5 грешки, които хора правят, когато наемат уеб дизайнер

5 грешки, които хора правят, когато наемат уеб дизайнер

Ако искате да наемете уеб дизайнер за следващия си проект за сайт, вие сте на правилното място. Но, първо, за кого е написано това? Тази статия е за всеки, който е маркетинг мениджър. Това може да бъде всичко - от изпълнителен директор на компанията до маркетинг стажант, на когото е възложена задачата да намери фирма за изработка сайт за малък или среден бизнес.

Тази статия е и за всеки, който е собственик на бизнес, така че ако сте собственик на бизнеса и мислите за редизайн на уебсайта си, тази статия определено е за вас. Също така, всеки, който е администратор на уебсайт, така че това може да бъде всеки, който отговаря за редактирането или актуализирането на уебсайта редовно, тази публикация е и за вас.

Това е статия, която повечето други разработчици на уебсайтове вероятно не искат да четете. Причината е, че повечето други дизайнери на уебсайтове обичат да се смятат за всемогъщи магьосници с магически сили. И те използват сложен технически жаргон и терминология, за да сплашат и замислят клиентите си, за да мислят, че това, което правят, е по-сложно от колкото е.

Тази публикация ще ви помогне да опростите процеса на наемане на фирма за уебсайтове и да ви преведе през това, което трябва да търсите, когато мислите за наемане на дизайнер на уебсайт. И така, без повече шум ето шестте най-тъпи грешки:

Грешка в изработка на сайт # 1. Плащане на твърде малко

Начинът, по който много хора мислят за изработка на нов уебсайт, е, че имат определена сума пари и си мислят: Ако платя по-малко пари за сайт, ще ми останат допълнителни пари, следователно печеля. И така те ще вземат сайт от Square Space или Wix или Go Daddy и ще си помислят, че са спестили пари.

Но Уорън Бъфет, който е широко смятан за един от най-големите инвеститори на всички времена, казва, че най-важното при мисленето за пари е загубата на потенциална печалба (opportunity-cost).

Какво са алтернативни разходи? Най-общо казано това е загубата на потенциална печалба от други алтернативи, когато е избрана една алтернатива. Вместо да мисля „Имам тези пари, имам нужда от уебсайт, ще взема уебсайт на Square Space, ще спестя пари, като си взема сайт от Square Space, следователно печеля. „алтернативни разходи:„ Добре, значи имам тези пари. Мога да направя едно от много различни неща, включително да взема уебсайт на Square Space, да си направя сам, да наема някой който изработва сайтове близо до мен или да наема някой в чужбина.

И след това от всички тези решения кое ще ми донесе най-много нетна печалба като цяло? " И това наистина е начинът, по който трябва да мислите за това от гледна точка на алтернативни разходи. Не възвръщаемостта на инвестицията ви от една идея, а коя е най-добрата обща нетна печалба от всички налични опции? И понякога, когато тръгнете по евтиния път, наистина губите много по отношение на потенциалната нетна печалба. Друго нещо, което хората не обмислят при по-евтиния вариант, е каква е стойността на вашето време? Защото, когато става въпрос за инвестиране, или спестявате време, или спестявате пари. Парите ви купуват време и трябва да се запитате:   Каква е стойността на моето време? Аналогията, която обичам да давам, е Ikea.

Причината, поради която те могат да таксуват толкова малко за своите мебели, е, че те ефективно прехвърлят голяма част от работата, която другите производители на мебели биха свършили, на своите клиенти. Истината е, че когато сглобявате мебели Ikea, вие не сте професионален производител на мебели и следователно качеството и производителността няма да бъдат толкова добра. И тази метафора се отнася за дизайна на уебсайта. Повечето хора не са професионални дигитални търговци или дизайнери или разбират потребителските нагласи, нито как да получат трафик.

И така, не само, че използвате цялото си време за изграждане на уебсайта, но и тогава не получавате толкова висококачествен продукт, колкото ако току-що сте наели някой, който го е правил на пълен работен ден.

Грешка в изработка на сайт # 2. Плащане на твърде много

Това е точно обратното на грешка # 1. Позволете ми да започна с разкриването на малка тайна, що се отнася до дизайна на уебсайта.

Повечето хора си мислят: „О, ще наема професионална фирма за уебсайтове, защото искам„ истински уебсайт “За разлика от уебсайт на Word Press или нещо друго. И това, което повечето хора не осъзнават, е, че всички уебсайтове са направени от едни и същи неща. Отпред всичко е само CSS, HTML и JavaScript и имам предвид всички уебсайтове. Ако посетите Apple.com, Facebook.com, Amazon.com, който и да е уебсайт в мрежата и погледнете изходния код, това е само CSS и HTML. HTML му придава структура, CSS му придава дизайн, а JavaScript му дава анимация и това е всичко. Ако разгледаме сайт с шаблон за $ 50, той е направен от същите неща в изходния код като Apple.com. Уеб дизайнер близо до мен Така че, когато работите с местни уеб дизайнери от висок клас, не е като да плащате за нещо различно.

Просто плащате за по-висококачествена версия на същото нещо. Някой, който знае как да кодира по-добре, някой, който разбира дизайна по-добре, надявам се да маркетира по-добре и наистина, за това плащате.

Много хора смятат, че трябва да работят с голяма агенция за уебсайта си, защото ще вършат по-добра работа. Така че ще отидете в техния офис и това е красив офис, който изглежда доста скъп в хубава част на града и те имат маси за пинг понг и хората играят и се забавляват.

И ако се чудите: „Уау, чудя се как могат да си позволят да имат всички тези хубави офис площи“, е, цената на вашия уебсайт върви към тези неща. Нали? И начинът, по който обикновено работи, е, че ще се свържете с любезен продавач, който ще ви продаде идеята да работите с тяхната фирма и той ще изглежда много излъскан. Но тогава обикновено се случва да свършите работа с млад служител, който е съвсем нов и това наистина е вашият ежедневен контакт, основният човек, с когото ще имате работа през целия проект.

Едно нещо, което бих посъветвал хората, когато става въпрос за избор на уебсайт, е просто да се съсредоточат върху резултата. В края на деня е „харесвате ли работата им?“ Харесвате ли качеството на портфолиото им? И се доверете на собствената си преценка, защото по същество повечето експертни мнения са лъжа. Позволете ми да обясня какво имам предвид. Направили са проучвания със сомелиери от световна класа, които са пили на сляпо вино за тестване на вкус и не могат да направят разлика между, най-добре оцененото вино и обикновеното вино.

Направени са и тестове с цигулари от световна класа и ги накарали със завързани очи да тестват цигулка Stradivarius на стойност милиони долари, направена преди 400 години, спрямо съвременна цигулка и те не могат да направят разлика.

Уорън Бъфет е направил залог от 1 милион долара, че обикновен индексен фонд, използващ S&P 500, ще победи мениджърите на хедж фондове за период от 10 години и той спечели. Така че, в края на краищата, просто се доверете на собствената си преценка и не бъдете помрачени от аурата на някой, който твърди, че е експерт, защото най-общо казано, не е толкова могъщ, колкото си мислите.

Грешка # 3. Наемане на „Дизайнер“ за изграждане на вашия уебсайт

И така, какво имам предвид под това? Това звучи странно. Така че, когато казвам дизайнер, имам предвид някой, който е единствено художник или фотошопър и има много от тях. Много „дизайнери“ са загрижени само за естетиката на сайта. Как изглежда, или ако е уникален, или ако следва най-новите тенденции в дизайна на уебсайтове. Но в края на деня те всъщност не го разбират, що се отнася до основната цел на уебсайта. И така, позволете ми да ви попитам, каква е основната цел на уебсайта? Да изглежда красиво? Не наистина, не. Това не е основната цел. За подобряване на потребителското изживяване? Не точно, не, това не е основната цел. Какво ще кажете да спечелите награди? Ъ-ъ, определено не. Ако управлявате търговско предприятие, целта на уебсайта е да печели пари.

И единственото нещо, по което трябва да съдите уебсайта, е „носи ли повече пари?“ В противен случай какъв е смисълът да го правите? Нали? И така, повечето дизайнери не разбират това. Начинът, по който подхождаме към него, е маркетинг плюс дизайн.

Начинът, по който обичам да мисля за уебсайт, е, че има конкретен човек и той търси нещо и има следваща стъпка, която иска да предприеме. Това, което правим, когато работим с клиенти, е да се идентифицираме Кои са различните видове хора, които идват на сайта? Какво търсят? Каква е следващата стъпка, която ще предприемат? Определянето на тези променливи е нашият процес за превръщане на потенциални клиенти в клиенти. И това е маркетинг. Ние правим маркетинг на първо място и дизайн на второ място.

Грешка # 4. Да не изпозвате CMS система за сайт

И така, какво е CMS? CMS означава система за управление на съдържанието и по същество представлява софтуер за управление и актуализиране на вашия уебсайт.

WordPress и Joomla са едновременно CMS и има милион различни CMS. Единственото нещо, което трябва да се отбележи, е, че не всички CMS са еднакви, дори и в Word Press. В рамките на бизнеса има концепция, наречена фантомна доставка, а фантомната доставка е нещо, което вие като бизнес давате на клиентите си, което те всъщност не очакват или те не знаят, че трябва да го очакват. Един от фантомните резултати, които предоставяме на нашите клиенти, е бекендът на сайта. Повечето хора, когато купуват уебсайта, мислят само за предния край. Те мислят за външния му вид и всъщност не мислят за лекотата на използване или за броя на часовете или разочарованието, отнемащи редактирането и актуализирането на сайта. Понякога ще получите сайт, който е много труден за редактиране и актуализиране.

Вижте още: Joomla срещу WordPress: Коя е по-добрата възможност за вас?

По същество трябва да знаете как да кодирате, за да можете да го направите. Нашия бекенд, където изображението, заглавието, описанието, всяко малко нещо е лесно за редактиране и актуализиране, точно като актуализиране на вашия Facebook профил. Едно нещо, което бих посъветвал, е да проверите под капака на компанията, която разглеждате. С това искам да попитам дали можете да разгледате бекенда на един от техните сайтове, за да видите колко лесно можете да редактирате и актуализирате, защото това определено трябва да вземе предвид вашето решение.

Грешка при изработката на сайт # 5. Те не доставят това, което обещават

Точно както не бихте се доверили на личен треньор с наднормено тегло или кльощав готвач, вероятно никога не бива да се доверявате на дизайнер с грозно изглеждащ уебсайт или на SEO специалист, който не се класира добре в Google, или на „интернет маркетинг“, който използва пряк контакт за генериране на потенциални клиенти. И

с това искам да кажа, че ако някой ви продава идеята да получавате трафик чрез Google или Pay Per Click или социалните медии, но той използва студен контакт, например, директно ви изпраща имейли или директен контакт, за да влязат в контакт с вас, те наистина не доставят това, което обещават.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu