5-въпроса-за-редизайн-на-уебсайтове

5 въпроса, които компаниите трябва да си зададат, когато обсъждат редизайн на уебсайтове

В днешната „нова нормална ситуация“, силен фирмен уебсайт се превърна в необходим маркетингов инструмент, за да остане утвърден и успешен сред членовете на целевата аудитория и конкуренцията. Изграждането на мощно онлайн дигитално присъствие и вътрешна стратегия за дигитален маркетинг са ключови начини за поддържане на рентабилност и растеж във време, в което конвенционалните / традиционните бизнес тактики са ограничени.

Инвестирането в редизайн на уебсайт е основно решение, но може да осигури и голяма възвръщаемост на инвестициите, ако е направено правилно. Важно е да оцените активно цифровото присъствие на вашата компания и да се уверите, че вашата марка е представена, комуникирана и визуализирана по ангажиращ и интуитивен начин, като същевременно отговаряте на нуждите на членовете на целевата аудитория. Накратко, има много фактори, които трябва да се вземат предвид при обсъждането на редизайн. По-долу има няколко важни въпроса, които трябва да прегледате, преди да решите да продължите напред с един:

1. Отразява ли настоящият ви уебсайт точно позиционирането на вашата марка?

Много компании, които преди това разчитаха на традиционния изложбен маркетинг и личните продажби, бързо губят разпознаваемост на марката. Освен това много компании държат на датирани уебсайтове, които вече не отразяват позиционирането на тяхната марка или нуждите на техните потребители. Прилагането на план за проект за редизайн на уебсайт е прост и бърз начин за повишаване на осведомеността за марката и по-добро достигане до целевата аудитория.

Вписването на идентичността на марката на вашата компания в дигиталното ви присъствие е решаваща стъпка в създаването на доверие и лоялност към марката. Вашият уебсайт трябва ясно да въведе насоките за марката на вашата компания, тона и гласа в изпълнение чрез целенасочени съобщения,  уеб дизайн и използване на съдържание.

Разказването на историята на вашата марка по ангажиращ и запомнящ се начин е важно за успешен проект на уебсайт. Уебсайтът на вашата компания трябва да бъде удвоен като отправна точка и източник на проверка за потребителите; и ако вашият текущ уебсайт не отразява точно вашето съществуващо позициониране на марката и ценности, може да помислите за редизайн.

 

2. Увеличили ли сте максимално SEO?

Прилагането на силна основа и стратегия за оптимизация на търсачките ще доведе до по-добро класиране на уебсайта на страницата с резултати от търсачката. С увеличената видимост на марката и търсенето, по същество ще има по-квалифицирани потенциални клиенти, които посещават вашия уебсайт и мрежата на вашата компания ще се разширява.

Редизайн на уебсайта и SEO има няколко предимства, включително, но не само: генериране на потенциални клиенти, осведоменост за марката и увеличен органичен трафик. За да се постигне максимална информираност за марката и класиране при търсене, е важно да се приложи стратегия за оптимизация на търсачките, която анализира конзолата за търсене в google и кои ключови думи са най-подходящи за видимост на SEO и SERP.

С други думи, съдържанието на вашия уебсайт трябва да има правилни маркери за заглавие, за да се класира и всички най-добри практики на Google трябва да бъдат отчетени. По-долу има някои указания, които да вземете предвид за SEO при препроектиране на уебсайт и решаване дали вашият уебсайт вече е подходящ за SEO:

01. Съдържанието ви вече класира ли се по ключови думи в Google?
02. В момента следите ли класирането си?
03. Кога за последно проведохте SEO одит?
04. Правилно ли сте настроили пренасочвания 301 и 302?
05. Правилно ли сте настроили вътрешни връзки?
06. Действа ли текущата Ви SEO в съответствие с най-добрите практики на Google и други търсачки?

3. Генерирате ли и конвертирате потенциални клиенти?

Добре проектираното дигитално присъствие в идеалния случай ще се удвои като вътрешен инструмент за продажби и маркетинг, оптимизирайки пътуванията на потребителите, за да подхранва потенциални клиенти и да насочва потребителите към конверсия. Той трябва да отразява и подкрепя вашия цикъл на продажби; създаване на ясни призиви за действие и предоставяне на многократни възможности на потребителя да конвертира, завърши транзакция (ако е редизайн на онлайн магазин) или да се свърже с вас ако е бизнес сайт.

Ако вашият уебсайт понастоящем не преобразува и генерира нов бизнес трафик, тогава провеждането на одит на сайта, за да се задълбочите в поведението на потребителите, може да бъде полезно. Чрез внедряване на топлинни карти и анализи на Google ще можете да анализирате колко дълго се намират потребителите на всяка страница, къде отпадат от сайта и с какви части от съдържанието се взаимодейства най-много. Тази информация ще бъде полезна за по-доброто разбиране на крайната цел на всеки потребител, в допълнение към текущите слаби места при пътуването на потребителя и проблеми с оптимизирането на страниците. Като цяло горепосоченото трябва да се вземе предвид по време на UX / UI дизайна, за да се увеличат процентите на конверсия и да се създаде уебсайт, който може да служи като фуния за генериране на клиенти.

 

4. Може ли вашата целева аудитория да намери необходимата информация?

В допълнение към потребителското тестване е важно да оцените вида на съдържанието и информацията, които предоставяте на потребителите, и как ги представяте. Ако вашата целева аудитория не може да намери необходимата информация и ресурси, когато идват на вашия сайт, те най-вероятно ще отпаднат и няма да конвертират. С други думи, степента на отпадане ще се увеличи.

Има няколко причини, поради които вашата целева аудитория може да изпитва пропуск в информацията, когато посещават текущия ви уебсайт. Полезно е да се поставите на мястото на вашата целева аудитория и да се запитате дали езикът, който използвате, е ясен и смилаем или сложен и технически. Ако вашето съдържание е твърде трудно за разбиране, тогава прилагането на маркетингова стратегия за съдържание, за да се раздели текст с инфографики и изображения, за да направи уебсайта по-удобен за потребителя, може да бъде от полза.
Редизайнът е чудесна възможност за оптимизиране на съдържанието и създаване на интуитивни и ясни потребителски пътувания. Насърчаването на безпроблемно откриване на ресурси и информация в допълнение към изчистената навигация на сайта е лесен начин да се подчертае лидерството на мисълта, казусите и статиите в блога / новините за целевата аудитория. Освен това е добра възможност да преоцените начина, по който демонстрирате своите продукти и услуги.

Подчертаването на това, което предлага вашата компания, може да се извърши по различни начини. Първо, можете да оцените вашата информационна архитектура. Чрез оценка на вашата целева аудитория и тяхното поведение ще бъде по-лесно да организирате продукти и услуги въз основа на случаи на употреба. С други думи, човек може да оптимизира менюто на уебсайта си, за да създаде множество пътища към една и съща крайна цел - известна също като кръстосана информационна архитектура. Пример за това може да бъде организирането на казуси, базирани на индустрията, но също и на типа компания. По този начин двама различни членове на целевата аудитория могат да стигнат до един и същ казус, но от различни входни точки. Като предоставите на потребителя допълнителни пътища за постигане на крайната си цел, степента на отпадане по своята същност ще намалее.

В допълнение към организацията на информационната архитектура на уебсайта Ви; продуктите, услугите и съдържанието могат да бъдат по-добре представени, като се възприеме първоначален подход към респонзив дизайн. Това означава да проектирате уебсайта си въз основа на нуждите на крайния потребител и да осигурите последователност на съдържанието на различните устройства. Някои примери за респонзив дизайн включват гарантиране, че уебсайтът ви е изграден така, че да отговаря на мобилен екран, използване на празно пространство за подчертаване на съдържанието и движение / анимация, за да накарате изображенията да се появят. Важно е да се отбележи, че всеки елемент на дизайна трябва да има стратегическа цел и не трябва да се добавя просто, за да „изглежда страхотно“.

Заедно елементите на UX / UI по-горе ще помогнат за минимизиране на пропуските в знанията и ще предоставят на потребителите информацията, от която се нуждаят, за да конвертират. Ако текущият ви сайт има висок процент на отпадане или потребителите имат проблеми с разбирането с какво се занимавате, може да помислите за редизайн на сайта.

5. Спазвате ли най-новите насоки?

Това е просто - ако текущият ви уебсайт не отговаря на указанията, изброени по-долу, редизайнът на уебсайта е във ваш най-добър интерес.

Съответствие с GDPR

Известен също като Общ регламент за защита на данните, това е закон на ЕС, който обхваща защитата на данните и поверителността на Европейския съюз. Ако вашият уебсайт има международни посетители, от решаващо значение е вашият уебсайт да спазва този закон.

 

WCAG достъпност

Указанията за достъпност на уеб съдържание имат за цел да защитят хората с увреждания. Тези закони се фокусират върху това как да направим уеб съдържанието по-достъпно и това може да стане чрез спазване на техните изисквания за текст, звуци, изображения и код. Има 3 различни нива на WCAG достъпност (2.0, 2.1, 2.2) и е важно да разберете кой посещава вашия сайт, за да сте сигурни, че са налице правилните насоки за достъпност на WCAG.

ADA съвместим

Законът за хора с увреждания върви ръка за ръка с достъпността на WCAG, за да гарантира, че посетителите на сайтове с увреждания са защитени и че цялото съдържание и страници са достъпни за хора с увреждания.

 

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu