5 предимства на виртуален бизнес

5 Ползи от стартирането на вашия стартъп като виртуален бизнес

Преди десет години за повечето потребители беше немислимо да могат да обиколят Венеция от дивана си, да получат висококачествена селекция от вина, доставяни ежемесечно в дома им, или да използват мобилно приложение, за да преподават на децата им да умножават дроби. И все пак днес пейзажът на почти всеки сектор в света на бизнеса е пълен с виртуални марки и компании, които се конкурират със своите колеги.

Виртуалният бизнес е този, който извършва целия (или почти целия) бизнес от него чрез интернет , без каквото и да е централно физическо местоположение. Виртуалният бизнес може да бъде по-лесен за стартиране от традиционния бизнес и няма разходи за стартиране, каквито правят компаниите с физически офиси или търговски обекти.

Ако мислите да започнете нов бизнес, вашето стартиране трябва ли да бъде напълно виртуално? Нека разгледаме някои от предимствата на управлението на виртуален бизнес.

5 предимства на виртуален бизнес

 

1. Вашата онлайн версия е по-добра в ключови области

Нека бъдем честни: онлайн бизнес моделите никога не могат да заменят изцяло личното преживяване. Не можете да тествате каране на колело, ако го купите онлайн или шофирате из околния квартал по време на виртуална обиколка на недвижими имоти. Но предоставянето на вашия старт онлайн може да предложи много предимства на вашите клиенти.

Допълнителното удобство е очевидно, но онлайн бизнесът се предлага с по-голяма гъвкавост - редизайн на вашия уебсайт и оптимизаране на каналите в социалните медии е всичко, от което се нуждаете, за да промените начина, по който обществеността вижда вашия бизнес. Виртуалните услуги са по-персонализирани и лични, защото могат да събират цифровите данни на потребителите по начини, по които офлайн връзките не могат. В същото време виртуалният бизнес може да се почувства по-малко инвазивен, тъй като клиентите не се занимават с дразнещи лично продавачи. И като говорим за тези клиенти ...

2. Вашият виртуален бизнес може да се справи без офис

Традиционните търговци на дребно имат огромно количество неща, за които да се притесняват, освен продуктите, които предлагат: дизайнът и атмосферата на физическото пространство, начинът на организиране на продуктите, облеклото на служителите и музиката, която звучи в магазина. За онлайн бизнес обаче тези опасения се изпаряват и се заменят с по-голям фокус върху продукта, цената и веригата на доставки. Вашият бизнес спестява време и пари, като обръща внимание на това, което всъщност продавате, вместо да се тревожите за опита около него.

Вземете например доставката на храна - тенденция, която бързо се превръща в индустрия на стойност десетки милиарди. Вместо да създадат ресторант на физическо място, онлайн кухните работят изцяло виртуално, като множество „ресторанти“ споделят кухненско пространство на неразкрито място и доставят храна на клиентите чрез услуги за доставка на храна на трети страни.

Потребителското търсене на тези типове бизнес доказа, че самият продукт е цар, а не физическите атрибути, които го заобикалят; клиентът може да не се нуждае от професионално обучен сервитьор или впечатляващо декорирана трапезария, за да има качествено изживяване. За тези клиенти е достатъчно „хамбургер, който се доставя в къщата ми“.

3. Пандемията е променила играта

Дори след като пандемията приключи, тя ще остави след себе си постоянни напомняния за своето влияние. Учителите са научили повече за виртуалното обучение; корпоративните лидери са научили повече за виртуалните срещи. Приложенията за доставка на храна претърпяха бум на приходите по време на пандемията, като много клиенти вероятно ще продължат да ги използват поради новооткрито удобство или продължителен страх от болести.

Ако бариера пред онлайн влизането на вашия стартиращ продукт е, че потребителите не са запознати или не са сигурни за вашия продукт в онлайн среда, днес има голям шанс вашата потребителска база да е много по-малко колеблива да прави бизнес с вас онлайн.

 

4. Можете да се доверите на вашите клиенти да проявят творчество

Онлайн бизнес модел означава, че клиентите ви губят възможности за взаимодействие лице в лице, нещо, което може да помислите за недостатък. Въпреки това постоянните потребители, които се грижат за вашия продукт, могат да създадат свои собствени възможности за взаимодействие чрез канали като дискусии в социалните медии и онлайн групи.

Какво ще стане, ако разчитате на видеопрегледи на вашите продукти и се притеснявате, че те може да нямат същата привлекателност, както да ги видите лично? Насърчавайте потребителите да качват снимки или видеоклипове, използвайки ги, на вашия сайт или другаде (след като сте достатъчно развити, те вероятно ще направят това сами).

Всъщност и вие можете да използвате креативната сила на социалните медии, за да помогнете за достигане до повече клиенти. По време на пандемията модни марки от висок клас замениха някои от традиционните си реклами с виртуални игри, уроци за готвене и класове по фитнес - и се получи . Този тип ангажираща реклама може да се случи само онлайн и ако успеете да го направите правилно, това ще донесе сериозни дивиденти по отношение на лоялността към марката и положителните асоциации с вашия продукт.

5. Виртуалният бизнес може лесно да стане глобален

Въпреки че някои компании могат да намерят за страха международния растеж, ако сте част от онлайн екосистемата, където всеки по света има достъп до вашия сайт, международният обхват става много по-лесен. Докато изпращането на физически артикули в чужбина може да е ранна пречка за онлайн начинание, ако предлагате онлайн услуга, можете лесно да се разширите на международните пазари, без да се налага да установявате физическо присъствие.

Бизнес, който работи без физически офис, може лесно да интегрира нови служители във фирмата от всяка точка на света. Служителите, базирани в различни страни, могат да предложат уникални перспективи на бизнеса, както и да предоставят възможности за разширяване.

Направете стартирането си виртуална история за успех в бизнеса

Много стартиращи компании намериха успех, като доведоха все повече от своите операции онлайн и дори станаха изцяло виртуални. Може би просто сте следващата виртуална история за успех, но никога няма да разберете, ако не го изпробвате.

 

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu