Joomla Upgrade - Надстройте вашия сайт до най-новата версия на Джумла

Joomla Upgrade - Надстройте вашия сайт до най-новата версия на Джумла

Надграждане на вашия уебсайт Joomla - ето защо трябва да надстроите

Важно е да поддържате уебсайта си актуализиран до най-новата версия на Joomla, защото последната версия е най-безопасната за използване и съдържа важни подобрения. Joomla все още е една от най-добрите и безопасни CMS в света и това отчасти се дължи на факта, че Joomla е в процес на постоянно развитие и подобрения.

Това означава, че всеки път, когато Joomla пусне нова версия и надстроите, вашият уебсайт е подсилен и по-сигурен, отколкото е бил преди. Освен това получавате нови функции, характеристики и инструменти, които улесняват още повече работата ви в самия уебсайт.

Ето защо е само във ваша полза да надстроите, така че основата на уебсайта ви винаги да е в ред.

 
Защо изобщо трябва да надграждате уебсайта си?

Вашият уебсайт Joomla 1.5 или 2.5 вероятно работи добре без големи проблеми. 

Клиентите всъщност често ме питат защо трябва да отделят време и пари за надграждане на уебсайта си на Joomla.

Когато след това погледна надолу в машинното отделение на уебсайта и сканирам папката и файловата структура на Joomla, мога да установя, че уебсайтът напр. е пълен с дупки в сигурността, хакнат е или има други критични грешки. Това не са непременно грешки, които се виждат на самия уебсайт. Но именно грешките улесняват хакерите да хакнат уебсайта.

Оттук и основната причина да надстроите до най-новата версия на Joomla - СИГУРНОСТТА!

Има и други добри причини, които ще бъдат споменати накратко по-долу:

  • Още по-добри опции за SEO.
  • По-бърза скорост на зареждане - особено при взаимодействие с PHP 7+.
  • Подобрена и удобна за мобилни устройства администрация - управлявайте уебсайта си в движение.
  • Много нови характеристики и функции, които правят управлението на вашия уебсайт още по-лесно.
 
 
 

Какво се случва, ако не надстроите?

Ако решите да не надграждате, уебсайтът ви бързо ще стане уязвим. Няма да има нови актуализации за сигурност за старите версии на Joomla. Това означава, че те вече не се поддържат и могат лесно да бъдат хакнати, освен ако нямате споразумение за сигурност .

Освен това може да рискувате вашият уеб хотел да изисква от вас надграждане, в противен случай те ще затворят уебсайта ви. Те правят това от съображения за сигурност и за щастие има много уеб хотели, които приемат сигурността сериозно.

В същото време пропускате и многото нови подобрения и функции, които са в новите версии на Joomla.

 
 
 

Ако сте тип „направи си сам“, запомнете следното, преди да надстроите уебсайта си на Joomla


РЕЗЕРВНО КЪПИЕ, РЕЗЕРВНО КОПИЕ И БЕКЪП!

 

Ако искате сами да надстроите уебсайта си на Joomla, важно е да направите резервно копие , ПРЕДИ да започнете.

 

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Бъдете внимателни с вашите разширения и вашия Joomla шаблон

Тъй като разширенията, които използвате на уебсайта си, са разширения на трети страни, трябва да се уверите, че те са съвместими с версията на Joomla, до която надграждате.

Трябва да сте наясно със същото за Joomla шаблона, който използвате.

Ако не са съвместими, не надстройвайте, тъй като рискувате уебсайтът ви да се счупи.

Получете помощ, за да успеете, или намерете алтернативни решения, така че уебсайтът ви да може бързо да бъде надстроен и готов отново без прекъсване.

 
 
 

5 съображения, които трябва да имате предвид, преди да надстроите уебсайта си на Joomla:

1) Какво означава надграждане по отношение на вашето съдържание на уебсайта?

Надграждането е очевидна възможност да разгледате съдържанието и структурата на уебсайта. Има ли конкретно съдържание, което трябва да бъде подновено? Продажбени текстове, SEO текстове или нещо друго, което трябва да се актуализира едновременно?

Ако не друго, това е идеалният момент да го направите.

 

2) Какво означава това за дизайна на уебсайта?

В случай на надграждане може да се наложи да се справите с шаблона на уебсайта. Joomla 3.x е изградена около малко по-различна структура на шаблона, което означава, че шаблонът Joomla 1.5 и 2.5 не може лесно да се премести.

Можете да изберете да препрограмирате „стария“ шаблон/шаблон, да проектирате и разработите напълно нов шаблон/шаблон или да закупите нов готов шаблон/шаблон в интернет.

Ще можете да получите съвет кое решение ви подхожда най-добре, за да не изпаднете в неудобна ситуация.

 

3) Какво означава технически надграждането на Joomla за вашия уебсайт?

Както казах, надграждането е процес, който включва преместване на цялото ви съдържание и разширения на уебсайтове от старата база данни към новата.

Новият уебсайт е реконструиран с доколкото е възможно идентични разширения.

Ако няма версия на разширенията, която да работи с новата версия на Joomla, ще получите някои препоръки за подобни разширения.

Всъщност получавате значителни подобрения с по-новите версии на разширенията, които не са налични за Joomla 1.5 и 2.5.

 

4) Какви нови функции трябва да обмислите да внедрите?

Интернет е динамично измерение, където изискванията за това какво трябва да могат да правят добрите уебсайтове се променят почти непрекъснато.

Това е положително развитие, което означава, че добрите и функционални уебсайтове се представят добре и имат дълъг живот.

Това също означава, че е разумно да следвате насоките и изискванията на Google за уебсайтове. Google се фокусира особено върху това дали уебсайтът е удобен за мобилни устройства. Днес почти всеки има смартфон и/или таблет, с който да сърфира в интернет. Това представлява някои технически предизвикателства за уебсайтовете, които трябва да се показват правилно, независимо от платформата.

Ето защо трябва да обмислите да направите вашия уебсайт Joomla удобен за мобилни устройства и отзивчив, ако не е, ПРЕДИ надстройката.

Шаблонът/шаблонът на уебсайта може да бъде направен адаптивен, така че да се адаптира към размера на екрана на въпросното устройство. По този начин вие гарантирате, че посетителите ви имат добро изживяване на своите iPhone, iPad, Samsung, HTC или каквото и да използват.

Имате въпроси? Не се колебайте да се свържете с нас още сега..

Please type your full name.
Invalid email address.
Моля, изберете дата, на която да се свържем с вас.

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu