5 съвета как да оптимизирате вашите Мета Описания правилно

5 съвета как да оптимизирате вашите Мета Описания правилно

Не е тайна, че мета описанията са важни за доброто класиране в търсачките. Много хора обаче не знаят как да ги оптимизират правилно и да се възползват максимално от този мощен инструмент. Разбирането на основите на мета описанията е от решаващо значение за полагане на основите за ефективно SEO . Тук сме, за да подчертаем пет основни съвета  как да оптимизирате правилно мета описанията си и да ви насочим в правилната посока за бъдещите ви усилия за оптимизация на търсачките.

1. Дължина

Първо и най-важно, нека поговорим за дължината. Мета описанието е ограничено до 160 знака, но не е необходимо всичките ви мета описания да достигнат този максимален брой знаци. Идеалната дължина за успешно мета описание е между 140 и 160 знака. Това ще позволи на потребителите, които разглеждат страниците с резултати от търсачката (SERP), да ги видят изцяло, без да се налага да превъртат хоризонтално или вертикално. Запазването на вашите мета описания в този прозорец на символи е идеално за предоставяне на потребителите на достатъчно информация, за да се заинтригуват, но не и да се отегчават, и да ги насърчите да кликнат на вашия сайт за повече информация.

2. Целеви ключови думи

Мета описанията позволяват на търсачките и хората да знаят за какво се отнася вашата уеб страница, така че е изключително важно те да бъдат написани добре, за да се класират високо в резултатите от търсенето. Когато пишете и оптимизирате мета описание, е много важно да изберете целевите ключови думи, които да включвате разумно. Добрата първа стъпка, която трябва да направите тук, е да направите първоначално проучване на ключовите думи, за да разберете какво всъщност търси вашата целева аудитория , и след това да оптимизирате вашето мета описание с тези ключови думи и фрази. Това не означава ключови думи. Ефективната SEO поставя нуждите на потребителите на първо място и роботите на търсачките също знаят това. Пълненето с ключови думи само ще навреди на класирането ви в дългосрочен план, тъй като както хората, така и ботовете ще го разберат бързо. Препоръчваме ви да напишете вашето мета описание по начин, който първо е насочен към вашата целева аудитория и след това да добавите тези целеви ключови думи, където след това има логичен смисъл.

3. Призив за действие

Един от най-важните аспекти, които трябва да имате предвид, когато пишете мета описания, е призивът към действие. Това може да бъде толкова просто, колкото „купете сега“, или можете да предоставите по-конкретни указания като „свържете се днес, като попълните този формуляр“. Включването на примамлив и ясен призив за действие ще помогне да увеличите класирането си в търсачките, защото насърчава посетителите да предприемат действия и да кликнат върху вашата уеб страница. Добавете призива за действие по начин, който се чувства истински, така че потребителят да изпитва чувство на доверие, а не колебание поради страх от измама. Направете го леко и приятелски!

4. Бъдете уникални

Въпреки че включването на призив за действие, насочване на ключови думи и достигане на правилната дължина може да изглежда като лесни стъпки за написване на идеалното мета описание - вие също трябва да сте сигурни, че вашето мета описание е уникално. Искате да имате възможно най-добрия резулта. Не се питайте „как мога да направя по-добро мета описание от моите конкуренти?“, Попитайте се „как мога да направя възможно най-доброто мета описание?“. Изработването на мета описание, което е уникално от другите резултати от търсенето, които вашата целева аудитория вижда, е толкова важно, защото мета описанията наистина са „първите впечатления“ във виртуалния свят. Трябва да останете верни на тона и целите на вашата марка и това винаги трябва да бъде приоритет.

5. Без дубликати

Не на последно място, но със сигурност не на последно място е важността на избягването на дублиращи се мета описания на вашия уебсайт. Това означава да проверите, за да сте сигурни, че няма две страници на уебсайта Ви с еднакви мета описания, тъй като това само ще обърка търсачките и ще добави допълнителна работа за тях - а не точно това искаме! Извършването на одит на сайта на вашия уеб сайт е добър начин да правите рутинни „проверки“ на сайта си като цяло, за да избегнете това. И ако имате дублирано мета описание, просто редактиране, ще ви върне в правия път.

Примери

В допълнение към указанията, изложени по-горе, сметнахме, че би било полезно да предоставим някои примери за някои добри (и не толкова добри) мета описания.

Не толкова добре

  

Ето как изглежда лошото мета описание. Липсват ключови думи, не отговаря на идеалната дължина на символа и няма достоверност или призив за действие. Това мета описание вероятно няма да се класира добре в SERP и трябва да бъде допълнително оптимизирано.

Добре

 

Това е пример за мета описание, което отговаря на минималните изисквания, но все пак има място за подобрение. Това мета описание се свързва с читателя в първото изречение, предоставя широк контекст на това какво ще бъде съдържанието и дава кратък призив за действие. И все пак можем да се справим по-добре!

По-добре

 

Това мета описание е по-добро от горното и вероятно ще се хареса на потребителите и ще се представи добре в SERP. Той отговаря на препоръките за дължина на ключовите думи, представя няколко проблема, които читателите може да имат, и предлага решение с призива за действие. Свързването с потребителите е чудесен начин за изграждане на ангажираност и увеличаване на честотата на кликване. Търсачките и хората обичат оригинално, свързано и качествено съдържание.

Най-добре

 

Това бихме нарекли „най-доброто“ мета описание (разбира се, SEO се променя непрекъснато и винаги има възможност за подобрение). Това мета описание е най-достоверното, очертава точно какво е съдържанието на уеб страницата и предоставя призив за действие, който е от полза за потребителите. Това мета описание включва ключови думи, има подходяща дължина, конкретно за това, което съдържанието предлага, и поставя нуждите на потребителя на първо място.

Винаги място за подобряване

Ако трябва да научите нещо от тези примери, нека бъде следното: Няма такова нещо като перфектното мета описание. В крайна сметка следването на всяка стандартна практика със сигурност няма да навреди на класирането ви, но SEO наистина се променя и е изключително фокусиран върху потребителите. Предлагаме да изпробвате тези техники и да обърнете голямо внимание на това как реагират вашите потребители и анализи . Опресняването на вашите мета описания и наблюдението на ефектите върху класирането ви наистина ще ви позволи да разберете по-добре нуждите на вашата аудитория и ще ви помогне да разберете как точно да го постигнете. Надяваме се, че сме били достатъчно ясни.

Основни елементи

Ето какво научихме днес и какво ще накратко трябва да помните, докато напредвате в SEO оптимизацията:

Мета описания

  • Дължина : Насочете се към 140 - 160 знака.
  • Целеви ключови думи: Изследвайте ключовите си думи и не забравяйте да включите някои от високоефективните ключови думи в мета описанието си.
  • Призив за действие: Предоставете призив за действие за потребителите, така че да има по-голяма вероятност да кликнат върху вашия уебсайт от SERP.
  • Бъдете уникални: бъдете креативни. Бъдете възможно най -добрия резултат там.
  • Без дубликати: Проверете дали във вашия уебсайт няма абсолютно никакви дублиращи се мета описания, тъй като това може сериозно да навреди на класирането ви!
  • Винаги място за подобряване: Опитайте няколко неща и обърнете внимание на това как анализите на вашата уеб страница и вашите потребители реагират. Проба-грешка е вашият най-добър приятел, когато става въпрос за ефективно SEO и наистина да знаете нуждите на вашата аудитория.

Въпреки че има безкраен брой корекции, които можете да направите на вашия уебсайт със SEO, тези пет съвета за перфектното мета описание са от съществено значение за полагането на здрава основа за всички ваши усилия за оптимизация и увеличаване на класирането ви. Ако имате въпроси към уебсайта или искате одит на сайт - свържете се днес!  Напред и нагоре.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu