Google: Удебеленият текст може да помогне на вашето SEO

Джон Мюлер от Google потвърждава, че удебеленият важен текст в параграф може да помогне на SEO на вашия сайт, тъй като позволява на Google да разбере съдържанието по-добре.

Това се посочва по време на терен в работното време на Google Search Central SEO, записан на 12 ноември 2021 г.

Подава се въпрос за ползите от използването на удебелен текст.

Това чисто стилистичен избор ли е? Или може да се използва и за SEO цели?

Мюлер категорично заявява, че помага за SEO.

Степента, до която помага обаче, е относителна спрямо останалото съдържание на страницата.

Има повече за това какво означава това в следващия раздел.

Джон Мюлер от Google относно използването на удебелен текст за SEO

Отговаряйки на този въпрос, Мюлер се позовава на видео от бившия служител на Google Мат Кътс, където тази тема е била засегната веднъж преди.

„Това е нещо, което се появява от време на време. Всъщност проверих два пъти преди сесията и Мат Кътс направи видеоклип, мисля, че през 2012 г. или нещо около това за удебеления и силния на страниците.

Върнах се и изгледах видеоклипа, за да открия, че Кътс всъщност не говори за последиците за SEO от удебеления текст.

Това прави ли тази новина ексклузивна за Мюлер?

Видеото на Cutts имаше повече общо с използването на тагове <b> и <strong> и дали има разлика между тях.

Няма разлика, но не това е целта на тази дискусия.

Що се отнася до SEO, Мюлер казва, че удебеленият текст може да добави допълнителна стойност към страницата.

Роботите на Google търсят текст, който е или удебелен, или курсив, за да разберат какво е важно на тази страница.

Мюлер добавя, че Google обикновено може сам да разбере какво е важно, но удебеленият текст прави посланието по-ясно.

„Така че обикновено се опитваме да разберем за какво е съдържанието на уеб страница и разглеждаме различни неща, за да се опитаме да разберем какво всъщност се набляга тук, и това включва неща като заглавия на страница.

Но също така включва неща като това, което всъщност е удебелено или подчертано в текста на страницата. Така че до известна степен това има малко допълнителна стойност там, тъй като е ясен знак, че всъщност смятате, че тази страница или този параграф са за тази тема тук.

И обикновено това е в съответствие с това, за което мислим, че страницата така или иначе, така че не се променя толкова много.

Свързани: Фактори за класиране в Google

Ползите за SEO от удебеления текст са относителни

Мюлер уточнява, че стойността на удебеления текст е относителна спрямо останалото съдържание на страницата.

Няколко фрагмента удебелен текст в цялата статия могат да изпращат по-силни сигнали до Google. Но удебеляването на целия текст на страница не би добавило никаква стойност.

„Другото нещо е, че това до голяма степен е относително в рамките на уеб страницата. Така че, ако тръгнете и кажете, аз просто ще направя цялата си страница удебелена и тогава Google ще смята, че страницата ми е най-важната, а след това, като направи всичко удебелено, по същество нищо не е удебелено, защото е все едно.

Докато ако вземете шепа изречения или думи в цялата си страница, където кажете, че това е наистина важно за мен и ги удебелите, тогава е много по-лесно за нас да кажем добре, ето много текст, а това е потенциално един от най-важните точки на тази страница и можем да им придадем малко повече стойност.

И по същество това, в което влиза този вид, е всичко около семантичния HTML, където придавате малко повече значение на страницата, като използвате правилното маркиране за страницата. И от наша гледна точка това е добре. Помага ни да разберем малко по-добре страницата."

Придвижете бизнеса си напред с маркетинг на съдържание
Подобрете своята онлайн видимост, достигнете до нови клиенти и стимулирайте продажбите с този универсален инструментариум за маркетинг на съдържание.

Мюлер завършва отговора си, като обгръща всичко с окончателно изявление за SEO стойността на удебеления текст.

„Така че, ако искате да го опростите до отговор с една дума, дали удебеленият шрифт на важни точки в параграф помага на SEO, да, така е. Това ни помага да разберем по-добре този параграф или тази страница."

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu