10 съвета за писане на текст за увеличаване на реализациите на вашия сайт

10 съвета за писане на текст за увеличаване на реализациите на вашия сайт

Копирайтингът е навсякъде. Това е текстът на целевата ви страница, съдържанието на промоционалните ви имейли и думите във вашата уводна брошура. Ако произвеждате нещо с цел стимулиране на продажбите, думите, които използвате, се наричат копирайтинг. То е предназначено да привлече читателите и това е начинът, по който повечето фирми днес говорят с клиентите си.  

А що се отнася до убеждаването на потребителите и конвертирането им, всичко е свързано с писането на текст. Следват 10 съвета как да направите вашия текст по-ефективен при стимулиране на реализации на вашия уебсайт.

1. Разберете коя е вашата аудитория

Продажбите се случват, когато установите нужда и я удовлетворите. Ефективното копие (тескт) подчертава необходимостта и обяснява защо представеният продукт или услуга е най-доброто решение. Първо обаче трябва да знаете към кого се обръщате.

За да определите коя е вашата аудитория, опитайте да създадете няколко потребителски персони. Това означава да направите някои изследвания, да разберете кои групи хора използват вашия продукт и да разберете какво е общото между тях. Помислете за някои от следните характеристики и как те могат да се отнасят за вашите хипотетични клиенти:

 • Социално-икономически статус  
 • Длъжност и индустрия
 • Семейно положение
 • Възраст
 • Местоположение

След като определите няколко обединяващи черти сред членовете на вашата аудитория, можете да създадете няколко персонажи, към които да се насочите. Например, да кажем, че управлявате компания, специализирана в плетени бебешки одеяла и модели от висок клас. Има различни възможни потребителски персони (потенциални клиенти) за вашите продукти. Някой може да е Даниел, нов баща, който търси висококачествено одеяло за своята новородена дъщеря; или Елиз, баба и ентусиастка на плетене на една кука, която иска да се докопа до нов модел за правене на коледни подаръци.

За този продукт не би имало смисъл да има потребителска персона като Роджър, настоящ студент и президент на главата на Delta Chi на университета; или Лотарингия, майка, която остава вкъщи, фокусирана върху това да помогне на децата си в тийнейджърска възраст да кандидатстват в колеж.

Макар и измислени, тези персони представляват вашите клиенти и помагат за хуманизирането на хората, на които се опитвате да продадете. И знаейки коя е вашата аудитория, улеснява насочването към нея - ще можете да напишете по-добро копие, съобразено с техните нужди и очаквания.

2. Бъдете разговорни - използвайте „вие“ и „вашето“

Кое от тези твърдения се чувства по-лично за вас?

 1. Когато изпълнител вземе джаджа, той или тя трябва да се довери, че няма да се счупи. Приспособленията на Acme се издържат трудно.
 2. Когато вземете джаджа, трябва да се доверите, че тя няма да се счупи. Acme Widgets няма да ви разочарова.

Има много малка разлика между двете, с изключение на това, че втората опция говори директно на читателя. И все пак, моментално предизвиква по-тясна връзка. Това е силата на гледната точка от второ лице - тоест да напишете „вие“ и „вашето“. Обръщането директно към вашия четец помага да се намали разстоянието между тях и екрана на компютъра им.

За малко вдъхновение разгледайте Rover , пазар за грижа за домашни любимци за собственици на кучета и котки. За да опише наличните си услуги, Rover би могъл просто да изброи основните си предложения: вземане на кучета, седене в къщи, разходка с куче и т.н. Въпреки това, той надхвърля и свързва връзката с аудиторията си, като включва допълнителен ред, описващ всяка услуга.

Какво точно прави това ефективно? Почти всеки знае или може поне да направи изводи какво представляват услугите като „вземане на кучета“ и „разходка на куче“, но тези допълнителни редове за копиране добавят личен щрих. Перфектно, ако имате нужда от грижи за домашни любимци през нощта и винаги, когато кучето ви се нуждае от разходка.  Чрез включването на гледна точка от второ лице, акцентът е върху вас, читателя и удовлетворяването на вашите (и нуждите на вашето животно).

3. Включете количествено измерими факти

Представете си, че разработвате нова маркетингова стратегия за вашата B2B компания и интервюирате различни платформи за съдържание. Двете компании, които разглеждате, ви дават следните стъпки. Кое е по-убедително?  

 1. Маркетингът на съдържание е важна инвестиция на съвременния пазар.
 2. Маркетингът на съдържанието струва до 41% по - малко от платеното търсене. Освен това след три години това съдържание ще генерира над 300% повече потенциални клиенти, отколкото платеното търсене.

Шансовете са много по-склонни да се доверите на втората компания с вашия бизнес. Защо? Той включва много конкретни факти и цифри. Фактите са убедителни, защото са проверими и конкретни. Но бъдете внимателни - искате те да бъдат по-скоро вашата подкрепа, отколкото основното ви послание. Твърде много факти ще направят вашето копие да звучи сухо.

4. Наблегнете на действието

Преобразуването е действие. Ако искате повече хора да купуват, да се абонират или да се свържат с вас за повече информация, не чакайте поканата за действие, за да я повдигнете. Инжектирайте глаголи и фрази за действие във вашето копие, особено тези, които карат читателя да си представя да прави или постига нещо.

Това не означава просто да опишете продукта или услугата в експлоатационен план, както в „Тази джаджа е най-бързата на пазара“. Това означава да нарисувате картина на използването му и как тя ви въздейства, като например „С тази бърза джаджа ще създадете 30% повече манипулации от обикновената компания.“

Виждате ли как употребата на второто изречение на глагола „произвеждам“ вдъхновява действие? Други подобно ефективни глаголи включват:

 • Стартиране  
 • Карай  
 • Създайте  
 • Иновация
 • Растете
 • Разгледайте

За идея как думите за действие резонират по-ярко сред читателите, разгледайте страницата About Space на SpaceX . Пребройте колко активни глаголи съдържа в описанието си с 31 думи.

Проектира , произвежда , стартира , революционизира , дава възможност и работи на живо - това са почти 20% от текста! Не само това, тези глаголи вдъхват повече страхопочитание и възхищение, отколкото ако копирайтърът просто беше написал: „SpaceX прави ракети с цел да премести хората в космоса“.

Като съобщава мисията си толкова емоционално, може би не е изненада, че SpaceX е събрала над 2,25 млрд. Долара рисков капитал. По-оживеното и активно копирайтинг съдържание докосва хората и ги подтиква към действие.

5. Бъдете прости и кратки

Имате само секунди, за да убедите посетител на уебсайта ви, че си струва да се придържате към него, но няма да постигнете това, ако писането ви е прекалено дълго и сложно. В края на краищата повечето потребители на мрежата четат 20% от съдържанието на дадена страница и този брой има тенденция да варира обратно в зависимост от количеството съдържание на уеб страница. С други думи: Колкото повече пишете, толкова по-малко хора четат.  

 

6. Пишете с мисъл за SEO

С напредването на технологиите и дизайнерите научават повече за това как хората търсят, алгоритмите на търсачката се променят и променят приоритетите си. По-рано бяхте в състояние да оптимизирате страница само като използвате целевия си термин за търсене колкото е възможно повече, но тези дни отдавна отминаха. (Сега се нарича пълнене с ключови думи и е основно не-не.)   

Днес Google иска висококачествено съдържание, което резонира сред читателите. За да създадете съдържание от този калибър, което също е оптимизирано за търсачките, трябва:

 • Определете какво търсят вашите клиенти. След това напишете копие, което адресира тези думи за търсене. Решаването на заявките за търсене на потребителите е крайната цел на Google, което означава, че няма смисъл да се опитвате да бъдете подъл и да създавате подвеждащо съдържание, например да пишете публикации в блога за тема А и да скривате в тях рекламно съдържание по тема Б.
 • Естествено интегрирайте ключови думи във вашето съдържание. Както бе споменато по-рано, опитът да увеличите броя на копията на вашата ключова дума чрез пълнене на ключови думи ще донесе повече вреда, отколкото полза.
 • Напишете примамливо метазаглавие и описание, за да привлечете потребителите си. Тази информация е това, което потребителите виждат, когато разглеждат резултатите от страницата на търсачката. В крайна сметка това е, което прави разликата между четене на кликване върху вашия уебсайт и това на вашия конкурент.
 • Вътрешни връзки към други подходящи страници на вашия сайт. Това ще улесни потребителите да изследват допълнително вашия сайт и по този начин да увеличат времето на сайта.
 • Включете бутоните за социално споделяне във вашето съдържание. Това прави съдържанието ви по-споделено и може бързо да се превърне в повече посещения и показвания на страници.
 • Погледнете какво прави вашата конкуренция. За какво пишат? Какви думи използват? Използвайте съперниците си като еталон, за да направите съдържанието си още по-добро.

Имайте предвид, че тези най-добри практики са само няколко насоки; SEO е цяла индустрия, която обхваща много повече от шепа точки. Въпреки това, тези съвети са добра отправна точка и ръководство за оптимизиране на копирайтинга на вашия уебсайт за повече реализации.

7. Напишете убедителни заглавия

Според пионера в индустрията Дейвид Огилви на всеки пет души, които четат заглавие, само един чете основния текст . Макар и доста мрачна статистика, това говори за важността на наличието на силни заглавия, за да примами читателите да кликват.

Имайки предвид това, можете да направите заглавията си по-ефективни, като следвате тези четири съвета:

 1. Кажете на читателя какво ще спечели от продукта, услугата или статията.
 2. Включете целевата си дума за търсене.
 3. Бъдете конкретни.
 4. Задействайте емоциите на читателя. 

Например „Защо децата обичат осиротели герои, а родителите ги мразят“ е далеч по-ярък и конкретен от алтернативата на заглавието „Защо хората имат различни мнения за осиротели герои“.

8. Използвайте социалното влияние

Хората са социални същества. Ако друг човек ни препоръча нещо, дори ако е непознат, който пише препоръка в интернет, ние сме склонни да вярваме на това повече, отколкото бихме се доверили на традиционна реклама. Всъщност отзивите от други имат толкова голямо влияние, че 94% от онлайн купувачите съобщават, че избягват бизнес, ако са прочели отрицателен отзив за него.

Защо това има значение? Можете да използвате социално влияние в своя полза във вашето копие, по-специално чрез:

 • Добавяне на отзиви на клиенти към вашата целева страница
 • Създаване на специална страница за „препоръки на клиента“
 • Редовно добавяне на нови отзиви
 • Включително от време на време лош или посредствен коментар

Да, точно така - някои негативи повишават доверието ви.

Свързани: Как онлайн отзивите помагат на вашия местен бизнес

Според групата за социална търговия Reevoo 30% от клиентите поставят под въпрос автентичността на отговорите на клиентите, когато единствените отзиви, които виждат, са добри. Междувременно 68% от читателите се доверяват повече на отзивите, когато има както добри, така и лоши резултати.

9. Използвайте ясен призив за действие (CTA)

Всички препоръки на клиентите в света няма да означават нищо, ако вашите читатели не могат да разберат какво да правят по-нататък. С други думи, имате нужда от ясен призив за действие, който очертава следващите стъпки на читателите.  

Избягвайте да използвате неясни думи като „следващ“ или „продължаване“ във вашата CTA, тъй като те не посочват какво ще направи едно щракване. (Ще завършат ли читателите абонамент за вашия бюлетин? Ще получат ли безплатна бяла книга във входящата си поща? Означава ли това, че са съгласни да купят нещо?)

Вместо това опитайте нещо повече по следния начин:

 • Вземете вашата безплатна оценка  
 • Абонирайте се за нашия бюлетин  
 • Пазарувайте нови артикули сега

За идея какво прави някои CTA по-ефективни от други, проверете разликата между Smile Direct Club и подходите на Invisalign за обяснение на цените за техните ясни дентални алайнери.

CTA „Научете повече“ на Smile Direct Club е ясен и приложим, безпроблемно движещ читателите по маркетинговата фуния на компанията; „Повече за разходите и застраховката“ на Invisalign се среща по-слабо, особено като се има предвид липсата на глагол.

За да бъдем ясни, CTA на Invisalign може да бъде много по-лошо. Но макар че все още разбира своята гледна точка за читателите, в крайна сметка тя избледнява в сравнение с CTA на Smile Direct Club. Формулировки като „Преглед на ценовите планове“ или „Разберете повече“ биха били от полза за Invisalign, като осигурят по-голямо чувство за действие. Все пак това е призив за действие ! 

10. Използвайте психология, за да мотивирате читателите си

Изследването на психологията е свързано с това защо хората правят това, което правят, което го прави най-добрият приятел на маркетолога. Знаем, че влиянието на връстници обяснява защо отзивите са ефективни, но има много повече психологически процеси, които могат да ви помогнат да стимулирате реализациите.

Недостиг и отвращение от загуби

„Остават само 3!“

„Разпродажбата приключва тази вечер!“

„Само днес - Безплатна доставка!“

Има причина, поради която виждате този вид формулировки толкова често в копие за продажби. Когато хората вярват, че ресурсът е ограничен или оскъден, те се чувстват принудени да го придобият. Временната оферта стимулира действията, като създава усещане за спешност, обезкуражава читателя да мисли, че може просто да се „върне по-късно“.

Можете да намерите примери за това на много уебсайтове на търговци на дребно, като модна компания Forever 21 .

Копирайтинг като „Последен шанс“, както и финия шрифт по-долу, показва, че сделката е достъпна само за ограничен период от време. Въпреки че първоначално посетителите не са имали намерение да купуват, сега те са пропити от чувство за спешност и се чувстват принудени да действат, за да не пропуснат.

Първичност и скорост

Започнете с най-важната си информация. Това е първичният ефект Но не отстъпвайте отскоро ефекта - фактът, че читателите са склонни най-добре да запазват най-скоро прочетената информация.

За да се възползвате от тези тенденции, запазете своя най-убедителен факт или аргумент за началото и края на вашето копие. Това е най-подходящо при изготвянето на публикации в стил списък, като статията на Fitbit „ 12 не толкова очевидни неща, които трябва да знаете за вашия Fitbit Tracker “.

Първата изброена функция е способността на Fitbit тракерите да създават цели, а последната функция е способността на тракерите да се синхронизират с други приложения. Не можем да кажем със сигурност, че Fibit умишлено е поставил тези две функции в началото и в края на своето копие, за да се възползва от психологическите тенденции на потребителите, но не е изключено.

Някои други функции - като възможността за споделяне на снимки и сравняване на резултати с приятели - са включени в средата на списъка, вероятно защото те са по-често срещани сред други фитнес тракери. Междувременно поставянето на акцента върху функцията за поставяне на цели на Fitbit съответства на по-голямата мисия на компанията да „ спомогне за трансформацията на живота на хората “, а подчертаването на съвместимостта му с други приложения помага да се открои Fitbit от конкурентите.

Психологията предполага, че потребителите най-вероятно ще запомнят тези две функции от общо 12-те изброени - можете ли да видите какво би ги направило идеални за запомняне? Създателите на съдържание на Fitbit може би са разсъждавали, че тези две функции най-добре демонстрират практичността и използването на тракера при промяна на начина на живот на клиента, като същевременно се включват лесно в съществуващия им набор от цифрови продукти.

Заключение

Ефективният копирайтинг може да увеличи трафика на вашия уебсайт и в крайна сметка да увеличи конверсиите. Разберете сами, като използвате един, няколко или няколко от съветите, споменати в тази статия. Но не изпробвайте всички наведнъж; въведете няколко наведнъж и съберете данни, за да можете да научите кое работи най-добре. Не забравяйте, че копирайтингът не е бизнес, който се настройва и забравя - ще трябва да продължите да проверявате и настройвате, така че да можете да идентифицирате кое работи най-добре.

 

Копирайтинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu