8 основни въпроса за изработка на сайт, които компаниите трябва да задават на клиентите

Преди да започнете следващия проект за изработка на сайт, ето 8 въпроса, които трябва да обсъдите с вашия потенциален уеб дизайнер, за да осигурите успешен и задоволителен резултат.

1. Какво прави вашият бизнес?

За да направи прекрасен сайт, уеб дизайнерът трябва да се запознае с вашия бизнес. Страхотният уеб дизайн не се случва във вакуум. Бъдете възможно най-подробни за вашия бизнес, така че вашият уеб дизайнер да може да се постави на ваше място и да вижда нещата от ваша гледна точка.

2. Имате ли вече уебсайт?

Това изглежда глупаво на пръв поглед, но не е поради две причини:

Първо, това бързо дава на вашия уеб дизайнер представа за обема работа, която трябва да бъде свършена.

И второ, ако вече имате уебсайт, този въпрос ви позволява да изброите какво харесвате и не харесвате в него, така че вашият уеб дизайнер да знае правилната посока, в която да поеме.

3. Какво се надявате да постигнете със своя сайт?

Искате ли продажби, регистрации, повече обаждания и т.н.? Също така, какви са вашите вторични цели за сайта? По-голямата част от посетителите може да не са готови да предприемат желаното действие след първото си посещение, второстепенните цели са действията, които искате да предприемат посетителите на сайта, ако основните цели се провалят. Накратко, всеки уебсайт трябва да има цел.

4. Коя е вашата целева аудитория?

В известен смисъл вашият уебсайт не се създава за вас; вие го проектирате за вашата аудитория. Ако полученият уебсайт не резонира силно с целевата аудитория, той просто няма да го използва. Искате вашият уеб дизайнер да вземе предвид демографията и психографията, които имат значение за вашия бизнес; навици за консумация и пазаруване; и така нататък. Колкото повече се знае за вашата целева аудитория, толкова по-вероятно е да създадете преживяване на уебсайт, с което те да се свържат.

5. Какво отличава вашата компания от конкуренцията?

Трябва да накарате клиента си да разбере как работи търсенето: целевата му аудитория разглежда 5 различни уебсайта, за да види този, който най-добре решава проблема им. Важно е вашият клиент да се откроява в голяма степен и единственият начин да го направите е като включите всичко, което ги отличава от конкуренцията.

Свързани: Защо първо се нуждаете от рамка на сайта (уаиърфрейм)

6. Какви уебсайтове харесвате и защо?

Вероятно вече имате идеи за това как искате да изглежда вашият сайт въз основа на това, което сте виждали на сайта на конкурента. Споделете идеите си с вашия уеб дизайнер и чуйте какво има той да каже.

Може да се наложи да постигнете компромис между това, което искате, и това, което опитен уеб дизайнер знае, че е добро за вашия проект. Ако в крайна сметка това е така, по-добре вие ​​двамата поговорете за компромиса, преди действителната работа да започне.

7. Какви функции искате за вашия сайт?

Искате ли пазарска количка? Бърза форма за регистрация? Блог или емисия новини? Вероятно сте се обърнали към уеб дизайнер, защото имате нужда от нещо, за да успеете. От вас зависи да изясните тази нужда в самото начало, вместо да я оставяте неясна и да рискувате да се върнете с тъжно лице, оплакващо се, че това, което сте получили, не е това, което сте искали.

8. Какви са болните точки на вашия клиент?

Бързият начин за установяване на силна връзка с вашата целева аудитория включва подчертаване на техните болки, последване на това с обещание и след това демонстриране на доказателства. Можете да направите това само ако вие и вашият дизайнер надхвърлите демографските данни, за да се запознаете наистина с болните точки на целевия клиент.

Споделянето на отговорите на тези 8 въпроса трябва да подготви избрания от вас уеб дизайнер с всички основни познания, необходими за създаването на сайт, който наистина да блести и да се откроява сред конкурентите.

Мислите за нов уебсайт или редизайн на сайт? Нека Izrabotkanasait ви зададе тези въпроси днес !

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu