Google предлага 5 съвета за създаване на съдържание за успех

Google предлага 5 съвета за създаване на съдържание за успех

Блогът на Google публикува съвети как да създавате съдържание, което стимулира успеха. Статията се състои от анекдоти от успешни блогъри и създатели на YouTube.

Нито един от съветите няма нищо общо със SEO, което прави статията по -интересна, защото успехът в онлайн маркетинга е нещо повече от SEO.

Как да публикувате успешно съдържание

Статията подчертава реалния опит на четирима успешни създатели на съдържание.

Съветите от хора с действителен опит са много по -добри от мненията, предлагани от хора, които повтарят прочетеното от четенето на блогове.

Съветът е категоризиран в пет теми:

  1. Блокирайте времето в календара си
  2. Играйте според силните си страни
  3. Създавайте на партиди
  4. Намалете, преработете и пренасочете съдържанието си
  5. Дайте приоритет на стойността пред качеството

Свързани: 10 ключови стъпки за изграждане на сайт за малък бизнес

Задайте време за създаване

Повечето успешни писатели ще признаят, че отделянето на определено време за ежедневно писане е ключ към успеха. Чакането на вдъхновение не е жизнеспособен път към създаването на съдържание.

Успешната стратегия за създаване на съдържание е тази, при която се принуждавате да седнете и да започнете да създавате.

Легендарният музикален художник Ник Кейв наскоро коментира стойността да се третира акта на създаване на съдържание като работа, а не като духовна комуникация с вдъхновение.

В популярния си бюлетин, наречен „Червените досиета“, Ник Кейв отбелязва :

„Аз също имам афинитет към артистите, които се отнасят към занаята си като към работа и не зависят от капризите на вдъхновението - защото аз съм един от тях.

Както повечето хора с работа, ние просто ходим на работа. Никога не ни хрумва да не работим, няма момент, в който да не работим, защото „не го усещаме“ или „вибрациите не са правилни“.

Ние просто си вършим часовете ... ”

Google цитира музикант и лайфстайл блогър Ригел Джемини, който предложи да отделите един ден от седмицата за създаване на съдържание, подчертавайки как изборът на тема, която ви интересува, ще помогне на съдържанието да се напише.

Google публикува това наблюдение:

„Rigel Gemini препоръчва ежеседмично създаване на съдържание за поне един канал и поддържането му забавно.

„Ако съдържанието се превърне в скучна работа или стане прекалено много работа, ще започнете да се страхувате от него. Така че просто измислете нещо, за което можете да пишете, да снимате или да говорите всяка седмица и да се потопите… “

Това е добър съвет. Съсредоточете се върху теми за съдържание, от които може да се чувствате ентусиазирани, и отделете време, за да се съсредоточите върху създаването на това съдържание.

Играйте във вашите силни страни

Следващият съвет идва от вярата и модния блогър, Мата Леятауа. Тя насърчава създателите на съдържание да разберат какъв е техният стил.

Всеки има стил, свой собствен стил, дори когато този стил е персона.

Някои творчески художници са срамежливи или тихи лично, но силни и нагли в писането или изпълнението си. Това е техният стил, в който им е удобно да работят, който работи за тях.

Мата Леятауа коментира:

„... никой не се чувства вдъхновен да създава съдържание 24/7 ... съдържанието ви в момента или е стилизирано? Давате ли приоритет на вашата естетика или копирайтинг? ”

 

Създавайте на партиди

Това е един интересен съвет, който е да седнете и да създадете и да продължите да създавате колкото можете. След това вземете резултатите и ги насрочете за публикуване.

Блогърката за красота Тифани Уилямс съветва:

„Създаването в реално време може да бъде много, така че създаването на тон съдържание преди време помага.

По този начин винаги ще имате нещо ново за публикуване ... ”

Намалете, преработете и пренасочете съдържанието си

Следващият съвет е относно разпространението на съдържанието ви в множество канали.

Подкастър може да превърне съдържанието си в публикация в блог и видеоклип в YouTube.

Създател на YouTube може да пренасочи видеосъдържанието си и да го превърне в статия.

Създателят на YouTube и подкаст Кевин Еспириту отбелязва, че публиката търси съдържание въз основа на контекста на своя момент.

Някои може да предпочетат подкаст по време на пътуване. Други може да предпочетат да четат съдържание по време на обяд.

Публикуването в множество канали позволява на създателя да изгради по -широка аудитория, която консумира съдържание в различни моменти.

Кевин коментира:

„Един и същи човек, на различни платформи, е в различно състояние на ума и изисква различно представяне на едно и също съдържание.“

Свързани: Ръководство за маркетинг на малкия бизнес

Дайте приоритет на стойността пред качеството

Често препъване за стратегиите за създаване на съдържание е фокусирането върху качеството.

Това, което често се случва, е, че всяка статия се превръща в монументално начинание, съсредоточено върху изчерпателността, приравнявайки словесността с качеството.

Написването на статия от Топ 500 като начин да надминете издател, който се класира добре с Топ 50, е ​​наивен подход към създаването на съдържание.

Когато пишете съдържание, винаги е най -добре да се съсредоточите върху осигуряването на стойност.

Лайфстайл блогърът Ригел Близнаци съветва:

„Съсредоточете се върху стойността, която предлагате на своите читатели. Хората ще прочетат публикация, която има привлекателен образ, но по-важното е, че хората ще се върнат към вашите знания и опит. ”

Успех със съдържанието

Общата SEO стратегия е да се създаде списък с ключови думи с най -голям трафик, след което да се създаде съдържание въз основа на това.

Създаването на съдържание обаче има нещо повече от SEO ключови думи . Алтернативен подход е предоставянето на съдържание, което е смислено за читателите.

Хората са склонни да се връщат към сайтове, които предлагат удоволствието от откриването, от четенето на съдържание, което е значимо за тях.

Съдържанието може да бъде свързано с текущи събития, може да бъде смешно, да разруши митове и да помогне на читателите да бъдат по -добра версия на себе си. Това е вид съдържание, което кара читателите да се връщат за още.

Леонард Коен отбеляза в едно интервю, че създаването е свързано с разбирането на ангажираността на хората със света, създаването на нещо от него и след това намирането на увереност и достойнство (т.е. самоуважение) в този акт на сътворение.

Въпреки че има място за съдържание, основано на ключови думи, има и важна роля за съдържанието, което има значение за вас и за някой друг.

Леонард Коен каза:

„Винаги съм във връзка с едно или друго нещо. ... просто се опитваш да разкриеш нещото, просто се опитваш да го направиш добро.

След като влезете в него, той няма граници, няма граници. Това е, което правите.

Просто продължаваш да разкриваш собственото си сърце, докато не намериш нещо, в което да намериш своето самоуважение.

Това е самоуважение, което търсите в работата си. "

Ако се нуждаете от професионални СЕО услуги или Копирайтинг, не се колебайте да се свържете с нас.

 

SEO оптимизация, Копирайтинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu