6 причини, поради които блоговете са важни за маркетинга и SEO

6 причини, поради които блоговете са важни за маркетинга и SEO

Все още ли е актуално блогването? Цифрите със сигурност говорят така.

Има 70 милиона нови публикации всеки месец, а 42% от мрежата е изградена само на WordPress. В резултат на това блоговете все още са важна част от онлайн маркетинговата стратегия.

Всъщност, в едно скорошно проучване, от всички налични начини за маркетинг на съдържание, като видеоклипове, инфографики, електронни книги и онлайн събития, 90% от фирмите са използвали блогове, за да помогнат за маркетинга на своите марки през последните 12 месеца.

Но как постигат това с претоварването на съдържание в интернет?

Е, те могат да постигнат това с правилната стратегия и като се съсредоточат върху приоритетите около блоговете, като например SEO, и отделят време, за да разберат своите клиенти, което ще обсъдим след малко.

Но ако навлизате в SEO или сте били търговец на съдържание, може да се чудите дали все още си струва да изграждате блог стратегии или да отделяте време за аутсорсинг на блогове. Е, така е.

Въпреки че социалните медии се превърнаха в съществена част от стратегията за съдържание, това не означава, че блоговете са оставени на пух и прах.

Блогът носи повече трафик и може да помогне за изграждане на информираност за марката и авторитет. И тези потенциални клиенти и трафик се превръщат в клиенти и спомагат за създаването на аудитория.

Но създаването на влиятелни блогове, които отговарят на целите на вашата компания, е друга тема.

Така че, въпреки че са важни, от решаващо значение е да отделите време, за да създадете ефективна стратегия, която ангажира и разраства вашата аудитория и примамва хората обратно към уебсайта на вашата марка.

Защо блоговете все още са актуални?

Сега нека научим защо блоговете са от съществено значение за марките и стратегиите, които водещите марки използват, за да гарантират, че блоговете им са влиятелни в непрекъснато развиващата се ера на онлайн маркетинга.

1. Блогът изгражда лоялност и доверие

Както споменахме, блоговете помагат за изграждането на лоялност и доверие. Но как?

Предоставянето на съвети и надеждна информация, която потребителите могат да използват, ще създаде авторитет по темите, които обсъждате.

Блоговете са чудесен начин бавно да подхранвате аудиторията си и да докажете своя опит, когато става въпрос за вашата индустрия и продуктова линия.

Съществена част от подобряването на съдържанието е концепцията EAT , която означава експертност, авторитетност и надеждност.

Въпреки че не е фактор за класиране, Google споделя, че EAT е от съществено значение за неговия алгоритъм и за това как той анализира и разпознава съдържание.

Това означава, че вашето съдържание се нуждае от точна, информативна и полезна информация в цялото съдържание и сайт.

2. Блоговете увеличават видимостта

Следващата част от изграждането на страхотно съдържание е да се уверите, че е оптимизирано за търсещи машини. Блоговете, които отговарят на въпросите, които потребителите задават във вашата индустрия, са полезни за SEO.

Освен това, включването на ключови думи във вашите завладяващи и уникални заглавия и подзаглавия, както и вашето добре проучено уникално съдържание, е сигурен начин да помогнете за увеличаване на видимостта.

Вътрешното свързване е друг начин за увеличаване на видимостта. Изграждането на връзки в други страници, блогове и продуктови страници на вашия сайт може да помогне за изграждане на видимост на марката, информираност и авторитет.

Също така е важно да разгледате дължината на блоговете, които са сравними с темата, която обсъждате, за да сте сигурни, че покривате изцяло темата и отговаряте на дължината, която ще ви помогне да се класирате на страниците с резултати от търсачките ( SERPs ).

Топ специалисти на свободна практика за всеки бизнес
Fiverr дава на вашия екип гъвкавостта да разширява вътрешните възможности и да изпълнява всеки проект, като се свързва с хора на свободна практика за всеки набор от умения, от които се нуждаете.

Първи Стъпки

Изображенията са друг чудесен начин да подобрите съдържанието и видимостта си, за което ще говорим повече по-късно. Сега нека да преминем към информираността за марката.

3. Блогът създава познаваемост на марката

Новото и оригинално съдържание може да направи вашата марка по-известна сред останалите ви конкуренти.

Когато търсят отговори на своите въпроси или искат да научат нещо повече, вашата марка е на върха на SERPs, като им дава информацията, от която се нуждаят.

Колкото повече инвестирате в блог стратегия, толкова по-голям потенциал имате за повишаване на осведомеността за марката не само за SERP, но и чрез споделяния в социалните медии.

4. Блогът генерира нови потенциални клиенти

Ако потребителите харесват вашето съдържание, те вероятно ще искат повече.

Това е отличен начин да получите нови потенциални клиенти, като ги накарате да се абонират за вашия имейл списък.

По този начин е по-малко натрапчиво, отколкото да им харесате реклама, която ги подканва да се регистрират за имейл списък, за да получат купон.

Въпреки че това може да бъде страхотна тактика за потенциални клиенти, блоговете помагат за изграждането на връзка, преди да поискат тяхната информация.

Ако изберат да прочетат съдържанието ви на вашия сайт, те вече харесват съдържанието ви и искат да научат повече. Има повече връзка с вашата марка чрез уникалното, полезно съдържание.

След това можете да включите изскачащия прозорец за включване на абонамент в края на блога или когато превъртат, така че да могат бързо да въведат информацията си и да продължат да четат.

5. Блоговете стимулират ангажираността

Една от целите на повечето търговци на съдържание е да продължат да изграждат взаимоотношения с нови и съществуващи клиенти.

Блоговете предоставят повече съдържание за споделяне, отколкото просто вашите публикации за продукти или услуги, които потребителите да споделят с други в социалните медии.

Това е чудесен начин да образовате клиентите, да предоставите съвети или инструкции и да създадете повече връзки с вашата марка.

С течение на времето бавното напомняне на потребителите за вашата марка чрез вашето съдържание може да помогне за превръщането на читателите в дългосрочни клиенти.

Освен това блоговете могат да добавят интересни моменти към пътя на клиента и да предложат различни възможности за споделяне на вашето съдържание.

И накрая, той ангажира потребителите с теми, от които вече се интересуват или искат да научат, създавайки повече вълнение за ангажиране.

6. Блогът ви позволява да разберете нуждите на клиентите

Като цяло потребителите нямат достатъчно време да четат блогове, така че е важно да намерите това, което ще резонира с тях, за да ги задържите на страницата.

Опитът да се поставите на мястото на клиентите и да отговорите на техните запитвания е това, за което са създадени блоговете и може да бъде от полза както за вас, така и за клиента.

По този начин сте отделили време за по-нататъшно проучване и разбиране на вашия целеви пазар, а те получават информацията, от която се нуждаят.

Блоговете също предлагат привлекателно пространство за оставяне на отзиви и отзиви. Можете да намерите страхотни области за подобрение и нови идеи за ангажираност в блога.

Например, може би някой е оставил въпрос и този въпрос създава страхотна тема за друга публикация в блог.

Той е отличен за бъдещо вдъхновение, свързване с клиенти и разбиране на техните нужди.

Какво е бъдещето на блоговете?

Блогът претърпя доста трансформация през годините в стратегиите за оптимизирането му и най-добрите практики за ангажиране с читателите.

Google Trends показва  , че маркетингът на съдържанието и блоговете се сливат в един момент, въпреки че фокусът сега се измества към съдържанието като цяло.

Просто въвеждане на ключови думи и това, което мислите, че Google иска да чуе, не е достатъчно.

Цялото съдържание трябва да бъде експертно изработено и добре обмислено.

Така че сега, нека се потопим в това как можете да активизирате съдържанието на блога си, за да сте сигурни, че то удря целта.

Как можете да се адаптирате към променящите се времена?

Когато става въпрос за блогове, основното, върху което трябва да се съсредоточите, е качеството пред количеството.

Не създавайте блогове само за да ги създавате, защото смятате, че това може да помогне за видимостта на вашата марка.

Търсачките са се развили точно като блоговете и са по-добри в оценяването на съдържанието.

Освен това хората нямат време да четат дълго, безкрайно съдържание, където е трудно да се намерят ключовите точки.

Съдържанието се нуждае от описателни и ангажиращи заглавия и подзаглавия, както и от ясно, кратко съдържание с ефективни ключови думи .

Ценно е да обсъдите изцяло дадена тема, така че някой да може да я разбере, но и да стигне до същността – без допълнителни глупости.

Освен това е изключително важно да създадете дългосрочна стратегия за съдържание, за да сте сигурни, че не просто изпълнявате общи бизнес цели, но наистина достигате и разбирате целевия си пазар.

Многоканалното разказване на истории е правилният начин

Съдържанието все още е крал, но каналът вече е кралица. Многоканалното разказване на истории е за това как разпространявате съдържание в различни платформи. Има множество сайтове за социални медии и бизнес обяви, където можете да персонализирате и споделяте вашето съдържание.

Вижте къде се ангажира вашият целеви пазар.

Може би това е Facebook или Instagram и можете да създадете копие, което популяризира блога и ги връща обратно на вашия сайт.

Можете също така да проверите бизнес обяви или директории, където можете да споделяте съдържание, като например вашия бизнес профил в Google , където можете да споделяте публикации в Google.

Визуалното съдържание привлича повече читатели

Преплитането на снимки, инфографики, кратки видеоклипове и друго визуално съдържание може да ви помогне да разделите темите си.

Освен това може да ви помогне да подчертаете по-добре темите, да опишете трудни концепции и да поддържате читателите ангажирани.

Бъдете видими в търсенето

За да създадете видимост, от решаващо значение е да създадете уникално съдържание и да се съсредоточите върху поддържането на ангажираността на читателите.

Освен това е жизненоважно да имате предвид клиента, когато създавате съдържание, така че съдържанието да не попадне в SERP или да се изгуби сред друго подобно съдържание.

Проучването на това какво правят вашите конкуренти и какво се класира добре в SERPs е начало за увеличаване на видимостта на вашата марка.

Тогава намирането на уникален ъгъл или надграждане на това, за което говорят, като същевременно отговаря на това, което потребителите търсят, е перфектният баланс за създаване на ангажиращо класирано блог съдържание.

Все още ли са актуални блоговете през 2022 г.?

Да, но както при SEO, то се развива. В центъра на една ефективна блог стратегия са най-добрите практики за SEO .

Важно е да оцените стратегията си, докато SEO се развива, за да сте сигурни, че вашето съдържание и цялостният уебсайт притежават експертизата, авторитета и надеждността, които търсачките изискват.

Дори с всички промени в стратегията за онлайн маркетинг, блоговете остават стълб.

Блоговете могат не само да привлекат потенциални клиенти, но и да повишат осведомеността за марката за вашия целеви пазар. Ако отделите време, за да разберете прости SEO тактики и как да достигнете до аудиторията си, със сигурност ще имате процъфтяваща основа от публикации в блогове.

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu