате магазина за електронна търговия в Instagram?

Социални медии

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu