5 OpenCart SEO съвета за вашия онлайн магазин

5 OpenCart SEO съвета за вашия онлайн магазин

 1. Добавете удобни за потребителя URL адреси
 2. Направете SEO на OpenCart страниците
 3. Използвайте уникални мета заглавия и описание
 4. Премахване на дублирано съдържание
 5. Оптимизирайте скоростта на онлайн магазина си
 6. Заключителни думи

Всеки иска повече продажби, никой не иска да оптимизира сайта си.

За да направите повече продажби, се нуждаете от повече дълновидност. И за това трябва да оптимизирате онлайн магазина си или както някои го наричат ​​„направете SEO“.

opencart SEO съвети

SEO оптимизацията на OpenCart може да се окаже сложен процес, тъй като изисква техническо разбиране на структурата на уебсайта. Имайки това предвид, ще ви покажа някои работещи съвети за лесно оптимизиране на вашия онлайн магазин с OpenCart и повишаване на класирането му в търсачките.

Добавете удобни за потребителя URL адреси

Ето структурата на URL адресите по подразбиране за конкретна страница в OpenCart

„ Http://opencart-121194-438598.cloudwaysapps.com/index.php?route=product/product&product_id=43 .“

Лесно ли се чете за вас?

Може ли човек без никакви технически познания да разбере URL адреса?

Най-вероятно не.

Търсачките възприемат същата философия, когато разглеждат URL адресите на уебсайтове. URL адресите на вашия уебсайт трябва да бъдат лесно четими, така че да класирате вашия сайт по-високо.

За щастие можем да направим точно това, като следваме тези стъпки:

 1. Отидете на таблото за управление на OpenCart -> система -> настройки -> редактиране -> раздел сървър. Тук кликнете върху „Да“, за да зададете „SEO URL адрес“.
 2. Сега отидете в основната папка на вашия сайт и намерете файла с име .htaccess.txt. Преименувайте този файл на .htaccess.
 3. След това въведете основните ключови думи за всяка от страниците или категориите на вашите продукти, за които искате URL адресите да бъдат пренаписани. Можете да направите това, като отворите раздела с данни, когато създавате елементи или ги редактирате.

Направете SEO на OpenCart страниците

Не забравяйте, че всяка страница може да бъде отделно индексирана и класирана в търсачките. За да оптимизирате всички от тях, за да се възползвате максимално от OpenCart SEO.

Задайте „Мета заглавие“ и „Мета описание“ за всеки продукт, категория и страница. Можете да направите това за всеки продукт, категория, както и за началната страница от Системи> Настройки.

Използвайте уникални мета заглавия и описание

Уверете се, че използвате уникални „Мета заглавия“ и „Мета описания“ за всичките си категории и продуктови страници. Търсачките винаги отдават предпочитание на уникалността. Уверете се, че сте активирали вашия сайт и всяка страница за OpenCart SEO.

Например, ако потребител търси определен смартфон и вашият магазин го има, той ще се покаже в търсачката, ако сте приели правилните практики за Opencart SEO и сте въвели уникални MT и MD за споменатия смартфон.

Премахване на дублирано съдържание

Както беше подчертано в последната точка, търсачките обичат уникалността и дублиращото се съдържание на вашия сайт отрича това. За да избегнете това, не забравяйте да отидете на вашия сайт и да премахнете цялото дублирано съдържание. Обикновено вашият магазин е достъпен чрез два URL адреса.

 1. С www. Например: https://www.examplestore.com
 2. Без www. Например: http://examplestore.com .

Търсачките не харесват това и трябва да коригирате проблема, преди да доведе до деиндексиране.

 1. Отворете .htaccess и намерете следните редове: “ RewriteEngine On RewriteBase /”

 2. Добавете следните редове, за да насочите URL адреса с „www“ към този без „www“: RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ www \. (. +) [NC] RewriteRule ^ (. *) <A class = ”vglnk” href = ”Http: //% 1 / $ 1 ″ rel =” nofollow ”> <span> http </span> <span>: //% </span> <span> 1 </span> <span> / $ </ span> <span> 1 </span> </a> [R = 301, NE, L]

Оптимизирайте скоростта на онлайн магазина си

Предпочитат се по-бързите сайтове пред бавните. Търсачките отдават предпочитание на сайтове, които се зареждат по-бързо. Така че оптимизирайте вашия OpenCart магазин за скорост. Има редица методи за постигане на това, но в тази публикация ще подчертая само два.

 1. Използвайте кеширащ модул. Има много добри на разположение за OpenCart като Qcache.
 2. Използвайте добър доставчик на хостинг с по-голяма скорост, напр. Cloudways - Използва технология Thunderstack за повишаване на скоростта на сайта.
 3. Добавете SSL към вашия магазин за електронна търговия на OpenCart . Можете да добавите безплатен SSL сертификат Let's Encrypt.

Заключителни думи

Оптимизирането на магазина за електронна търговия ви помага да останете на върха в класацията на търсачката. Това от своя страна ви помага да останете на върха в играта в онлайн бизнеса.

Не забравяйте да приложите тези четири ключови практики за OpenCart SEO и за нула време ще видите значително подобрение.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu