6 знака, че е време да актуализирате сайта си

6 знака, че е време да актуализирате сайта си (Редизайн)

Днес притежаването на уебсайт вече не е част от договарянето на бизнес - вашият уебсайт е един от най-важните инструменти на вашия маркетингов арсенал.

Но понякога попадаме в капана да го третираме като еднократен.

Завършвате уебсайта за първи път и след това никога не мислите да го актуализирате. Забравяте, че дизайнът на вашия уеб сайт зависи от времето, поради което е важно да поддържате връзка с тенденциите във вашата индустрия и нуждите на вашите клиенти.

И тогава се чудите защо 5 години по-късно вече не сте в ничия RSS емисия или никой не ви звъни.

Ако се чудите дали вашият уебсайт се нуждае от малко докосване, за да бъде в крак с времето, ето няколко предупредителни знака, на които трябва да обърнете внимание:

1. Вашият уебсайт е труден за актуализация

Вашият уебсайт е маркетингов инструмент и като такъв той трябва да се промени почти толкова, колкото и маркетинговите Ви цели. Това означава редовно ново съдържание, както и изчистен, свеж, ясен дизайн. Не искате да оставяте уебсайта си в застой и да изглежда пренебрегван.

Ако вашият бизнес вече поддържа връзка с уеб разработчик, редовното актуализиране на уебсайта ви трябва да бъде лесно. В противен случай може да превключите уебсайта си към многото системи за управление на съдържанието като Джумла или Уордпрес, които са лесни за редактиране и изискват малко или никакво кодиране.

2. Клиентите получават лошо потребителско изживяване на вашия уебсайт

Ако вашият уебсайт изглежда остарял, труден за използване, труден за навигация или дори просто непривлекателен за гледане, тогава определено трябва да го актуализирате и да му вдъхнете нов живот.

Вашият уебсайт често е първото нещо във вашия бизнес, което повечето хора (потенциални клиенти) ще видят. Вдъхва ли доверие, когато мислите за вашия уебсайт?

Въпросите, които трябва да си зададете, са:

 • Колко страници трябва да премине посетителят, за да намери нещо, което търси?
 • Интуитивна ли е вашата навигационна лента?
 • Текстовият Ви формат е направен от големи парчета текст или е лесен за четене и преглед?

3. Вашият уебсайт не изглежда добре на всеки екран

Вашият уебсайт отзивчив ли е? С това имаме предвид, че изглежда добре на всеки екран, който се гледа на настолен, мобилен или таблет?

Живеем в първо мобилен свят, където има повече хора, които вероятно ще посетят уебсайта ви на мобилно устройство, отколкото на настолен компютър. Искате да сте сигурни, че вашият уебсайт изглежда най-добре, когато пристигнат, вместо да ги прогонвате завинаги.

Можете бързо да оцените, като отговорите на няколко въпроса като:

 • Изглежда ли вашият уебсайт добре на мобилни устройства?
 • Съдържанието ви излиза ли извън екрана и коригира ли се, когато обръщате изгледа хоризонтално или вертикално?
 • Пренастройва ли се навигационната ви лента, когато уебсайтът ви се гледа на телефон?
 • Лесно ли се четат шрифтовете ви, когато ги гледате на мобилно устройство?
 • Изглежда ли сайтът ви по-различно в сафари, отколкото в, да речем, Google Chrome?

4. Изминаха повече от няколко години, откакто направихте редизайн на уебсайта си

Понякога дори не е нужно да поглеждате под капака, за да подозирате, че автомобилът ви се нуждае от ремонт. Ако не можете да си спомните последния път, когато сте ходили на майстор, вероятно е време.

Същото може да се каже и за вашия уебсайт. Ако се мъчите да си спомните последния път, когато е актуализиран и му е правен редизайн, тогава трябва да направите редизайн на сайт.

5. Вашият уебсайт отнема твърде много време за зареждане

Средно 53% от мобилните посетители ще отскочат от вашия сайт към този на конкурент, ако сайтът ви отнеме твърде много време за зареждане.

Ако установите, че случаят е такъв за вас, има неща, които можете да направите, за да актуализирате скоростта на вашия сайт. Например можете да компресирате снимките си, за да сте сигурни, че уебсайтът Ви отнема по-малко време за зареждане.

Вижте още: Средно прекарано време на сайт и класация в SERP - каква е връзката?

Или можете просто да се свържете с уеб дизайнер, който да свърши работата вместо вас. Понякога има много други скрити фактори, които може да са в основата на вашата бавна скорост на сайта. Освен това можете да се възползвате от шанса да се обърнете към други проблеми, които срещаме в този списък.

6. Лоша данни в Гугъл Аналитикс

Гугъл Анализът ви позволява да анализирате няколко ключови статистики с един поглед. Ако осъзнаете, че вашата:

 • Степента на отпадане е твърде висока
 • Средната сесия е ниска
 • Уебсайтът има твърде малко реализации на цели

Значи това трябва да прегледате своя уеб дизайн и да направите няколко необходими промени.

Вижте още: 5 начина, по които SEO и уеб дизайн вървят заедно

Заключение

Трябва ви холистичен подход, когато разглеждате уебсайта си. Не всички от горните полета трябва да бъдат отбелязани, преди да започнете разговор с вашия уеб разработчик. И по-вероятно един проблем може да е индикатор за няколко други.

Така, че трябва да погледнете нещата отвисоко и да вземете решения от тази гледна точка.

Не се притеснявайте, ако смятате, че тези промени са малко трудни за справяне. Винаги можете да се обърнете за помощ към експертите. Ние от Izrabotkanasait.eu ще се радваме да сме в услуга на вашия бизнес, като се уверим, че вашият уебсайт ви дава най-добрата възвръщаемост на инвестициите.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu