4 Ефективни стратегии за изграждане на връзки за онлайн магазин

4 Ефективни стратегии за изграждане на връзки за онлайн магазин

Без значение от продукта, крайната цел на всеки сайт за електронна търговия е да привлече клиенти. Веднъж на вашата страница, те могат да навигират в добре проектирания ви интерфейс и да разгледат продуктите ви, преди най-накрая да подпишат сделката, като кликнат върху „добавяне в количката“.

Предизвикателството е да разберете как да стигнете до там.

Един от най -важните инструменти за предприемачите в електронната търговия е изграждането на връзки. Създавайки ценно съдържание и използвайки други стратегии за изграждане на връзки , можете да привлечете потребители чрез множество пътища.

В тази статия ще научите четири доказани стратегии за изграждане на връзки за електронна търговия (онлайн магазиин), които ще ви помогнат да се изправите пред нови клиенти, да привлечете качествени връзки и да подобрите класацията за търсене на вашия онлайн магазиин. Но първо, защо изграждането на връзки е толкова важно за компаниите за електронна търговия?

Как връзките поддържат бизнес целите на електронната търговия

Ако вашият уебсайт съдържа интересни статии , просветляващи графики, уникални ресурси или друго завладяващо съдържание, можете да привлечете изцяло нов сектор от потребители.

Тези хора не е задължително да правят покупка, но след като пристигнат на страницата ви, те могат да бъдат превърнати в клиенти.

Освен това, само като посетят вашия сайт, те увеличават трафика ви. Те също могат да се свързват с вашето съдържание, което спомага за разпространението на осведомеността за вашата марка и излагането на повече хора на вашия уебсайт.

Можете също така да се свържете с други сайтове и публикации и да ги насърчите да се свързват и с вашето съдържание, като допълнително подобрите репутацията на вашия сайт.

Днешните клиенти са отблъснати от крещящо брандиране и агресивни маркетингови стратегии. Най -добрият начин за изграждане на вашата марка - и вашата клиентска база - е чрез създаване на съдържание, което привлича хората да посещават и естествено да свързват с вашия сайт.

Това помага да се изгради доверие и да се утвърдите не само като търговец на дребно, но и като образователен ресурс. Изграждането на връзки може да ви помогне да постигнете тази цел. Ето как да го направите.

1. Дайте възможност на клиентите си чрез знания

Предлагайте разширени ресурси и ръководства, свързани с вашите продукти, в раздел за образование. Знанието кара хората да се чувстват овластени и това е особено вярно за тези, които искат да направят покупка.

Включването на раздел за образование на вашия уебсайт ще запази тези, които искат да направят проучване, преди да купуват, да се ориентират на друго място за повече информация. Ако останат на вашия сайт, е по -вероятно да купят от вас.

Раздел за образование също ви помага да се утвърдите като експерт по темата и предоставя съдържание, към което другите могат да се свържат.

 

Изпреварвайте вашите съперници по SERP за целеви ключови думи


Инструментът за шаблони за съдържание на SEO на Semrush ви позволява да създавате персонализирани кратки резюмета, да създавате подходящо съдържание и да изпреварвате конкурентите на SERP за целевите си ключови думи.

Например имате онлайн магазин за бижута. Диамантите са изключително скъп продукт и този раздел също така помага на клиентите да разберат и оправдаят цените, увеличавайки вероятността от покупка.

Тази страница също е ценен ресурс за сродни уебсайтове в подобни сектори, към които да се свързват, като сватбени и модни блогове.

Ако вашата компания провежда собствено проучване, раздел за образование също може да ви помогне да покажете своите възможности и опит. Колкото по -уникално е вашето изследване, толкова по -голяма е вероятността други сайтове да водят към вашата страница.

Например Mailchimp събира данни за отворени цени за имейли в различните индустрии на своите клиенти.

Те не само предоставят полезен ресурс, към който да се свържат, но и се утвърждават като надеждни мисловни лидери в своята индустрия.

Представянто на клиентите с възможно най -много информация ги кара да се чувстват уверени в себе си и във вашата марка, което ги прави по -склонни да правят бизнес с вас.

Освен това създаването на раздел за образование изгражда вашата марка и ви помага да изграждате връзки.

2. Разгледайте споменаванията на несвързани марки

Помислете за несвързано споменаване на марка като възможност. Всяка страница, съдържаща дума или фраза, която може да се свърже контекстуално към една от страниците на вашия сайт, е точно това: възможност да се свържете с хоста на сайта и да предложите вмъкване на връзка.

Споменаванията на несвързани марки са чудесен начин да се доближите до изграждането на връзки към електронната търговия, защото предлагат почти несравнима възвръщаемост на инвестициите. Всичко, което трябва да направите, е да намерите сайт с споменаване, което е готово за грабване, и да попитате дали биха искали да направят връзка към вашия сайт.

Инструменти като Ahrefs могат да бъдат чудесен начин за изтегляне на опции за сайт. Има четири вида споменавания на марка, върху които трябва да насочите изследванията си:

Тематични

Тематичните споменавания са тези, които не споменават конкретно вашата компания, продукт или марка, но имат тематичен/контекстуален смисъл.

Например, ако продавате оборудване за басейн, вероятно има място за вашата връзка в статия за лятно забавление, дори и да не е директно.

Този вид възможности изискват добро чувство за контекст и могат да бъдат много успешни, когато се подхожда с логика и грижа.

Компания

Намирането на споменаване на името на вашата компания, което още няма връзка към вашия сайт, е като да влезете в състезанието по средата на финала!

Докато споменаването не е отрицателно, можете да се свържете с нас, за да попитате за вмъкване на връзка.

Продукт

Споменаването на продукти не посочва вашата компания по име, но се отнася до продукт, който продавате.

Ако вашият продукт се вписва добре в по -широкия контекст на съдържанието, тези споменавания са чудесна възможност да си направите обратна връзка.

Продажба

Когато се използва правилно, споменаването на търговската марка може да бъде най -мощният вариант от всички тях.

Ако вашият сайт съдържа например продукти на Gucci или кодове на купони на Gucci, имате връзка с една от най -големите и търсени марки в света.

Всичко, което трябва да направите, е да се обърнете към сайтове, в които се споменават тези термини или подобни, и да им предложите връзка към вашите продукти или кодове на талони.

Сега вашият сайт е подсилен от целия набор от хора, търсещи в интернет за Gucci.

3. Използвайте кодове за отстъпки и купони, подкрепени от изследвания

Проучванията показват, че хората са по -склонни да купуват, когато почувстват, че получават сделка. Плащането на по -малко за повече кара хората да се чувстват умни и създаването на положителна асоциация за вашите клиенти с вашата марка винаги е добра идея.

Shopify препоръчва използването на кодове на талони по празниците (като Свети Валентин) и поводи, които сигнализират за оценката на клиента (като рождения ден на клиента). Можете също така да предлагате стимулиращи кодове на купони на нови клиенти, за да улесните тяхната лоялност.

Предлагайте различни видове и нива на отстъпки и проследявайте техните покупки, за да видите какви подходи дават най -добри резултати.

Начинът, по който представяте отстъпка, често може да промени всичко. В своето изследване на това, което клиентите възприемат като „добра сделка “, професор по маркетинг и автор д -р Джона Бергер отбелязва, че при закупуването на компютър от 2000 лв, клиентите смятат, че отстъпката от 500 лв е по -добра сделка от 25% отстъпка - въпреки че двете отстъпки са функционално идентични.

Прилагането на A/B тестване по този начин към вашия подход с отстъпка и талон може да ви помогне да разберете кое е по -привлекателно за вашата конкретна аудитория.

Едно нещо, което трябва да се отбележи: трябва да избягвате да правите сделките неразделна част от вашата оферта, в противен случай продажбите могат да станат зависими от клиенти, които няма да купуват, освен ако няма отстъпка.

Кодове на талони и партньори

Модният търговец на дребно Cents of Style се възползва от кодовете на талони, като предлага уникални кодове за отстъпки и целеви страници на своите филиали, които след това добавят фрагменти от UTM код в края на своите URL адреси.

Тези уникални кодове позволяват на Cents of Style да проследяват успеха на своята партньорска програма, като определят точно кой филиал стимулира трафика по техния начин.

Те също така дават стимул на филиалите да споделят продуктите на сайта, защото знаят, че клиентите им ще оценят, че им се предлага отстъпка.

Ако имате партньорска програма , помислете за партньорство с влиятелни лица и предлагане на уникални отстъпки, които да споделите с аудиторията си. Това създава усещане за изключителност.

Ако вашите филиали и тяхната аудитория знаят, че получават отстъпки, които не са достъпни публично на други платформи, те вероятно ще станат по -примамливи да споделят с другите като начин да покажат своите специални познания. Това означава повече попадения за тях, а за вас - всички печелят!

Можете също да изпращате известие за наличните кодове на талони до уебсайтове като RetailMeNot, Honey и Ebates, които обобщават кодовете на купони.

Много клиенти търсят тези страници, преди да направят покупка, търсейки най -добрите оферти. Като споделяте кодовете си с тях, може да се окажете на радара на този клиент.

4. Дайте неща, безплатно!

Единственото нещо, което хората харесват повече от продуктите с намаление? Безплатни продукти!

Докато подаръците на пръв поглед могат да изглеждат контраинтуитивни - защо просто бихте раздали самия продукт, който се опитвате да продадете? - те са отличен стратегически инструмент за изграждане на осведоменост и настроение за вашата марка.

Докато раздавате продукт, който хората действително ще искат, няма по -добър начин да накарате хората да се вълнуват от вашата марка и дори да вземете безплатна реклама.

Подарък може да бъде организиран на вашия собствен сайт или социални медии или да се осъществи чрез партньорства с влиятелни хора и блогъри. Подаръците с партньорства са чудесен начин да разширите мрежата си и да се върнете към социалните последователи на другите.

Достигане до Блогъри

След като решите да отидете на инфлуенсър/блогър, трябва да разберете към кого да се обърнете и как ще се свържете. Много хора със значителни социални последователи изпращат десетки, ако не и стотици съобщения на ден, така че трябва да дейстате възможно най -стратегически.

Използвайте инструмент като BuzzSumo, за да изследвате популярни блогъри във вашия сектор, които може да са готови да си партнират. Това може да бъде толкова просто, колкото да търсите за индустриални термини, за да получите списък с популярни статии, фокусирани върху теми, свързани с вашия продукт.

След като усетите кой произвежда подходящо съдържание, ще имате отправната точка да проучите с кого бихте искали да си партнирате.

Когато намерите някой, който изглежда като подходящ, поискайте мултимедиен комплект, за да разгледате публиката и ангажираността си от птичи поглед. Ако харесвате това, което виждате, можете да поискате тарифите.

Бюджетиране за Influencer партньорство / блогър може да варира значително в зависимост от това кой ви свърже с, и какъв режим да достигнете. Повечето блогъри и влиятелни лица имат собствен набор от насоки и цени за подаръци, които обикновено зависят от тяхната ниша, размера на аудиторията и въздействието.

Имайте предвид, че създавате двупосочна връзка-много блогъри и влиятелни хора се радват да правят подаръци за повишаване на ангажираността и трафика, който произвеждат.

Те често комбинират раздаването с преглед на бизнеса или продукта, за да развълнуват клиентите за продукта и да ги направят по -склонни да влязат.

Когато си партнирате с блогър или инфлуенсър, искате да сте сигурни, че получавате достатъчно удар за парите си.

Като ги помолите да използват UTM връзки за проследяване на анализите, можете да визуализирате точно как раздаването влияе върху вашия трафик и продажби. Трябва също така да се уверите, че те отговарят на указанията на FTC и да разкриете правилно вашето партньорство във цялото подходящо съдържание.

Тези стратегии за изграждане на връзки са ефективни, защото помагат за укрепване на вашия бизнес от всички страни. Тези подходи не само ще ви помогнат да увеличите трафика и да създадете лоялна клиентска база.

Те също така ще повишат престижа на вашата марка, като подчертаят вашите знания и надеждност и вашите ценни взаимоотношения с други, съседни на вашия сектор.

Направете вашия уебсайт за електронна търговия повече от място за бързи покупки-създайте център от висококачествени ресурси и достъпни, персонализирани решения. След като установите марката си, можете да наблюдавате как вашият уебсайт за електронна търговия процъфтява.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu