6-те фази при изработката на сайт

6-те фази при изработката на сайт

Проектирането и разработването на уебсайт работи най-добре, когато разработчикът се отклонява от универсалния подход. В крайна сметка всеки сайт е различен. Въпреки това обикновено има 6 фази, които съставляват всеки процес на уеб разработка (включително и нашия). Ето ги и тях:

1. Проучване и събиране на знания

Всеки проект за уеб дизайн и разработка трябва да започне с фаза за събиране на знания, по време на която вие и разработчикът се опознавате, дефинирате обхвата на проекта и поставяте цели. Обикновено това започва с 15-30 минути разговор, по време на който се обсъждат основите и по-дълга среща, предвидена за официално проучване на проекта. По време на изследователската среща двете страни могат да уточняват целите, да обсъждат задълбочено насоките за проектиране и да изясняват концепции. След всичко това вашият разработчик трябва да може да изготви подробно предложение и график на проекта.

2. Начална среща

След фазата на предварителните знания се стига до фаза на планиране, която гарантира, че проектите започват по правилния път. Това обикновено се случва лично и вашият разработчик може да предложи или техния офис, или вашия като място. Разбира се в днешните времена е по-добре срещата да бъде онлайн. По време на тази среща очаквайте да чуете вашия разработчик да разкрие своите планове за проекта , цели от най-високо ниво, да предложи основни етапи и изпрати своя процес за преглед.

3. Създаване и организация на съдържанието

Процес, който външни лица почти никога не свързват с уеб дизайна и разработването, е създаването и организацията на съдържание. Но не се заблуждавайте, създаването, организирането и събирането на активите на вашия уебсайт е ценна част от процеса на изработка на сайт. Под съдържателни активи имаме предвид текст, видеоклипове, снимки, препоръки, графики, диаграми - всичко , което може да искате да представите на света във вашия сайт, защото подобрява качеството на информацията и изживяването, което искате вашата аудитория да преживее. Вашият уеб разработчик най-вероятно ще има специалист по съдържание, който да помага на този процес и да предоставя други услуги като стратегия за съдържание, копирайтинг и управление на активи.

Свързани: Най-добри практики за навигация в уебсайтове

4. Дизайн на уебсайта 

Следва етап на проектиране; където вашият уеб дизайнер комбинира информация, получена от вашата рамка на сайта, скици и въпросник, за да създаде множество дизайнерски концепции и указания, които да прегледате и да избирате. На този етап очаквайте много напред и назад, тъй като вашият разработчик търси обратна връзка за посоката, в която се движи проектът. Това е наистина органичен, практически процес, който със сигурност ще продължи известно време.

5. Разработка на уебсайт

След като одобрите дизайна на уеб сайта, нещата ще започнат да стават наистина технически. Вашият разработчик ще започне да програмира уебсайта и да внедри всички функционалности, за които сте се договорили на етапа на проектиране (блог, CMS, количка за пазаруване, фотогалерия и т.н.) Стандартната процедура е да получите „частна връзка“ към вашия развиващ се уеб сайт по време на този етап, който ще ви позволи да наблюдавате напредъка, когато нещата се сглобяват. Можете да наблюдавате как уебсайтът ви се обединява и нещата се натрупват.

6. Стартиране на уебсайт

Вашият разработчик без съмнение ще извърши някои последни тестове, за да се увери, че всичко във вашия уеб сайт е в изправност, преди да стартирате сайта. Едва след като всичко получи зелена светлина, те ще стартират уебсайта и ще предадат данните за вход, който Вие може да промените или да поръчате и поддръка на сайт.

Тези фази ни позволяват да поставим клиента в центъра на нещата, което улеснява получаването на задоволителни резултати. Ако имате вътпроси и планове за нов сайт или редизайн на стария, не се колебайте да се свържете с нас.

 

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu