5 SEO фактора на страницата за проверка на неефективно съдържание

5 SEO фактора на страницата за проверка на неефективно съдържание

Защо SEO на страницата е толкова важно и върху кои области трябва да се съсредоточите и да оптимизирате, за да подобрите класирането при търсене в неефективно съдържание?

SEO пейзажът непрекъснато се променя, както и SEO на страницата. В резултат на това сега трябва да мислим отвъд само заглавието и мета описанието, за да оптимизираме страниците си за големи търсачки.

Има няколко различни елемента и аспекти, върху които можете да се съсредоточите. В идеалния случай ще имате изчерпателна SEO стратегия на страницата, която обхваща най-добрите практики и иновативни оптимизации, които ще доведат до дългосрочен успех.

Но ако сте изправени пред предизвикателство от време, бюджет или други ограничаващи фактори, може да се наложи да дадете приоритет на усилията си и да демонстрирате бързи печалби, за да оправдаете допълнителни инвестиции.

В тази колона ще намерите съвети кои SEO елементи на страницата да започнете да настройвате за по-добро класиране и контекст, който да ви помогне да разберете защо правите тези промени на първо място.

Кои са най-добрите елементи на SEO на страницата?

Има два основни типа SEO елементи на страницата:

Съдържание

Елементите на вашето съдържание включват писмено, визуално и видео съдържание на вашия уебсайт.

Съдържанието, което пишете, и съдържанието, което вграждате във вашия уебсайт, трябва да се фокусира върху предоставянето на стойност за вашата аудитория.

Ако съдържанието ви няма ясен фокус, вие пропускате огромна възможност да предоставите на аудиторията информацията, от която се нуждае.

Вашето съдържание също трябва да използва добре вашите изследвания на ключови думи.

Ако не се фокусирате върху ключови думи, подходящи за вашата аудитория, как можете да създадете подходящо съдържание на страницата, което отговаря на техните нужди?

HTML

Един HTML елемент е всичко друго, част от вашата уеб страница е определено в HTML, кодът по подразбиране зад кулисите. Това включва елементи като заглавие, мета описание и алтернативен текст на изображението.

Той също така включва HTML елементите, които изобразяват страницата.

HTML елементите играят решаваща роля, за да кажат на Google за какво е вашата страница и как трябва да се класира в резултатите от търсенето.

Ако не използвате правилно тези елементи, те биха могли да повлияят негативно на класирането ви.

5 SEO елемента на страницата, които да настроите за по-добро класиране в Google

Има много начини да оптимизирате уебсайта си за търсачките, но някои основни елементи трябва да присъстват на всяка страница.

Ето пет SEO елемента на страницата, които да тествате и оптимизирате, ако установите, че страниците ви не се представят добре – и като най-добра практика за нови уеб страници.

1. Писмено съдържание

Разбира се, първото място, на което ще искате да насочите вниманието си, е писменото съдържание на вашата страница. Ако основната ви цел на писането на съдържание е да превърнете аудиторията си в плащащи клиенти, ще искате да сте сигурни, че всяка страница се фокусира върху предоставянето на стойност за вашата аудитория.

Уверете се, че съдържанието, което пишете, използва добре вашите изследвания на ключови думи . Ако нямате ясен фокус върху съдържанието си, тогава аудиторията ви ще бъде трудно да се ангажира с него.

Използвайте HTML подзаглавия, за да дадете структурата на съдържанието си и да извикате сигнали за актуалност както на читателите, така и на търсачките.

И въпреки че знаем, че EAT е особено важен в темите на YMYL, цялото уеб съдържание може да се възползва от това, че е създадено, за да демонстрира повече опит, авторитет и надеждност .

 

2. Title Tags

Етикетът title е „заглавието“ на вашата страница и е основният елемент, който търсачките използват, за да определят за какво е вашата страница. Етикетът title трябва да бъде фокусиран върху точната ключова дума, към която е насочена вашата страница, тъй като Google потвърди, че това е „малък“ фактор за класиране .

Ако се насочите към ключовата дума [Домашни любимци в Бостън Балтимор], вашият заглавен маркер ще трябва да включва тази фраза. Това ще помогне на страницата ви да се показва по-високо в резултатите от търсенето и ще улесни аудиторията ви да я намери.

Вижте още: Заглавия H1: Над 50% от SEO оптимизаторите ги правят грешно

3. URL адрес на страницата

URL адресите играят съществена роля както в SEO, така и в потребителското изживяване. Всяка уеб страница генерира уникален URL и трябва да отделите време, за да се уверите, че вашата съдържа правилните ключови думи.

Опитайте да включите целевата си ключова дума в URL адреса по начин, който има смисъл за вашата аудитория.

Ако те търсят продукт, може да искате да включите името на продукта в URL адреса. Ако сте насочени към ключовата фраза „Домашни любимци в Бостън Балтимор“, например, тогава URL адресът може да изглежда така:

HTTPS://www.Pets.something/boston_baltimore_pets

Включването на ключова дума в URL адреса е лесен начин да помогнете на Google да определи съдържанието на вашата страница и как тя трябва да се класира.

Вие също искате да сте сигурни, че URL адресите на вашите страници са кратки , сладки и точни. Дългите, сложни URL адреси са трудни за разбиране от търсачките и представляват предизвикателство за търсещите.

Вашите URL адреси трябва да бъдат лесни за дешифриране и запомняне или разпознаване – което улеснява вашата аудитория да въвежда в лентата за търсене, ако трябва да се върне на конкретна страница.

Вижте: Съкратител на URL адреси за къси връзки | Четирите най-известни в сравнение

4. Алтернативен текст на изображението

Докато все повече създатели на съдържание започват да разбират колко жизненоважни са визуалните елементи за уебсайта, твърде много все още пренебрегват важен SEO елемент на страницата: техния алтернативен текст на видеоклипове и изображения.

Алтернативният текст е описание на изображението или видеото, което се показва зад визуалния елемент. Те обикновено не се появяват на добре функциониращ уебсайт, защото се използва като алтернативен начин зрителите да видят какво е било предназначено.

Например, ако снимка не се изобрази правилно, след като уеб страницата ви се зареди напълно, алтернативният текст ще заеме мястото си, така че изгледът все още може да разбере какво се опитвате да им покажете.

Ако не включите целевите си ключови думи в алтернативния си текст, търсачките няма да индексират визуалните ви елементи, което може да се окаже пагубно, когато аудиторията ви реши да направи търсене на видео или изображение вместо стандартно търсене с Google.

Alt-text също така гарантира, че вашето съдържание е достъпно за всеки, който го преглежда.

Това е така, защото алтернативният текст е най-лесният начин да кажете на някого, използващ екранен четец, че има аудио или видео, свързани със страница.

Тези инструменти могат да бъдат полезни, за да направят някои видове съдържание достъпни за потребители със зрителни или слухови увреждания.

5. Както вътрешни, така и външни връзки

Вътрешните връзки са връзки, които сочат към друго съдържание във вашия уебсайт. Те помагат на Google да разбере контекста на дадена страница и как тя се свързва с други страници на вашия сайт.

Вижте тези най-добри практики за вътрешно свързване, които могат да помогнат в подкрепа на вашата SEO стратегия.

Външните връзки, от друга страна, сочат към съдържание извън вашия уебсайт. Те могат да ви помогнат да изградите доверие на читателите, като се свържете с реномирани източници и предлагат повече информация по сложни или по-малко разбираеми теми.

Извършвайте редовни одити, за да се уверите, че SEO на страницата ви е на ниво

Осигуряването на изправност на SEO на страницата ви е непрекъснат процес и винаги трябва да бъде част от вашата SEO стратегия.

Ако разполагате с работна ръка и ресурси за провеждане на редовни одити на вашия сайт, трябва да ги провеждате поне веднъж месечно. Вижте 9 фактора на ниво страница, които да оцените като част от вашия SEO одит за контролен списък, който да ви помогне да насочите усилията си.

С правилната поддръжка можете да гарантирате, че SEO на страницата ви е първокласно и че вашият сайт генерира висококачествени потенциални клиенти и реализации.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu