3 начина да проверите дали имейл е реален или фалшив

3 начина да проверите дали имейл е реален или фалшив

Случвало ли ви се е да попаднете на имейл, който изглежда като от компания, но изглежда подозрителен? Има много начини, по които измамниците използват за измама на имейл адреси.

Тук ще разгледаме няколко начина, по които можете да идентифицирате автентични имейли от фалшиви.

1. Проверете адреса „От“

Често ще откриете, че фалшивите имейли, които имат сходен адрес „от“ с оригиналните имейл адреси.

Вземете примера с Apple. Ако получите имейл от Apple, ще видите, че имейл адресът е Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Измамниците биха използвали подобни имейл адреси като Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да се опитат да заблудят получателя.

Друг пример е начинът, по който измамниците въвеждат името на известни компании, за да измамят обществеността. Например, те биха могли да изпишат грешно Microsoft, като използват „r“ и „n“, за да изглеждат като „m“.

СВЪРЗАНИ: 7 ужасни първи изречения, които убиват вашите бизнес имейли

Като алтернатива, измамниците могат да използват различни блокове или софтуер за измама, за да ви покажат законния имейл адрес. В този случай е много по -трудно да се каже дали имейлът е реален или не. Сигналните сигнали включват всякакви правописни грешки в имейла или подозрително изглеждащи връзки.

 

2. Проверете адреса „Отговор на“

Когато получите имейл от някого, обикновено отговаряте на същия имейл адрес, освен ако не е указано друго. Когато измамниците изпращат фалшиви имейли с имейл адресите на някой друг, те нямат достъп до имейл акаунтите на жертвите, чието име използват.

Ако измамният имейл се нуждае от отговор от вас, ще видите, че полето „Отговор на“ има различен имейл адрес от този, който всъщност ви е изпратил имейла.

Измамниците използват тази техника, за да получат отговори, като ви примамват да прочетете и да отговорите на имейлите, които изпращат, използвайки имената на известни марки, компании, правителствени организации и т.н.

 

3. Проверете заглавките на имейли

Използват се три основни технологии за защита на имейли - SPF, DKIM и DMARC. Тези технологии помагат на получателите на имейлите да проверят дали наистина е от получателя или вместо това е измамник.

Повечето големи уебсайтове и компании използват правилно тези три мерки за сигурност, тъй като позволяват на вашия пощенски клиент да открива и блокира фалшиви имейли. Струва си да се има предвид, че някои компании може да не използват тези технологии или да ги прилагат правилно.

За да проверите сигурността на имейл, щракнете върху трите точки в горния десен ъгъл на всеки подозрителен имейл и щракнете върху Покажи оригинала (или еквивалент). Тук ще можете да видите всяка от проверките за сигурност и дали имейлът е преминал или не.

Въпреки че състоянието не може окончателно да ви каже дали имейл е истински или не, той определено дава добър знак. Ако видите неуспешен или мек неуспешен резултат, тогава вероятно трябва да приемете имейла с щипка сол.

 

Защо трябва да проверявате имейлите си?

Може би се чудите защо вашият имейл не проверява автоматично и не филтрира спам и фалшиви имейли с толкова много проверки, защитни стени и слоеве на защита там. Отговорът на този въпрос е, че от 140 милиона домейна, наскоро проверени в проучване на SPF, 80 % не са имали записи на SPF, което е минимумът за сигурност.

Без SPF записи няма начин вашият имейл акаунт да филтрира точно спам съобщенията. Ето защо понякога намирате важни имейли в папката си „Нежелана поща“ и нечетните спам имейли във входящата си поща.

Нито един тест или знак не може да ви каже, че имейл е автентичен или подозрителен със сигурност. Може да се наложи да направите няколко теста, за да разберете дали имейл е истински или не.

 

Винаги е най -добре да проверявате подозрителни имейли

Винаги трябва да проверявате споменатите по -горе неща, когато почувствате, че сте получили подозрителен имейл. Хакването, измамите и онлайн измамите стават все по -често с течение на времето. Измамниците мамят невинната публика, която не знае нищо за технологиите, като използва различни техники.

В бъдеще броят на фалшивите имейли ще се увеличава само поради значителната промяна към цифровизацията. Бъдете внимателни и проверете при съмнения.

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu