7 ужасни първи изречения, които убиват вашите бизнес имейли

7 ужасни първи изречения, които убиват вашите бизнес имейли

Независимо дали сте на онлайн събитие, парти, конференция или офис, да отидете при непознат и да се представите може да бъде ужасяващо.

Не знам за вас, но никога не се разхождам без подробен план какво ще кажа и как ще го кажа. В края на краищата, хората създават първо впечатление за вас за една десета от секундата - колкото и лудо да звучи, лошо първо впечатление може да саботира цялата връзка.

Но въпреки че винаги съм мислил стратегически по отношение на първото впечатление, едва наскоро започнах да прилагам същото ниво на мисъл към своите онлайн съобщения - често срещана грешка в продажбите . След като хвърлих студен и твърд поглед към първите редове, които използвах, идентифицирах няколко, които тотално се провалиха. Изхвърлих ги от репертоара си ... и процентът на отговорите ми се удвои повече от два пъти .

Искате подобни резултати с вашите бизнес мейли? Вижте първите изречения, които никога не трябва да използвате, освен ако не искате  купувачите да изтрият имейлите ви .

1. „Казвам се ...“

Имената са едно от най-трудните неща за запомняне - защото, нека бъдем честни, хората не се интересуват толкова от тях. Това означава, че започването на имейли с „Казвам се Иван Петров и аз съм изпълнителен директор на фирма X“, ще изпрати моите мейли директно в папка СПАМ.

Освен това е лесно за потенциалните клиенти да разберат името ви, ако искат. Всичко, което трябва да направят, е да разгледат полето „От“ или имейл подписа .

За щастие, поправянето на тази грешка е лесно: Просто изрежете това изречение от съобщението си, така че сега да започва с второто изречение. Вашият получател ще оцени,  че бързо ще стигнете до това, за което става въпрос.

2. „Работя за ...“

Стартирането на вашето съобщение с „Аз работя за тази и тази компания“ е дори по-лошо от това да започнете с вашето име. Не само е скучно и неоригинално, но е като да поставите огромен трън в мозъка на получателя, който си казва: „ Опитва се да ми продаде нещо !!!“

Казването на организация представлявате може да бъде полезно; например, ако компанията е добре позната или ако сте се срещали с купувача преди и тази подробност ще му помогне да си спомни. Все пак вплетете името на вашата компания по естествен начин.

За да ви дадем представа как изглежда „естествено“, можете да напишете:

 

Здравейте Иван,

Красимир Петров ми препоръча да се свържа с Вас. Аз работя с Красимир от отдел продажби от фирма изработка на сайт (Izrabotkanasait.eu).

(Ето защо всъщност исках да се свържа с него) - Красимир спомена, че сте поръчал изработка на нов фирмен сайт и нашата услуга СЕО Оптимизация може да е полезна за вас. Тя е 100% ефективна и ценово изгодна.

Ако имате въпроси, бих се радвал да ги обсъдим.

Поздрави!

Кирил

 

Това споменаване на Izrabotkanasait.eu се чувства естествено, защото получателят познава служител, който работи там - така че ако вашият потенциален клиент има връзка с колега, не се колебайте да напишете името на вашата компания.

Можете също така да замените „ние“ за „екипа на [компанията];  например, „ През изминалата година екипът на Izrabotkanasait.eu си партнира с ... "

О, и ако изпращате съдържание от вашата компания? Просто вмъкнете името в описанието по следния начин: „Към публикация в блог на Izrabotkanasait.eu, които може да намерите за полезни ...“

3. „Знаете ли ...?“

Някои представители се опитват да създадат спешност, като започват имейлите си с риторичен въпрос, като например: „Знаете ли, че повечето български офис-служители имат средно 199 непрочетени имейла в пощенската си кутия?“ (Да, това е истинска статистика .)

Имам лоши новини за всеки, който вярва, че перспективите да прочетат този ред и ще си помислят: „ Не, не знаех това. Леле, по-добре да зарежа всичко и да работя с този продавач! '

Типичната реакция обикновено е по-близка до: „ Уф, ако исках да гледам документален филм, щах да си пусна телевизора. Изтрий.'

Определено можете да използвате интригуващи статистически данни, за да внушите чувство за спешност, но изстрелването им от нищото няма да ви даде отговор. Ако ще започнете със статистика, не забравяйте да я персонализирате според уникалната ситуация на потенциалния клиент и да го вплетете в имейла си по естествен начин, така:

  • „Имейл маркетолози като вас обикновено се борят да подобрят процента на отваряне на Рекламните Имейли. В края на краищата средният потребител има 300% повече непрочетени имейли в пощенската си кутия, отколкото преди четири години.
  • „През изминалата година помогнах на две други компании в сектор X да увеличат процента си на отваряне на имейли средно с 20% ...“

4. „Поздравления за ...“

Успешно събитие - подходящо, скорошно събитие, което създава възможност за продажба - е фантастична причина да се свържете с потенциален клиент и да предложите вашата помощ.

Но както обяснява главният изпълнителен директор на CB Insights Ананд Санвал, започването на имейла ви с общо "Поздравления" е основна грешка.

"Това е кухо начално изречение", пише той. „Макар да обичам да ме поздравяват за нещата, които правя добре, този начин от по-скоро непознат е отблъскващо.

За да стане ясно, че не се молите, посочете конкретно - наистина конкретно - вашите поздравления.

Например, вместо „Поздравления за финансирането“, можете да напишете: „Прочетох в пресата, че сте получили 1,5 милиона финансиране от Програма А от Банка X- поздравления! Вашите планове за растеж звучат вълнуващо, особено разширяване на пазара на Запад. "

Бонус: Това ви дава перфектния преход към следващия ви ред:

„Обикновено, когато компаниите се разширяват в нови територии, те трябва да направят това .......(Тук накратко с Вашия продукт) възможно най-скоро ...“

5. „Мислех си ...“

Най-близките ви приятели се интересуват от това, което сте си мислили. Вашите потенциални клиенти? Те не. Така че, вместо да започнете с „Мислих си“ - и веднага започнете да представяте себе си - просто обърнете твърдението.

Грешно: „ Мислех за скорошното ви придобиване на Фирма X и ...“

Вярно: „Придобиването ви на фирма X в петък ме накара да се замисля…“

Вторият подход се чувства по-малко самоцелен, просто защото започва с позоваване на перспективата („Вашата“), а не на представителя („Аз“).

Всъщност никога не трябва да започвате имейл, като говорите за себе си - имейлите за продажби трябва да са за перспективи . Ако откриете, че казвате „аз“, използвайте този трик за инверсия.

Да приемем, че сте написали: „Аз също съм член на групата„ София предприемачи “в LinkedIn и видях, че сте публикували въпрос за Google AdWords.“ Обърнете това изречение, така че да гласи: „Публикувахте страхотен въпрос за Google AdWords в групата на предприемачите в София в LinkedIn миналата седмица.“

Сега фокусът е твърдо върху перспективата.

6. "Надявам се, че се справяш добре ..."

Тази линия може да изглежда добре на повърхността - в края на краищата, кой ще бъде обиден от учтивостта? 

Но в продажбите да бъдеш мек е целувката на смъртта. Вашият потенциален клиент вероятно ще спре да чете преди края на изречението, което означава, че никога няма да стигне до сърцевината на предложението Ви.

Вместо да използвате този ред, карайте направо със съобщението си. Не само ще спестите ценно място, но и ще имате далеч по-добра възможност за привличане на вниманието на купувача.

И ако ви се иска да рискувате? Опитайте с дръзко изречение като: „Притеснявате ли се за вашата компания [способност да прави X, стратегия за Y, отговор на Z]. Ако не се справят добре, имате възможност да добавите много стойност.

7. "Намерихте ли това, което търсите?"

Търговските представители понякога използват този ред, за да проследят входящите клиенти, които са изтеглили част от съдържанието, гледали видеоклип или посетили страница на сайта.

Хубавото на тази линия е, че е навременна. Свързвате се с купувача точно в момента, в който той би искал да се свържете с него. (Все пак е потърси сайта Ви, свалил е някаква информация, след като е представил Имейла си - което означава, че вече има интерес към продукта Ви).

Лошото в тази линия е, че е неясна и объркваща. Какво означава „намиране на това, което търсите“?

Посочете конкретно, така че купувачът ви да знае точно към коя възможност или проблем се отнасяте.

Ето няколко примерни реда:

  • „Нашата страница за ценообразуване имаше ли всички необходими подробности?“
  • „Чувствате ли се готови да започнете рекламна кампания във Facebook, след като изгледахте нашето видео за обучение?“

Колкото по-концентрирано започвате, толкова по-лесно ще започнете продуктивен разговор.

Изграждането на добро първо впечатление с нова перспектива може да бъде сложно - но с тези 7 първи изречения, вие ще имате по-добър шанс. Понякога това, което не казвате, има значение толкова, колкото това, което правите.

 

Маркетинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu