5 нови тенденции за онлайн магазините

5 нови тенденции за онлайн магазините за 2021 г

Какви са тенденциийте за изработката на онлайн магазини

Спомняте ли си, когато месеците и годините просто минаваха? През 2020 г., обратно, времето изглежда се забави, нещата се промениха толкова много, че една седмица може да се почувства като десетилетие. Затова е необходим смел подход, за да се направи каквато и да е прогноза за предстоящата година. Но все пак ще опитаме!

Нашата отправна точка е, че има едно нещо, гарантирано почти през 2021 г.: пандемията все още ще бъде с нас под някаква или друга форма. Имайки това предвид, ето нашите прогнози за това как вече не-новото нормално ще повлияе и оформи развитието на мрежата през 2021 година.

Спомняте ли си, когато месеците и годините просто минаваха? През 2020 г., обратно, времето изглежда се забави, нещата се промениха толкова много, че една седмица може да се почувства като десетилетие. Затова е необходим смел подход, за да се направи каквато и да е прогноза за предстоящата година. Но все пак ще опитаме!

Нашата отправна точка е, че има едно нещо, гарантирано почти през 2021 г.: пандемията все още ще бъде с нас под някаква или друга форма. Имайки това предвид, ето нашите прогнози за това как вече не-новото нормално ще повлияе и оформи развитието на мрежата през 2021 година.

01. По-добър UX дизайн за електронна търговия

 

Някога цифровите услуги бяха като допълнителна екстра за физическите търговци. Но след като повече от половината свят изпитва някаква форма на блокиране през 2020 г., електронната търговия изведнъж се превърна в единствената възможност. Фирмите, чиито врати бяха затворени с правителствено постановление, трябваше бързо да пренасочат операциите си онлайн, а тези, които не са успели или просто не са го направили достатъчно добре, бяха притиснати ​​до стената.

Последните данни от американския индекс за търговия на дребно например показват, че се очаква универсалните магазини в Америка да намалят с над 60% до края на 2020 г., докато се очаква електронната търговия да нарасне с близо 20%. Макар че това може да е било шок за някои, по същество то просто е ускорило вече съществуваща тенденция: преминаването от физическа към цифрова търговия на дребно. И със сигурност няма връщане назад: дори в страни, където нещата са се върнали към някакъв вид нормалност, купувачите, които за първи път са се научили как да поръчват онлайн през 2020 г., вече имат навик, който вероятно ще продължи.

Тогава е ясно, че през 2021 г. повече хора ще купуват повече неща онлайн. И компаниите трябва да разработят по-надеждни, по-бързо зареждащи се уебсайтове и приложения, да не говорим за по-лесен за потребителите UX, или да дишат праха на конкуренцията.

Търсите изработка на онлайн магазин или искате да подобрите съществуващ? Свържете се с нас, за да предложим най-доброто решение за Вас.

02. Подобрена продуктова фотография

 

Пазаруването онлайн обикновено е далеч по-лесно и удобно, отколкото да се разхождате от магазин на магазин. Но има голям проблем, когато става въпрос за не генерични елементи като дрехи и мебели. Ако не можете да видите, докоснете и почувствате тези продукти в реалния живот, е много трудно да решите дали купувате правилното нещо или не.

Поради тази причина през 2020 г. наблюдаваме преминаване от малки миниатюрни изображения към големи и подробни снимки на продукти на уебсайтове. Много от тях също ви позволяват да гледате в 3D и да ги завъртите на 360 градуса. Страхотни примери могат да бъдат намерени на новите сайтове за електронните велосипеди от следващо поколение на VanMoof, проектирани от Resn; Tula микрофони, проектирани от Red Collar; и AirPods Pro на Apple. Други компании, също толкова полезно, ви позволяват да разглеждате техните продукти в контекст. Например Airbnb предлага потапящи 3D обиколки на имот, преди да го наемете, докато IKEA използва приложение AR, за да ви позволи да видите как би изглеждал диван във вашата собствена стая.

Тъй като продължаваме да прекарваме повече време у дома и да пазаруваме онлайн през 2021 г., очакваме да видим много повече иновации в тази област. Въпреки това не е нужно да бъдете технически гений, за да помогнете на потребителите да получат представа за вашите продукти на вашия уебсайт. Самото правене на снимка на вашия продукт до човешка ръка, например, може да направи чудеса, като даде на клиентите представа как е всъщност.

03. Спокоен дизайн

 

От Covid-19 до проблемите на системния расизъм, през 2020 г. се появиха много нови източници на стрес, които да се добавят към вече съществуващите. В една година, когато повечето от нас се мъчеха да бъдат в крак с ежедневно променящите се правила и разпоредби, уеб дизайнерите се справиха добре, за да внесат чувство за спокойствие и ред в своите уебсайтове.

Това със сигурност не беше добра година за прокарване на бариерите пред дизайна с подходи като уеб брутализъм. Вместо това уебсайтовете с лаконична микрокопия, минимален дизайн, успокояващи цветове и акра релаксиращо бяло пространство са служили като маяци на тишината в шумен и бурен свят. Вдъхновяващи примери за тенденцията могат да се видят в сайтовете на модното партньорство Yuko Higuchi x Gucci, уеб агенциите Hanzo и Canvas Creative и дизайнерите Hoang Nguyen и Amanda Braga.

Напълно очакваме тази тенденция да продължи и да се засили. Помислете за това: през 2021 г., дори пандемията да се оттегли, сериозните икономически въздействия вероятно ще се усетят в цялото общество и можем само да си представим какви далечни последици ще има това. В този контекст малкото спокойствие в мрежата няма да е лошо.

04. Подробни визуални данни

 

Кой би помислил през 2019 г., че ще има толкова популярно търсене на визуализации на научни данни? Но тъй като всички се мъчат да се ориентират как функционира Covid-19 и безбройните ефекти, които оказва върху обществото, 2020 г. плаче за ясна и лесна за следване инфографика. И дизайнерите на dataviz навсякъде се засилиха.

Тази визуализация от „Ню Йорк Таймс“ например свърши чудесна работа, за да покаже как се разпространява пандемията, докато Vox сподели очарователни класации за нейното икономическо въздействие, а визуализациите на данните от Харвардския глобален здравен институт помогнаха да се даде контекст на напрежението върху здравето услуги. Междувременно, само за да постави всички тези лоши новини в контекст, Pentagram пусна поредица от визуализации на Happy Data, посочвайки точки с добри новини, като нарастващия брой хора доброволци, броя на ваксините, разработвани по целия свят, и намаляването на замърсяване на въздуха.

Каквото и да се случи през 2021 г., едва ли очакваме събитията да бъдат спокойни и безинтересни. И така не е противоречиво да се предскаже, че търсенето на визуализация на данни ще продължи да нараства.

05. Подобрена видеоконференция

 

Трудно е да си представим какво би било заключването преди 10 години, преди да има широко разпространение (поне на Запад) на приложения за бърз интернет и видеоконферентна връзка. За щастие, повечето от нас, останали вкъщи по време на пандемията, успяха да се свържат с колегите и приятелите си по този начин.

Технологията обаче не е без ограничения, като всичко е от лоша свързаност до „Zoombombing“ (където шегаджиите отвличат срещи, на които не са били поканени), което прави ранния опит на много хора от видеоконференциите по-труден, отколкото е трябвало да бъде. Така че е добре, че конкуренцията между платформите доведе до огромни иновации до 2020 г., включително стартирането на чисто нови услуги като супер сигурната Vidicue.

Само през последните няколко седмици Zoom обяви, че новата функционалност, подобна на Slack, ще излезе на своята платформа, Microsoft Teams пуснаха множество нови функции, за да помогнат на големите компании да организират по-добри онлайн конференции, а Cisco дебютира Webex Classrooms, което позволява на учителите организирайте онлайн класове, планирайте виртуално работно време и конференции за родители-учители.

Очакваме засилващото се съперничество между тези платформи да се засили с продължаващото огромно търсене през 2021 г., дори ако пандемията намалее. В края на краищата толкова много от нас се радваха на виртуални срещи и конференции през 2020 г. (особено необходимостта да отделяме по-малко време и усилия за пътуване до работа, пътуване и престой в хотелите). Което означава, че дори обществото да се нормализира, това е друг навик, който поне отчасти може да се запази. Вижте и нашите услуги за изработка на онлайн магазин.

 

Уеб дизайн, Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu