10 съвета и трика за по-ефективно използване на Google Търсене

10 съвета и трика за по-ефективно използване на Google Търсене

Всички сме чували за Google и неговия най -известен продукт - Google Търсене. Вероятно повечето от нас го използват и ежедневно. Но извличате ли максимума от мощната търсачка?

За да сте сигурни, ето 10 съвета и трика, които ще ви помогнат да използвате Google по-ефективно.

Каква е страницата „Как работи търсенето“ на Google?

Преди да се потопим в съветите и триковете, си струва да споменем, че Google има специална страница, наречена Как работи търсенето . Както може би сте извели от името, страницата ви казва всичко за това как работи Google Търсене. Създатели, собственици на уебсайтове и любопитни членове на обществеността имат достъп до тази страница от 2016 г. През август 2021 г. Google актуализира ресурса.

В ексклузивно изявление изпълнителният директор на Google Търсене Дани Съливан казва, че страницата съществува, за да помогне на хората „да научат как да извлекат максимума от Google Търсене“.

Говорейки за актуализацията през август, Съливан обясни: „Има много въпроси, които хората задават относно Търсенето - например как работи автоматичното попълване или как поддържаме тяхната информация поверителна и сигурна. Актуализирахме сайта, така че е много по -лесно да намерите отговорите на тези въпроси и да научите всичко за нашия подход към проектирането на Търсене.

На страницата ще намерите различни задълбочени публикации в блога, обясняващи как работят различните елементи на Google Търсене. Дори ще намерите разбивка на функциите на Google Търсене заедно с едночасово видео обяснение.

Съвети и трикове за по -ефективно използване на Google Търсене

Както обещахме, ето 10 съвета и трика, които ще ви помогнат да използвате Google Търсене по -ефективно. Някои от тях може да изглеждат очевидни, но други, може би не чак толкова. Определено има какво да научите за Google Търсене!

1. Открийте как работи търсенето

Първата стъпка да станете експерт в Google Търсене е да научите как работи. Страницата „ Как работи търсенето“ на Google е идеалният начин да направите това.

Дълбоките публикации в блога на страницата могат да ви научат за конкретни области на интерес, а видеоклипът е идеален за по-общ преглед.

Google Търсене може да намери точно съвпадение на думите ви за търсене, ако използвате допълнителни параметри. Можете да включите тези параметри, като добавите дума или фраза вътре в двойни кавички.

Например, ако искате вашето търсене да върне страници, които обсъждат най -добрите обувки за джогинг, а не най -добрите маратонки, добавете „джогинг“ в кавички. Цитати казват на Google да ви показва страници, които съдържат само думата „джогинг“.

3. Използвайте опцията за разширено търсене

В Google Търсене ще намерите опция за разширено търсене, която ви дава по -голям контрол върху вашите заявки. За да го използвате, щракнете върху иконата на зъбно колело от дясната страна на страницата с резултати от търсенето. След това щракнете върху Разширено търсене .

Използвайки Разширено търсене, можете лесно да намерите уеб страници, които са достъпни само на определен език, сайтове, които произхождат от определен домейн, или документи, написани през последния месец или година. Накратко, разширеното търсене може да направи живота ви много по -лесен .

4. Опишете какво търсите

Един от начините да свържете търсенията си с резултати в мрежата е чрез съвпадение на термини. Например, ако търсите обувки за бягане, Google ще ви покаже страници, на които има думи за бягане и обувки.

Така че, ако не можете да си спомните как се нарича нещо, опитайте се да го опишете с думите, с които бихте го обяснили на приятел. Някои сайтове може да използват подобен език като описанието ви и Google Търсене ще ви съответства на тези страници.

5. Станете конкретни с вашата заявка

Когато търсите нещо в Google, подробностите често могат да ви помогнат. Ето защо не забравяйте да се съсредоточите върху включването на информация, специфична за вашето търсене.

Например, ако видите флаг, който не разпознавате, ще потърсите „Кой флаг има червен фон с бял кръст?“ вместо „Какво е червено -белият флаг?“ Допълнителните подробности означават, че е по -вероятно да намерите точен резултат.

6. Опитайте да търсите по различни начини

Ако в началото не можете да намерите това, което търсите, опитайте различни условия. Използването на синонимни думи за търсене означава, че вероятно ще получите набор от по -широки резултати, които може да включват това, което търсите. Въпреки това, въпреки че е добре да бъдете конкретни, искате да избегнете прекаляването!

Например, ако сте търсили „флаг със син фон и жълт кръст“, но не сте намерили съвпадения, опитайте да потърсите „знамена с жълти кръстове“.

7. Премахнете нежеланите резултати от търсенето

Понякога може да не искате резултатите да включват определени думи, особено когато те могат да бъдат обидни или разстройващи. Тук се появява символът на минус на Google.

Като търсите със символа минус (-) , вие казвате на Google да намери резултати, които изключват думите, предшествани от символ минус. Например, ако знаете, че знамето, което търсите, не е знамето на Обединеното кралство, бихте потърсили „флаг с бял кръст -Обединено кралство“.

8. Опитайте да проучите визуалните резултати от търсенето

Често визуалните примери могат да демонстрират това, което търсите, много по -лесно. Можете да кликнете върху раздела Изображения или Видеоклипове, за да намерите визуални резултати за вашата заявка за търсене. Можете също да търсите с помощта на картина, като плъзнете изображение от работния плот в Google Търсене. 

Освен това с Google Lens можете да използвате камерата на телефона си за идентифициране на обекти в реалния свят . Отворете приложението Google на Android или iOS и докоснете иконата на обектива на камерата в лентата за търсене, за да започнете.

9. Проверете надеждността на вашия източник

Можете да използвате вграден инструмент за търсене с Google, за да научите повече за непознати сайтове. Когато преглеждате резултата от търсенето, ще видите три вертикални точки до заглавието. Щракването върху тези точки разкрива панел, наречен About this result .

Този панел ви дава контекстуални подробности защо Google показва конкретен сайт. По този начин можете да вземате по -информирани решения за това кои сайтове посещавате. Разбира се, добро старомодно търсене в Google също може да предостави същата информация.

10. Контролирайте историята на търсенията си

Всеки, който редовно използва Google, вероятно иска да се увери, че контролира историята на търсенията си. Е, приложението Google има специален бутон за изтриване на последните 15 минути запазена история . В панела Web & приложенията също така ви дава допълнително вникване в страниците, които посещавате, и Ви търсения.

В панела можете да изберете Google автоматично да изтрие историята на търсенията ви. Можете също ръчно да видите запазената си история на търсене и да изтриете елементи от списъка.

Въпреки че повечето от нас използват Google Търсене всеки ден, често е лесно да се пренебрегне колко мощен е инструментът. Надяваме се, че като използвате някои от тези съвети, ще можете да извлечете максимума от Google Търсене.

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu