Помощен материал за онлайн бизнес

13 ресурси за хора, които тепърва започват с онлайн бизнес

Съдържание:

 1. 1. FirstSiteGuide
 2. 2. Moz
 3. 3. Codecademy
 4. 4. HubSpot
 5. 5. edX
 6. 6. LinkedIn обучение
 7. 7. YouTube Creator Academy
 8. 8. TEDx
 9. 9. Указания на Google за уеб администратори
 10. 10. Search Engine Journal
 11. 11. Удеми
 12. 12. MIT OpenCourseWare
 13. 13. Подкасти
 14. Заключение!
 Стартирането на нов онлайн бизнес в началото изглежда доста предизвикателно.

Ако искате да сте сигурни, че всичко работи гладко, трябва да следите твърде много технически подробности. Също така трябва да намерите начини да се откроите от тълпата и да се уверите, че бизнес операциите продължават както обикновено. Липсата на достатъчно компетентни служители, когато тепърва започвате, също може да накара спирачка на много операции.

За щастие има множество ресурси за малък бизнес, които могат да ви помогнат да започнете новия си бизнес. Дори ако сте само вие и няколко съратници, тези ресурси ще ви помогнат да се придвижите в правилната посока и да избегнете подводните камъни, които могат да провалят успеха ви.

 

1. FirstSiteGuide

FirstSiteGuide предлага тонове малки бизнес ресурси за стартиране, разрастване и монетизиране на вашия блог. Има ръководства стъпка по стъпка за блогове, уроци за WordPress и полезни рецензии на инструменти за стартиращи компании, блогъри и уебмастъри.

Има и задълбочени ръководства за създаване на уебсайт, избор на платформа за блогове, изработка на лого, избор на доставчик на уеб хостинг , използване на Google Analytics , реклама във Facebook и много други.

Можете да получите достъп до всички ресурси на FirstSiteGuide онлайн или да изтеглите PDF безплатно.

2. Moz

Moz е водеща марка с множество популярни инструменти за SEO и дигитален маркетинг. Той предлага обширни ръководства за SEO, изграждане на връзки, анализ на конкуренти и проучване на ключови думи. Има и Moz Academy с безплатни курсове за начинаещи SEO.

Освен съвети и прозрения от експерти, Moz предлага и безплатни инструменти за SEO, които можете да използвате за изследване на ключови думи, изграждане на връзки, анализ на социални и уебстраници, локално търсене и др.

3. Codecademy

Ако искате да научите основите на кодирането, Codecademy е вашият път. Той предлага безплатни предизвикателства с код, които правят програмирането невероятно лесно и забавно.

Само за броени дни можете да хванете разработката на уебсайтове (HTML, CSS и JavaScript), Python и SQL, ако данните са вашата чаша чай.

Можете да научите как да създадете свой собствен уебсайт, да създадете тема на WordPress с Bootstrap и да създадете много интересни и полезни неща. Можете дори да научите как да поправяте грешки, без да се налага да наемате разработчик.

4. HubSpot

Освен изобилието от малки бизнес ресурси за маркетинг, продажби и обслужване на клиенти, HubSpot предлага и безплатни онлайн курсове за обучение за разрастване на бизнес.

В HubSpot Academy можете да се регистрирате в сертификационни програми за SEO, социални медии, имейл маркетинг, маркетинг на съдържание, дигитална реклама, входящи продажби и много други.

В допълнение към обучението, HubSpot предлага и безплатни CRM за поддържане на връзка с вашите контакти и стимулиране на генерирането и конвертирането на олово.

5. edX

edX ви дава безплатен достъп до над 2500 онлайн курса от 140 институции, включително Харвард, MIT и Бъркли.

Можете да избирате от голямо разнообразие от теми и различни нива, програми и езици. Темите варират от наука за данни, компютърни науки, език, инженерство, бизнес и управление.

Има дори edX за бизнес, ако искате да персонализирате план за електронно обучение за вашата организация.

6. LinkedIn обучение

LinkedIn Learning предлага повече от 15 000 онлайн курса за усъвършенстване на бизнес, креативни и технологични умения. Те се ръководят от браншови експерти с опит от реалния свят, така че можете да бъдете сигурни, че ще получите най-високата възможна стойност от тези курсове.

7. YouTube Creator Academy

Видеоклиповете са най-популярният тип съдържание, особено що се отнася до промоцията на бизнеса. Те имат силата да привличат вниманието и да влияят върху решенията за покупка, така че трябва сериозно да обмислите създаването на бизнес канал в YouTube.

Не се притеснявайте, ако нямате идея как да правите интересни и завладяващи видеоклипове. Курсовете на YouTube Creator Academy могат да ви помогнат да се възползвате максимално от канала си в YouTube. Ще научите как да създавате видеоклипове, които привличат вниманието, да привлечете повече абонати и в крайна сметка да увеличите максимално потенциала на канала си в YouTube.

8. TEDx

TEDx е инициатива на TED за представяне на иновативни и вдъхновяващи идеи в местните общности по света. Можете да организирате и да присъствате на TEDx събития и да се потопите в огромната библиотека от TEDx беседи, за да изследвате един цял нов свят на полезни идеи от местните говорители.

9. Указания на Google за уеб администратори

Google Webmaster е чудесна платформа за научаване как да оптимизирате уебсайта си за Google и други търсачки.

Той ви предоставя насоки, така че да можете да помогнете на Google да индексира и класира вашия сайт по-високо в резултатите от търсенето. По същия начин курсовете и ръководствата ви помагат да направите сайта си по-удобен за търсене. Има и инструменти за тестване и документация за поддръжка за бързо отстраняване на проблеми на вашия уебсайт.

10. Search Engine Journal

Search Engine Journal е богат на отлични ресурси за малък бизнес. Има статии с ръководства за дигитален маркетинг, SEO, PPC, социални медии, различни инструменти, уеб разработка и дигитален бизнес. Освен това има много уебинари и електронни книги за SEO, социални медии, PPC и маркетинг на съдържание.

Не забравяйте да се включите в Search Engine Journal Show , официалния подкаст на SEJ, който редовно привлича водещи експерти от бранша, за да обсъждат тенденции и техники.

11. Удеми

Udemy е огромен онлайн пазар за обучение, който предлага над 100 000 онлайн курса, много от които са напълно безплатни.

Можете да изберете свой собствен инструктор (всички те са експерти в бранша), да проучите масивна видеотека за по-добро задържане на знания и да научите със собствено темпо. Можете да овладеете различни умения в областта на маркетинга, ИТ и софтуера, разработката и бизнеса.

Ако имате нужда от курсове за обучение за вашия екип, Udemy for Business може да ви свърже с повече от 4000 курса.

12. MIT OpenCourseWare

Както подсказва името, MIT OpenCourseWare ви дава достъп до практически цялото съдържание от курсове на MIT.

В раздела „Намиране на курсове“ има дори специална страница за курсове по предприемачество, които са идеални за собственици на нов бизнес. Някои курсове, които ще намерите за полезни, включват „Изграждане и водене на ефективни екипи“, „Планиране на веригата за доставки“, „Нови предприятия“, „Предприемачески продажби“ и „Слушане на клиента“.

13. Подкасти

Подкастите са едни от най-добрите ресурси за малък бизнес, от които можете да се възползвате. Експертите в бранша хостват и представят хиляди подкасти, които предоставят отлични съвети и тактики за разрастване на вашия бизнес.

Някои от най-добрите, с които трябва да се настроите, са Предприемачи в огън , Както разказаха номадите , Mixergy , Цифровият предприемач , Интелигентен пасивен доход и Шоуто на Тим Ферис .

Заключение!

Пресяването на изобилието от налична информация онлайн може да бъде поразително, особено когато нямате идея откъде да започнете.

За щастие този списък с ресурси за малък бизнес ви дава чудесна отправна точка, така че не забравяйте да проверите всички от тях. Бързо ще забележите новия си онлайн бизнес и ще станете успешен предприемач, преди да го разберете. Ако се нуждаете от професионални съвети за оналйн бизнес, изработка на сайт или онлайн магазин може да разчитате на нас. 

 

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu