6 начина за подобряване на екипното сътрудничество за по-добро клиентско обслужване

6 начина за подобряване на екипното сътрудничество за по-добро клиентско обслужване

Осигуряването на удовлетворяващо клиентско изживяване става все голям по-приоритет, особено с всичко, което се случва в света сега.

73% от компаниите, които са оценили над средното ниво на анкетите с клиентски опит, се представят по-добре от своите конкуренти. Тази пропаст между компаниите, които предоставят добър клиентски опит, и тези, които не го правят, е огромна.

За съжаление, екипите за поддръжка на клиенти често функционират като собствено звено и не съобщават очакванията на клиентите на останалата част от компанията. Те са отделени от търговци, дизайнери, продуктови мениджъри и други, които могат да променят клиентското изживяване.

Поради факта, че 3 от 4 клиенти харчат повече пари с компании, които осигуряват превъзходно обслужване на клиентите , изглежда полезно да има интегриран екип, в който поддръжката да работи ръка за ръка с търговците, за да подобри цялостното изживяване на клиентите.

Ако работите по обединяването на вашите екипи за маркетинг и поддръжка на клиенти, с надеждата да подобрите вашето клиентско изживяване, ние сме тук, за да обсъдим шест начина, по които тези две групи могат да работят заедно, за да подобрят общия успех на вашия бизнес.

Създайте ресурсен център

Може би вече разполагате с ресурсен център на място или имате система, която действа като ресурсен център. Ако не го направите, сега е моментът да започнете. Приложете нещо, което ще позволи на вашите клиенти да получат навременната помощ, от която се нуждаят.

Някои компании изпозват нещо, наречено билети за поддръжка. Клиентът може да изпрати билет за поддръжка, където може да зададе въпрос, да подаде жалба или да поиска решение. По същество това е място, където клиентите могат да отидат, когато имат с проблем и очакват решение.

Вижте още: Как да изберем съдържание, което да превърне посетителите в клиенти

Наблюдавайте каналите за социални медии

В днешно време клиентите са по-склонни да оставят рецензия или да оставят отзивите си в социална медийна платформа. Независимо дали става въпрос за рецензия във Facebook или Google или коментар на публикация в Instagram, трябва да наблюдавате каналите си в социалните медии и да отговаряте на коментари и отзиви възможно най-бързо.

Често отделен потребител ще закупи продукт или услуга изцяло въз основа на обратна връзка от друг потребител. Отговарянето на тези коментари и отзиви показва, че държите на клиентите си и искате да им предоставите възможно най-доброто изживяване.

Има много платформи, които улесняват управлението на вашите социални медийни платформи. Например Hootsuite и Sprout Social са две от най-популярните. Те включват всички отзиви, коментари и оценки за ангажимент. Те също така ви позволяват да публикувате директно на платформите си за социални медии чрез самата система.

Създайте профили на купувача

За да се осигури подходящо изживяване на клиентите, ще трябва да създадете профили за купувача. Това ще ви позволи да разберете кои са вашите клиенти и какво търсят по отношение на услуга или продукт. 

По същество улеснява компанията да определи своята аудитория, което от своя страна ще улесни СЕО оптимизацията.

Често информацията, която се събира въз основа на профила на купувача, не се споделя с други отдели като маркетинга. Силно препоръчваме обаче да включите маркетинга в профилирането. След като профилът бъде създаден, можете да се уверите, че тези профили са достъпни за всички. В крайна сметка това ще доведе до положително изживяване на обслужването на клиентите за всеки потребител.

Пазарно обслужване на клиенти

Ако имате репутацията на отлично обслужване на клиентите, няма причина да не покажете това на широката общественост. Споделяйте отзиви на клиенти в социалните медии и информирайте, че вашите купувачи са доволни от услугата или продукта, за който плащат.

Обслужването на клиентите често е диференциращ фактор за клиентите. Те може да решават между вас и друга компания, но ако вашата компания е добре известна с отличното си обслужване на клиентите, те вероятно ще изберат вас. 

Вижте още: Как да използваме Google My Business, за да привлечем повече клиенти

Определете потенциалните фенове на марката

Има много клиенти, които ще кажат много положителни неща за вашата марка. Възползвайте се от това! Попитайте ги дали биха искали да представляват нашата компания, независимо дали това е в социалните медии или от уста на уста.

Когато клиентът има добър опит с компания и споделя това с други хора, това води до повече продажби. Освен това можете да предадете информацията за контакт на потенциалния клиент на маркетинговия екип и той да генерира потенциални клиенти. 

Създайте имейл шаблони за последващи действия

Ако имате клиент, който се обръща за вашата помощ, не забравяйте да отговорите и да се свържете с него. Освен това, ако вашият бизнес и марка искат да предлагат петзвездна услуга, разговорът ще трябва да продължи, след като телефонът затвори. Изпратете последващ имейл с персонализирано съощение. 

Покажете, че разговорът ви е харесал и очаквайте с нетърпение да го продължите.

Често може да се използва последващия имейл, за да не само поддържа връзка с клиент, но и да получава обратна връзка, за да подобри обслужването на клиентите. Каквато и да е целта на вашия имейл, ние силно препоръчваме вие ​​и вашият маркетингов екип да създадете имейл шаблон, който може да предложи последователна целенасочена услуга и грижа за клиента. 

Маркетинг, Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu