7 признака, че имате нужда от маркетингова агенция

7 признака, че имате нужда от маркетингова агенция

Кой не иска да бъде най-добрият в това, което правят? Понякога може да е трудно да признаете, че имате нужда от помощ. Но когато става въпрос за нещо толкова важно за вашия бизнес като маркетинга, вие не искате егото да пречи на успеха.

Имате ли нужда от маркетингова агенция?

Ето 7 бързи индикатора, на които трябва да обърнете внимание:

Маркетингът е последен във вашия списък със задачи

Ако установите, че след като всичко е казано и направено, никой във вашия бизнес не говори много за маркетинг, за да предостави вашия продукт и услуга на възможно най-много хора, тогава наистина имате нужда от маркетингова агенция. В крайна сметка каква полза би имало за вашия бизнес, ако никой не купува вашия продукт?

Ако установите, че маркетингът не е повече от мисъл, по една или друга причина, тогава е време да прехвърлите отговорността на някои доказани експерти.

Вижте още: 30 Цитата за дигитален маркетинг, които да ви вдъхновят през годината

Никога няма достатъчно бюджет за маркетинг

Ако установите, че ресурсите внезапно стават „оскъдни“, когато става въпрос за маркетинг, може да не го приоритизирате достатъчно - или може би наемането на собствени фирми наистина е извън обсега ви. В крайна сметка, получаването на вътрешни търговци може бързо да ви струва стотици хиляди и това не включва ресурсите за самия маркетинг.

Агенцията за маркетинг, от друга страна, предлага по-достъпна опция, която би могла да предложи голяма стойност за малка част от разходите за сглобяване на вътрешен екип.

Вашите продажби не са на нивото, което искате

Ако установите, че вашите продажби падат или осъзнаете, че бизнесът ви се бори да реализира продажби, може да искате да направите крачка назад, за да разгледате по-отблизо вашия бизнес и пазара като цяло. Или вашият бизнес не постига правилния си маркетинг, или маркетинговите усилия на вашите конкуренти далеч надхвърлят вашите. В крайна сметка крайната цел на маркетинга е създаването на нови клиенти и фенове.

Не сте виждали страхотни резултати от маркетинговите усилия

Ако не можете да защитите маркетинговите си разходи с подходяща възвръщаемост на инвестициите, има смисъл да се обърнете за помощ към онези, които имат опит в постигането на резултати.

Вашият неуспех на пазара на вашия продукт не означава непременно, че продуктът няма потенциал. Напротив, това обикновено означава, че не сте успели да предадете този потенциал правилно на тези, които биха се възползвали най-много от него. Маркетинговите агенции обикновено притежават необходимия опит и ноу-хау, за да разкажат историята на вашия бизнес по начин, който осигурява адекватна възвръщаемост на инвестициите.

Вижте още: Маркетингов план

Вашият екип по продажби няма добри клиенти

Вашият екип по продажби зависи от вашия маркетингов екип, за да осигури правилния вид перспективи, за които да продава. Неправилният маркетинг обикновено се превръща в затруднени продажби. Те се нуждаят един от друг, за да процъфтяват.

Така че, ако откриете, че вашият екип по продажбите постоянно дава странично око на маркетинговия екип поради качеството на възможните клиенти, които получават, може да искате да прегледате настройката и да решите дали искате да се обърнете за външна помощ от агенция или не .

Заключение

Възлагането на външни изпълнители на външна агенция би имало смисъл, ако дори един от тези фактори е валиден за вашия бизнес. ако две или три звънят вярно, значи вече закъснявате; свържете се с нас днес, за да можем да говорим за това как да подобрите вашия маркетинг и да генерирате резултати.

 

Маркетинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu