5 грешки, които трябва да се избягват при проектирането на уебсайт с нестопанска цел

5 грешки, които трябва да се избягват при проектирането на уебсайт с нестопанска цел

Уебсайтовете с нестопанска цел са много по-различни от средния бизнес уебсайт и не само заради съдържанието, което е на сайта. Нестопанските организации имат някои уникални предизвикателства, когато става въпрос за проектиране на техните уебсайтове, и тези пет грешки често водят до лошо потребителско изживяване за посетителите.

Грешка # 1: Пренебрегване на мобилни устройства 

Всички знаем колко важни стават смартфоните, но много организации с нестопанска цел все още поддържат отделни мобилни сайтове или изобщо пренебрегват мобилните. Това е неприемливо в днешния пазар! Повече от 60% от потребителите на уебсайтове използват мобилния си телефон за достъп до мрежата. Първата стъпка към подобряване на вашите конверсионни проценти на вашия сайт е да се уверите, че предоставяте отлично изживяване за тези, които посещават от браузъра на телефона си.

Уебсайтът, оптимизиран за мобилни устройства, е този, който има респонзив дизайн, което означава, че сайтът автоматично ще се адаптира към различни размери на екрана. Този тип дизайн гарантира, че вашите потребители получават оптимизирано изживяване на своето устройство, независимо дали става въпрос за настолен компютър, таблет или смартфон. Също така ви позволява да предлагате повече съдържание и информация за посетителите, тъй като всяка страница не е толкова ограничена по размер.

Грешка # 2: Неразбиране на нуждите на вашата целева аудитория

Сайт, който не е изработен от нуждите на своите посетители, няма да получава много многократни посещения и дори може да не бъде класиран добре в търсачките. За да определите какво търси вашата целева аудитория, трябва да направите малко проучване, преди да продължите напред с някакъв дизайн или планиране на съдържание. 

Трябва да говорите с членовете на персонала, ако те са на разположение, да преглеждате минали данни за това кой е посетил уебсайта (ако е възможно) и да използвате инструменти за анализ като Google Analytics. След като получите тази информация, тя ще ви помогне да оформите начина, по който изглежда вашият сайт, както и какъв тип съдържание отива на всяка страница, така че потребителите да могат да намерят точно това, което търсят бързо и лесно.

Грешка # 3: Игнориране на данните от Google Анализ

Обърнете голямо внимание на вашите аналитични данни и ги използвайте за най-доброто за проекта. Вашият анализ може да ви каже колко хора посещават всяка целева страница и дали съдържанието на целевите ви страници подобрява общия процент на реализация. Например, ако вашите проценти на конверсия са ниски за определена целева страница, може да трябва да положите повече време и усилия за подобряване на съдържанието на тази страница.

Различните инструменти за анализ ще предоставят различна информация, така че е най-добре да използвате колкото се може повече точки от данни. Например Google Analytics предлага демографски отчети, които показват какъв тип хора посещават всеки уебсайт.

Грешка # 4: Неуспех за задаване на ясни цели

Целта на всеки уебсайт е да се ангажира с посетителите и да ги насърчи да предприемат действия, независимо дали това е попълване на формуляр за контакт или закупуване на продукт. Въпреки това, без ясни цели за дизайна и съдържанието на сайта, може да стане трудно да се измери успехът.

Ако не си поставите ясни цели, това може да доведе до уебсайт, който не отговаря на нуждите на вашата компания. Ако не сте сигурни какъв уебсайт е най-подходящ за вашия бизнес, не се колебайте да се свържете с   Marketing. Ще ви помогнем, като направим оценка на текущата ви ситуация и определим най-добрия начин на действие.

Грешка # 5: Липса на стратегии за обхват

Нестопанските организации могат да бъдат дори по-трудни за предлагане на пазара, отколкото за бизнеса. Организациите с нестопанска цел често нямат финансиране или ресурси, за да инвестират в маркетинга, така че те трябва да разчитат на „уста на уста“ и стратегически стратегии за контакт. Когато проектирате и разработвате нов уебсайт за организация с нестопанска цел, уверете се, че прилагате CTA, които съответстват на вашата стратегия за обхват.

Някои от типичните информационни стратегии, които неправителствена организация трябва да използва, са: 

  • Активни акаунти в социалните медии и имейл бюлетин. Не се страхувайте да използвате емотикони и поискайте препоръка на клиент, когато може.
  • Ангажираност в онлайн общности с вашия целеви пазар, включително групи във Facebook, групи в LinkedIn или дори форуми. Предложете помощ, където можете, но също така популяризирайте собственото си съдържание - хората ще забележат!
  • Правенето на нещо уникално на годишна база често е това, което отличава една организация от останалите в техния индустриален сегмент - така че се забавлявайте да прилагате нови идеи всяка година. Например Денят на Земята (22 април) може да бъде отбелязан чрез провеждане на градинарски семинари в училищата в района близо до вас.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu