5 начина за изграждане на привлекателно съдържание на сайт

5 начина за изграждане на привлекателно съдържание на сайтове за експлозивен трафик

Създаването на уебсайт може да бъде много работа. Необходими са още по-големи усилия, за да успеете с това. Каквато и да е метриката, чрез която определяте успеха, един фактор остава неизменен: имате нужда от трафик ... много от него.

Вероятно сте чували също, че „Съдържанието е крал“ - тъй като в края на деня, след като всичко друго за вашия уеб сайт е настроено, действителните думи, които сте пуснали и разпространили, ще насочат трафика към вашия сайт.

Нуждаете се от такъв тип съдържание, което не само радва търсачките, но и кара читателите да се връщат за още.

Преди да напишете каквото и да било обаче, има няколко неща, които трябва да направите първо, за да сте сигурни, че съдържанието ви е организирано, лесно достъпно и ефективно за ангажиране както на търсачките, така и на посетителите на сайта.

1. Поставете всичките си идеи на хартия

Преди да започнете да мислите как ще изглежда съдържанието ви или как ще го организирате на уебсайта си, трябва да знаете какво е това съдържание на първо място. Запишете идеите си на хартия, дъска, word документ или каквото и да е, с което се чувствате комфортно. Неминуемо ще има идеи за съдържание, които няма да стигнат до уебсайта по една или друга причина; но в този момент се опитайте да не сдържате идеите си. Ако сте затруднени какво да пишете, започнете със себе си: информация за контакт, информация за нас, описания на продукти / услуги и указания. Други идеи включват: видеоклипове с инструкции, менюта, съобщения за пресата и т.н.

2. Вземете решение за печеливша структура

След като вече имате представа за думите, които бихте искали на вашия уебсайт, следващата стъпка е да организирате съдържанието си. Искате да вземете решение за структура, която улеснява посетителите да намерят пътя към съдържание, което е важно за тях.

Интересен начин за тази стъпка е сортирането на карти. Запишете всяка идея за съдържание на отделна карта за бележки и ги разбъркайте, докато стигнете до реда, който има най-голям смисъл.

Неизбежно е, че някои от вашите оригинални идеи може да се окажат отклонени или защото не са необходими или не се вписват. Но това е добре - за съдържанието на уебсайта по-малко често е повече. Последното нещо, което искате, е да накарате посетителите на сайта да преминават през тонове съдържание, преди да стигнат до това, което наистина искат.

3. Инвестирайте усилията си в свежо съдържание

Не цялото съдържание е създадено еднакво. Свежото съдържание е гръбнакът на вашия сайт, способен да привлече постоянен поток от трафик към вашия уеб сайт за години напред. И както всички добри неща, са необходими усилия, за да се произведе.

Свежото съдържание може:

  • да генерира потенциални клиенти
  • да подобри SEO
  • да изгради авторитет
  • да генерира социални споделяния

Ключово качество на вечнозеленото съдържание е, че е вечно, остават актуално дори с течение на времето. Други качества включват:

  • Високо качество: Представяне на ценно съдържание, което ангажира читателите
  • Убеждаващо: Атрактивни заглавия, изображения, непреодолими призиви за действие и др.
  • От значение: Посещава истински проблем, пред който е изправена аудиторията
  • Оптимизирано: SEO оптимизираното, задълбочено проучване на ключови думи е важно
  • Съобразено с вашата марка, глас и демонстрира вашата самоличност

Съдържанието трябва да бъде лесно за разбиране и лесно достъпно за начинаещи. Примерите включват: Ръководства, често задавани въпроси, ръководства за начинаещи, контролни списъци - чеклистове, казуси, подбрано съдържание, статии с мнения за дългосрочните тенденции.

4. План за повече съдържание

Страхотният уебсайт не завършва само с вашето вечнозелено съдържание. Постоянното качване на ангажиращо съдържание на уебсайта е чудесен начин да се гарантира трафик. Една от причините за това е, че търсачките като Google обичат свежо, висококачествено съдържание. Правейки това съдържание лесно достъпно за тези, които посещават уебсайта ви, печелите допълнителни точки.

Чудесен начин да направите това е като поддържате блог. Чрез блогове можете да продължите да качвате съдържание, заредено с ключови думи, на вашия уебсайт, което ще привлече посетители и ще зарадва търсачките.

5. Проследяване на напредъка

След като приключите с уебсайта си и сте качили съдържание, анализът може да ви помогне да следите колко добре се справя съдържанието ви. Инструменти като Google Analytics са от решаващо значение за разделянето на съдържание, което дава плодове, от това, което не се представя толкова добре. Можете да изхвърляте съдържание, което не привлича трафик към вашия уебсайт, и активно да популяризирате съдържание, което се представя изключително добре.

Можете дори да пренапишетенай-ефективното съдържание, като го възпроизвеждате в различни формати на съдържание, като електронни книги, подкасти, видеоклипове и т.н.

Свържете се с Izrabotkanasait днес, за да разговаряте с нас за вашата стратегия за съдържание.

Копирайтинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu