20 неща, който научих за SEO оптимизацията за 10 години

20 неща, който научих за SEO оптимизацията за 10 години

1. Връзките са важни за успеха

Всички SEO познания в света няма да ви помогнат, ако не можете да привлечете заинтересованите страни с това, което трябва да се направи, за да успеете. От изпълнителен директор до момчета, работещи в бекенда на уебсайта, имате нужда хорам който вярват в процеса, за да постигнете най-добри резултати.

2. Правилните технически инструменти имат значение

SEO оптимизацията е заета предимно с ключови думи и намерението зад тях. Но най-добрите SEO специалисти се нуждаят от подходящи инструменти, за да могат да получат всички тези данни и да ги използват правилно.

3. Струва си да бъдете добре подготвени по всички въпроси

Извън SEO, не е лошо да имате други умения като уеб дизайн и познания в бекенда и интерфейса. Можете също така да добавите знания за управление на проекти, управление на екип, използваемост, структура на URL адреси, маркетинг и социални медии към микса, ако наистина искате да имате всички основи.

4. Нещата вече не са същите

SEO продължава да се променя. Преди всичко, което трябваше да направите, беше да вземете няколко добри ключови думи за вашето съдържание и да го изпратите на търсачките и директориите и това щеше да е всичко, което беше необходимо, за да започнете да виждате резултати. Днес конкуренцията е по-голяма, а алгоритмите по-интелигентни. Ефективният SEO трябва да има работещи познания за всякакви неща като персонализация, локализация, RankBrain, невронно съвпадение, машинно обучение, потребителски опит и EAT (експертиза, авторитетност, надеждност), наред с други неща.

5. Оставете числата и резултатите да говорят

Това, че сте SEO, означава да се уверите, че ценното време, което може да прекарате в работа, не е само да убедите хората какво ще се промени. Обикновено най-добрият начин да се постигне това е чрез представяне на числа и печалби на заинтересованите страни по убедителен начин. Все пак повечето хора, които ще ви немат са бизнесмени, а те се интерсуват повече от числа, отколкото от празни приказки.

6. Трябва да разбирате хората

SEO не обслужва само машини. Обслужва хората и техните нужди. Без правилно разбиране на това, което потребителят търси, когато въвежда ключова дума, резултатите ви от SEO винаги ще липсват.

7. Няма зададена формула

SEO не може да бъде сведен до неизменен набор от правила, които да се следват - въпреки че някои общи насоки винаги ще бъдат полезни. Оптимизирането на търсенето често е нюансиран занаят, който включва намирането на правилните ключови думи за аудиторията и намерението и отделянето на точното време за важните показатели.

8. SEO е разказване на истории

Това е всичко, което наистина има значение. SEO оптимизацията се състои в това да разказвате на търсачките правилните истории за вашия уебсайт, така че търсачките от своя страна да знаят какво да кажат на търсещите. Ако търсачките научат, че уебсайтът ви е за баскетбол, например, може да искате да добавите информация за:

  • Как да подобря хвърлянията
  • Най-добрите баскетболни марки
  • Как да изберем най-добрите маратонки, за да подобрим нашия скок

И така нататък.

Колкото по-добре разказвате историята, толкова по-добре търсачките разбират вашия сайт и толкова по-добри биха били резултатите ви от SEO.

9. SEO не се случва за една нощ

Знаем, че сте нетърпеливи да получите класирането на уебсайта си в Google, но истината е, че това ще отнеме време. Когато казваме „време“, имаме предвид много време и упорита работа

10. Научете се да гледате два пъти, преди да скочите

Отделете време, за да разберете данните, преди да вземете решение как да се заемете с решаването на SEO проблеми. Понякога показателите, които движат резултатите, не са тези, които междинните числа показват.

11. SEO специалистите рядко са на едно мнение

SEO общността рядко е на едно мение по даден SEO проблем. И това е добре, защото не означава, че един човек греши; това просто означава, че творческото мислене и въображението са позволени и полезни в тази област.

12. Има повече от един начин да се правят неща

SEO е толкова абстрактна дисциплина, че рядко има един начин да се правят неща, за да се получат резултати. Представете си къща, която е лабиринт, където няколко различни пътя водят до центъра - това е SEO.

Вижте още: 5 съвета как да оптимизирате вашите Мета Описания правилно

13. Научете как да комбинирате

Като SEO, работата ви ще изисква от вас да работите с различни групи хора: изпълнители, инженери, автори на съдържание, дизайнери и др. Научете езика и желаните цели на всяка група и вижте как работата ви става по-лесна с всеки изминал ден.

14. Разберете фирмените процеси и ги използвайте

Ако случайно сте SEO, работещ в една организация, да се научите да се адаптирате според начина, по който правят нещата, може да улесни работата ви много. Да предположим например, че работите с инженери, посветени на методологията DevOps. Вместо да се опитвате да пренасочите начина им на правене на нещата, би било по-продуктивно да се приемете това, което правят и просто да ги помолите да вплетат всякакви промени, които бихте искали за целите на SEO.

15. Бъдете търпеливи

В SEO търпеливият печели - или поне не се разочарова от това колко време е необходимо, за да се видят резултати. 

16. Вашите години опит наистина не са от значение

Сериозно, това, че някой е в играта от 20 години, не означава, че е по-добър експерт от някой, който има само 5 години опит. SEO се променя толкова много, че всички ние сме начинаещи по един или друг начин.

17. Бъдете в течение

Google променя начина, по който оценява уебсайта Ви почти на месечна база. Това, което е работило за вас само преди две или три години, може да не ви отведе никъде днес. SEO изисква постоянно актуализиране на знанията, за да бъде в крак с това, което работи.

18. Правете качествена работа

Светът на SEO е като навсякъде другаде: каймакът в крайна сметка се издига до върха. Устояйте на желанието да претупате работата и последователно дайте всичко от себе си, за да видите най-добрите резултати в дългосрочен план.

19. Няма нужда да преоткривате колелото

Винаги можете да се поучите от околните и тези, които са пред вас. SEO вече не е зараждаща се сфера и има много изпитани във времената мъдрости, от които можете да се възползвате.

20. Пазете се от хора, които знаят по-малко, отколкото твърдят

Най-шумните в SEO общността не са непременно най-добрите в SEO оптимизацията. Изберете своите наставници разумно, като се уверите, че те действително отговарят на вашето ниво на опит.

Заключение

Тъй като SEO постоянно се променя, можете да очаквате различен списък след 10 години. Но можете да се възползвате от нашия опит сега. Имате ли нужда от SEO помощ за вашия уеб сайт? Свържете се с нас и ни разкажете за вашия проект

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu