8 трика малките фирми за увеличаване на трафика и продажбите

8 трика малките фирми за увеличаване на трафика и продажбите

Управлението на SEO за малкия бизнес може да бъде дори по-критично от SEO за големите марки, които се конкурират за първо място в SERPs. Тъй като това е така, идеалният подход е да се съсредоточите върху хакове за органично позициониране, които биха увеличили трафика и продажбите на вашия уебсайт.

Ето осем хака, които ще подобрят SEO оптимизацията на вашия малък бизнес.

1. Оптимизирайте уебсайта си за SEO

Ако вашият уебсайт не е добре оптимизиран на ниво SEO на страницата, ще бъде много по-трудно да го позиционирате правилно за термините, които искате да класирате в резултатите от търсенето.

Какво означава SEO на страницата? Съсредоточете вниманието си върху следния контролен списък:

 • Използвайте подходящ хостинг

 • Използвайте правилния домейн

 • Активирайте HTTPS

 • Осигурете криптиране

 • Уверете се, че всичките ви връзки са HTTPS

 • Проверете, за да сте сигурни, че има само една версия за разглеждане (www or non-www)

 • Настройте удостоверени имейли

 • Конфигурирайте анализи

 • Управление на неработещи връзки

 • Тествайте и премахнете неподходящото съдържание

 • Активирайте кеширането, модификацията и компресирането на данни

 • Проверете за потенциални индексиращи блокове

 • Регистрирайте вашия сайт в инструмента за уеб администратори на Google Search Console

 • Връзки и споделяне в социалните медии

2. Създайте стратегия за съдържанието за вашето малко до средно предприятие (МСП)

За да може съдържанието да увеличи максимално въздействието на вашето МСП върху SEO, от съществено значение е да поставите целта да предоставяте качествено съдържание (т.е. осезаема стойност за потребителя). В случай на малък бизнес, необходимостта да предлагате добавена стойност със съдържанието си е огромна.

Поставете се на мястото на вашата целева аудитория и отговорете на техните въпроси, притесненията и съмненията им с вашите ръководства, полезни видеоклипове, задълбочени електронни книги и всичко останало, което има място в успешна стратегия за съдържанието.

3. Изберете и насочете конкретни ключови думи

За да позиционирате ефективно уебсайта на вашия малък бизнес, от решаващо значение е да се откроявате от конкуренцията.

Големи компании като Tripadvisor могат да си позволят да се насочват към общи ключови думи като „пътуване“ и лесно да забравят по -конкретни без проблем. Това не е така за малкия бизнес. Малкият бизнес трябва да избере дълги опашки и по-конкретни ключови думи.

Следвайки примера на туристическия сектор, можете да създавате съдържание по конкретни маршрути, насочени към определени ключови думи, като например „очарователни градове в Калифорния, които да посетите с деца“. Можете също така да генерирате определена ценна информация за пътуващия потребител, например „магазини за ретро мода в Ню Йорк“, или да заложите на изключително съдържание, като например „интервюта с готвачи от най -добрите ресторанти в Париж“.

Големите компании често предпочитат да не се сравняват с конкуренцията. Но когато говорим за SEO стратегия за по -малки компании, анализът на конкуренцията може да бъде много полезен, за да научите повече за самата индустрия и какво вашата аудитория очаква от вас. Разгледайте ключовите думи на конкурентите си, за да получите малко вдъхновение, да ги съпоставите или да ги надминете. Оттам създайте свое собствено проучване на ключови думи, за да установите своя план за съдържание.

4. Вземете активни и пасивни връзки

В допълнение към добавянето на стойност към потребителя, създаването на топ съдържание ще ви помогне да генерирате пасивно връзки.

За да се откроите и да привлечете внимание, за да получите споделяния и връзки, можете да включите различни формати като мултимедийно съдържание, инфографика, подкасти, интервюта, уроци и статии за гости в своята стратегия за съдържание. Съществуват и много възможности за подобряване на позиционирането, предлагано чрез изграждане на връзки или активно генериране на връзки.

Някои идеи за изграждане на връзки за малкия бизнес включват прессъобщения, бизнес директории и генериране на съдържание като гост в блогове на трети страни.

Не всички връзки обаче са идеални. Фокусирайки се върху:

 • Връзки, идващи от уебсайтове, които са свързани с темата на вашия сайт и вашите ключови думи. И разбира се, колкото по -висок е авторитетът на уебсайта, толкова по -добре.

 • Връзки, които сочат към вашия уебсайт по естествен начин, предоставяйки полезна информация за потребителя. 

 • Връзки, които се появяват, защото съдържанието ви си заслужава. Поставете специални грижи за съдържанието, което генерирате и смятате за вирусно; накратко, създайте ангажиращо съдържание, което трети страни искат да споделят.

 Не забравяйте да създадете и подходяща стратегия за вътрешно свързване.

5. Стартирайте локална SEO стратегия

SEO за малкия бизнес с физическа централа става по -стабилен, ако включва стратегия за локално позициониране, което означава ключова дума и местоположение. Този мощен инструмент ще доведе до трафик към вашия магазин, тъй като потребителите, които извършват този тип търсене, се интересуват от конкретен продукт или услуга и от придобиването им на определено място.

Местните стратегии за позициониране зависят значително от инструмента Google My Business, така че не забравяйте да създадете своя GMB акаунт. Локалното СЕО е много важно за малките фирми.

6. Избягвайте загубите на трафик с всички сили

SEO зависи от много променливи и е важно да ги познавате добре, за да ги анализирате и да следите актуализациите и промените. Може да не успеете да следите всички актуализации на алгоритъма, но трябва да има някой, който да може. 

Ако не проследите всички промени в алгоритъма на Google  (и съответно промените вашия уебсайт), това може да доведе до сериозен спад на трафика.

7. Бъдете в течение с новите SEO стратегии за малкия бизнес

За да се конкурирате с големите момчета, не можете да оставите вашата SEO стратегия закотвена в миналото; винаги трябва да е свеж и адаптиран към евентуални промени в алгоритмите на търсачките и новите тенденции.

Не се отклонявайте от тенденции като местно SEO, гласово търсене или търсене на изображения, позициониране в Amazon и Google Shopping, или други налични SEO инструменти, които бихте могли да използвате за засилване на бизнеса си, като Google Trends.

8. Оставете вашата SEO стратегия в добри ръце

Можете ли да се наречете SEO експерт? Вероятно не. Както бе споменато по -горе, имате нужда от някой, който да следи всички промени и актуализации в алгоритъма на Google. Същото важи и за наличието на професионалист, управляващ всичките ви усилия за SEO.

Въпреки че вашият бизнес е малък, можете да се възползвате само от наемането на SEO специалист в дългосрочен план. Благодарение на работата от разстояние можете да наемате онлайн и да възлагате тази задача правилно на външни изпълнители без допълнителни разходи за служители.

 

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu