On-Page SEO: 4-те принципа за успех

On-Page SEO: 4-те принципа за успех

През 2021 г. SEO оптимизирането на страници (On-Page SEO) е по-сложно от всякога, но ние изготвихме списък с 4 основни принципа, които ще ви насочат към успеха.

Трябва да се отбележи, че това не трябва да се разглежда като напълно изчерпателно, това е по-скоро буквар за SEO.

Говорейки за праймери, ако сте начинаещ в SEO, силно препоръчваме първо да прочетете Ръководството за начинаещи за SEO от MOZ . Той обхваща как работят търсачките, как да правите изследвания на ключови думи и много други, за да ви обучи как всичко е взаимосвързано.

Сега нека се потопим в препоръчаните ни 4 основни принципа, които да следваме, за да се класираме добре в Google !

1. Удовлетворете целта и намерението на търсещия

Отдавна са минали дните на произволно пълнене на ключови думи. Този процес нямаше никакъв смисъл, тъй като в един момент може да е помогнал на сайта да се класира, но не е помогнал непременно да се отговори на въпрос или проблем на търсещите. 

Днес търсачките разчитат на сложни алгоритми, за да разберат какво представлява дадена страница и да я класират по подходящ начин. 

Важно е да пишете съдържание за хора, а не за търсачки.

Когато се опитваме да проучим какво могат да търсят потребителите, имаме 3 инструмента по-долу, които препоръчваме да извършите някои търсения, за да получите вдъхновение за това как да напишете съдържанието си за човек.

Препоръчани инструменти:

Answer The Public

Reddit

Quora

2. Изследване на ключови думи

Ядрото на всяка успешна стратегия за SEO съдържание е изследването на ключови думи . Трябва да знаете какво търсят хората и да предоставите това съдържание. Трябва да се уверите, че ключовите думи, за които пишете, са:

 • От значение за вашия бизнес или организация
 • Насочете търсещите по време на определена фаза на пътуване на купувача
 • Разполагайте с достатъчно трафик на сайта, за да си струва цялата упорита работа

И така, как се прави това?

Е, радвам се, че попитахте. Има няколко инструмента, които препоръчваме:

Професионални съвети:

 • Групирайте ключовите думи с дълга опашка по основна тема / ключова дума. По време на фазата на изследване на ключовите думи ще намерите много подобни ключови думи с дълга опашка, обхващащи същата основна тема. Групирайте ги всички и напишете съдържание от дълга форма, като се справите с всяка ключова дума вътре в нея. По този начин избягвате проблеми с канибализацията на съдържание
 • Фокусирайте се с нискоконкурентни ключови думи, ако тепърва започвате или знаете, че уебсайтът Ви все още не получава достатъчно трафик и авторитет
 • Намерете ключовите думи, за които се класира вашата конкуренция, и ги откраднете, като напишете 100 пъти по-добро съдържание!

3. Присвояване и вмъкване на ключови думи

Да разберем как, къде и колко често да присвоявате и вмъквате ключовите си думи може да изглежда сложно, но ние разделихме за вас по-долу.

Поставете основната си ключова дума в първия абзац, в поне едно подзаглавие и също в мета заглавието

Най-добрата SEO практика гласи, да използвате основната ключова дума в заглавието на страницата и URL адреса на страницата. Но ако наистина искате да направите разпръскване, трябва да преминете отвъд това, като вмъкнете и основната ключова дума в първия абзац на копие на страница, в поне едно подзаглавие, а също и в метазаглавието (заглавия, които се появяват с резултатите на страницата с резултати от търсачката). Ще разгледаме това по-долу в раздел 4. Технически SEO елементи

Задайте вторични ключови думи на всяка страница на вашия уебсайт

Търсачките използват основните ключови думи, които сте избрали, за да разберат по-добре страницата. Но технологията не е перфектна; можете да добавите по-добър контекст и да увеличите шансовете си за класиране, като присвоите вторични ключови думи на всяка страница, за да добавите контекст. Вторичните ключови думи са термини и фрази, тясно свързани с вашата основна ключова дума. Както при основните ключови думи, вие искате да използвате тези вторични ключови думи поне веднъж в копието на вашата страница.

4. Технически SEO елементи

SEO заглавие на метастраница

Заглавието на страница е част от вашата (Страница с резултати от търсачката (SERP), заедно с мета описанието.

SEO оптимизираното заглавие ще задейства множество фактори за класиране като намерение на потребителя, честота на кликване (CTR) и съвпадение на ключовите думи, така че е важно да го настроите правилно!

Когато оптимизирате заглавие за SEO, имайте предвид следните критерии:

 • Направете го да съвпада с намерението на ключовата дума focus
 • Направете го примамливо, за да увеличите честотата на кликване
 • Поддържайте го под максималния брой знаци - това варира в зависимост от типа на търсенето, но като добра практика използвайте ключовата дума focus в първата половина на заглавието

Google обикновено показва първите 50–60 знака заглавието. Ако запазите заглавията си под 60 знака, според  MOZ изследванията им показват, че можете да очаквате около 90% от заглавията ви да се показват правилно.

SEO описание на метастраница

Мета описанието не е пряк фактор за класиране, но засяга други фактори за класиране, като честота на кликване, така че добре написаното мета описание може да направи всичко различно.

Точно както със SEO мета заглавията на страници, подобни критерии се прилага за мета описанията:

 • Направете го да съвпада с намерението на основната ключова дума / статия
 • Направете го примамливо, за да увеличите честотата на кликване (CTR)
 • Използвайте основната ключова дума като част от описанието
 • Дръжте го под максималното ограничение за знаци ( 50-150 знака )

Мета описанията наистина могат да бъдат с всякаква дължина, но Google обикновено ги съкращава до приблизително 160 знака. Най-добре е мета описанията да се съхраняват достатъчно дълго, за да бъдат описателни, така че MOZ препоръчва описания между 50-160 знака . Ако са по-дълги, просто се уверете, че най-важната информация е в рамките на тези 50-160 знака

Използвайте по един H1 на всяка страница

Просто, нали? И все пак много хора случайно се оказват без нито един или 2 или повече H1 на една и съща страница.

Защо това е критично? Е, заглавие 1 може да помогне на търсачките да разберат какъв е фокусът на страницата.

Като добра практика, съпоставете H1 с SEO Meta заглавието, зададено за страницата

Вижте още: Заглавия H1: Над 50% от SEO оптимизаторите ги правят грешно

Подзаглавия

Google обича супер изчистени структури на страници. Помислете за него като за „основа“ на търсачките. Заглавията са буквално най-добрият начин за структуриране на съдържанието на дадена страница.

Като основно правило използвайте Heading1 (H1) за основното заглавие, което определя страницата и H2, H3 и така нататък за субтитрите и темите. За разлика от H1, можете и трябва да използвате множество заглавия H2 и H3 на дадена страница, за да дефинирате подтемите и да изпратите сигнала до Google за какво става дума в страницата.

URL адреси

URL адресът трябва да е кратък и ясен. В идеалния случай искате да намалите същността на съдържанието си на приблизително три до пет думи и да опитате да използвате максимум 60 знака.

Мат Кътс, бившият ръководител на отдел „Качество на търсенето  в Google, казва:

„Ако можете да направите заглавието си с четири или пет думи - и това е съвсем естествено. бъдете напълно нормални. Тъй като става малко по-дълго, тогава започва да изглежда малко по-зле. Сега нашите алгоритми обикновено просто ще претеглят тези думи по-малко и просто няма да ви дадат толкова голяма заслуга. "

SEO файл с изображения

За вашите графични файлове използвайте кратки описателни имена, които съдържат основната ключова дума . Именуването на файла ви по този начин изпраща бонус сигнали към търсачките, които задълбочават разбирането им за какво става дума в страницата. Също така ви улеснява да намерите изображението, което искате, ако ги назовете преди качване. Така че печелете!

Тагове за изображение на Alt

Бъдете описателни, като че ли ще трябва да публикувате изображенията в сайт със снимки. Но бъдете кратки и ясни.

Предупреждение: Задаването на подобни alt тагове на изображенията може да свръх-оптимизира страницата, защото alt таговете се добавят към плътността на ключовите думи.

Така че задайте уникални alt тагове!

Вътрешно свързване

Вътрешното свързване е чудесен начин за създаване на „центрове за съдържание“ и може да бъде разликата между високо класиран уебсайт и уебсайт, който се бори за органичен трафик.

Като правило, винаги пишете към 1 до 2 други вътрешни и подходящи страници, когато пишете ново съдържание.

Искате на всяка цена да избегнете „задънени улици“ в потребителското изживяване, защото задънена улица може да означава, че потребителят напуска сайта и намалява броя на показванията на страници за посещението си, което влияе на класирането.

Скорост на сайта

Уверете се, че не вмъквате много, много големи и неоптимизирани изображения във вашите страници или други големи медийни елементи, които не са оптимизирани за последното време на зареждане. Google използва скоростта на сайта като фактор за класиране, но също така хората ще напуснат сайта ви, ако това отнема повече от 2 секунди.

Все още е неясно?

Чуствате се все още объркани относно On-page SEO? Не се тревожете. Свържете с нас и ние с удоволствие ще отговорим на всички въпроси, които имате относно SEO оптимизацията.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu