10 ключови стъпки как да станете Инфлуенсър в Instagram

10 ключови стъпки как да станете Инфлуенсър в Instagram

Когато започнах пътуването си в Instagram, нямах представа, че един ден ще стана една от „най-влиятелните“. В началото компаниите се обърнаха към мен, за да прегледам техните продукти, тъй като аз бях главен изпълнителен директор на стартиращия Garnysh казва Meeta Vengapally.

Meeta Vengapally е основател и главен изпълнителен директор на Garnysh, базирана в Силициевата долина компания за фитнес и технологии, която използва проследяване в реално време и мотивация в подкрепа на фитнес целите. Meeta е и най-влиятелният участник в социалните медии, като дава възможност на жени, предприемачи и организации от всякакъв тип. До момента тя е говорител на над 500 марки и расте. Следвайте Meeta в Instagram, за да станете част от нейната мотивационна и позитивна общност и прочетете за нея в профила на Meeta Vengapally във Forbes .

Оттам нататък нещата започнаха сами по себе си и сега имам над 191 000 последователи в Instagram и броят расте. Повече от 500 марки са се обърнали към мен за спонсорство и промоции, включително Target, Bumble Bizz, Amazon, Fresh Beauty и Sephora.

Бихте ли искали да знаете моите 10 ключови стъпки, за да станете влиятел на Instagram? Прочетете.

1. Каква е вашата ниша в Instagram?

Звучи клиширано, но това е жизненоважно. Не само трябва да проучите какво ви е страст, но и трябва да сте честни със себе си относно това, в което сте добри .

Спорт, готвене, красота, изкуство, интериорна декорация? Обичате ли да правите фънки ястия за суши? Може би можете да създадете някои прически с бомби, които никой не е виждал преди. Каквото и да е, това е вашата ниша. За мен красотата и фитнесът бяха мигновени и това, че съм майка на две деца в развлекателната индустрия, само разшири кръгозора ми.

Докато се сте в Instagram, продължете и създайте блог. Това ще укрепи вашата марка.

2. Анализ на Instagram (въздишка)

Може да звучи скучно, но ще ви трябва бизнес акаунт в Instagram, за да прочетете тези анализи. Научете за Instagram Insights. Той ви предоставя всички демографски данни, от които се нуждаете, за това кой ви следва. Можете също така да проследявате показванията на профила и времената на активност на аудиторията.

Тъй като имате своята ниша, не публикувате нещата на случаен принцип, а стратегически. Какви публикации обичат последователите ви? Кои създават по-малко интерес? Всичко това ще ви помогне да изградите статуса си в Instagram.

Трябва да бъда честена, не всички обичат анализа - мисля, че това е очарователно. Докато започнете, научаването на това за себе си ще ви осигури предимство.

3. Фокусирайте се върху биографията си в Instagram

Знаете как е, когато кандидатствате за нови работни места, робите на вашето CV и автобиография. Това е същият вид прецизност, от който се нуждаете, когато пишете биографията си в Instagram.

Вижте още: Трите най-лоши практики в социалните медий

Не се притеснявайте, имате само 150 знака, с които да работите, но този кратък абзац е вашата основа. Това е въвеждането на вашата марка, това, за което се занимавате и какво искате да направите. Биографията ви трябва да улови същността на това кой сте. Не забравяйте да закачите връзка в биографията си, ако имате уебсайт или блог.

4. Всичко е свързано с естетиката на Instagram

Забелязали ли сте, че когато сърфирате в Instagram, винаги сте привлечени от снимките с готина или интересна естетика? Тази атмосфера може да попадне по много различни начини.

Научете как да правите страхотни снимки. Ако все още не знаете как да направите това, започнете да учите! Имате ли пари, за да наемете добър екип? Предлагам да го направите. Повечето инфлуенсъри се фокусират върху цветна схема, така че снимките им да са ярки. Въпреки че не е нужно да правите това, това прави публикациите ви лесно разпознаваеми. Не всички мои публикации изглеждат еднакво, но аз се стремя към подобно усещане: бляскава, но земна; нахална, но все пак автентична.

Не се притеснявайте да бъдете или да изглеждате перфектно. Фокусирайте се върху професионализма, доброто качество и стабилната атмосфера.

5. Не забравяйте надписите си в Instagram

Снимките ангажират последователите ви, но кратките надписи казват хиляда думи. Не пренебрегвайте този малък, но съществен елемент. Не пишете сонет, но надписите правят марката да изглежда интересна и реална. Това е вашият глас, който говори с последователите ви, така че покажете малко личност.

Започнете с въпроса какъв е гласът на моята марка? Знаеш нишата си, знаеш естетиката си, но как говориш? Спокоен ли си, избухлив, забавен или хумористичен? Вашият език и тон са толкова интересни, колкото и вашите изображения. Изберете глас, който докосва и останете последователни.

6. Изберете страхотни хаштагове на Instagram

#InfluencerLifeGoals. Знаете ли, че хаштаговете могат да увеличат следенето ви в Instagram? Публикациите с хаштагове водят до повече ангажираност и прегледи.

Да кажем, че преглеждате нова марка за грижа за кожата от Sephora. Мислите ли, че тази публикация ще бъде намерена с хаштаг #skincare? Не! Трябва да сте конкретни и да използвате много хаштагове, за да сте сигурни, че публикацията ще бъде видяна. Например: #SephoraWatermelonMask, #SplurgingAtSephora, #BestUnderEyeCream. Разбирате същността.

Вижте още: Как работят алгоритмите на Instagram

Стремете се към между 5 и 30 хаштага за всяка публикация - някъде в средата работи за мен. Също така искате да избегнете поставянето на твърде много хаштагове. Намерете вашето магическо число. Също така, никога не се страхувайте да видите какви хаштагове използват други влиятелни лица. Instagram Insights ще ви каже как се представят вашите хаштагове.

7. Създайте график за публикуване в Instagram

Не мога да подчертая това достатъчно: трябва постоянно да публикувате ново съдържание и да определяте оптималната си честота на публикуване. Най-добрите инфлуенсъри ще публикуват по 1,5 пъти на ден, показват проучвания. Не е нужно да правите това - аз със сигурност не го правя и все още съм намерил успеха. Когато често се ангажирате, оставате актуални за последователите си. Много от това се свежда до алгоритъма на Instagram. Ако вашата седмична честота спадне, ще бъдете класирани по-ниско в алгоритъма, което означава, че се показвате по-малко.

Намирам най-добрият начин да организирам времето и графика си да имам ден всяка седмица, в който да правя няколко снимки и да планирам с екипа си кога тези публикации ще излязат. Можете да опитате инструмент за планиране като Sked Social . Без значение как планирате публикациите си, бъдете последователни във всичко, което правите.

8. Вашите последователи в Instagram искат да чуят от вас

Случвало ли ви се е да се свържете с любим инфлуенсър и да му се обадите? Ако имате, знаете какво невероятно усещане е това.

В крайна сметка Instagram е социална платформа и взаимодействието с последователите ви създава вълнение и лоялност. Обърнете се към други влиятелни лица, коментирайте публикации, които са от значение за вашата марка, и поддържайте присъствието си силно в Instagram. Когато оставяте коментари, вие започвате връзки и разговори; отговорите на коментари, които другите оставят във вашите публикации, могат да бъдат забавни и радостни.

Отделянето на време за свързване в мрежа и комуникация с последователите ви в Instagram е от съществено значение за влиянието. Винаги благодарете на хората за подкрепата.

9. Обръщате ли се към марките или те идват при вас?

Това е добър въпрос и зависи. Бях в щастлива позиция. Имах марки, които идваха при мен от самото начало и те все още го правят. Ако не сте главен изпълнителен директор на компания, може да помислите да предприемете всички стъпки, които споменах: избор на вашата ниша, намиране на гласа ви, съобразяване с публикациите - докато вече имате хиляди последователи на профила си.

Вижте още: Как да получите повече харесвания в Instagram

След като постигнете това, е възможно да се обърнете към марките. Искате да забележат акаунта Ви. Изпратете им лично съобщение или се свържете с тях по имейл; използвайте свързани с марката хаштагове във вашите публикации. И не се страхувайте от отхвърляне. Невъзможно е да се избегне, когато правите първите стъпки.

10. Притежавайте своето влияние

Знаете ли, че най-влиятелните инфлуенсъри могат да спечелят хиляди на публикация? Инфлуенсърът е създател на тенденции, доверен експерт и ценена онлайн личност. Всъщност в съвременния свят дори големите марки не могат да се конкурират с инфлуенсърите. Благодарение на социалните медии, рекламата на CoverGirl с популярна знаменитост не е толкова мощна, колкото преди. Хората искат да видят нещо истинско .

Когато големи марки или дори по-малки марки си партнират с инфлуенсъри, те създават по-голяма мрежа, която достига до онлайн общността по начин, който традиционната реклама не може. Това също е чудесен начин за марките да разкажат за новите си продукти.

Не отписвайте присъствието си в Instagram като хоби. Прегърнете силата си.

Заключителна бележка

За да станете успешен инфлуенсър в Instagram, имате нужда от страст. Страстта ми към Instagram се проявява в публикациите ми и резонира както с моите последователи, така и с компаниите, с които си партнирам. Отделно поех страстта си към правенето на снимки и селфита и превърнах това в бизнес, за който сега получавам пари, за да правя това, което обичам.

Пътуването ми в Instagram започна като странично занимание, а сега е пълноценен бизнес - нещо, което добавих към списъка си с предприемачески постижения. Съдържанието ми е лично и прекарването на няколко минути на страницата ми ви дава много ясна представа коя съм като жена, майка и изпълнителен директор.

Meeta Vengapally е основател и главен изпълнителен директор на Garnysh, базирана в Силициевата долина компания за фитнес и технологии, която използва проследяване в реално време и мотивация в подкрепа на фитнес целите.

 

Социални медии

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu