SEO за малкия бизнес

SEO за малкия бизнес: 5 начина да за добри резултати

Едно от основните предимства на интернет маркетинга – и по- специално на SEO – е, че той може да даде възможност на фирми от всякакъв размер да се конкурират по-ефективно, намалявайки въздействието на разликите в бюджета.

Малките и средните предприятия (МСП) трябва да се стремят да завладеят по-големите конкуренти в същото цифрово пространство и да увеличат максимално възможностите да бъдат по-малък субект онлайн.

В тази публикация разгледайте практически SEO за малкия бизнес и 5 начина, по които SMB може да надхвърли теглото си.

1. Станете експертен глас във вашата ниша

Като малък и среден бизнес, вие имате идеалния шанс да позиционирате своя опит в челните редици на вашия бизнес чрез себе си и други ключови служители.

В рамките на онлайн общността вие сте в състояние да предоставите надеждно, доверено и реално лице на често по-студено възприеман онлайн подход на много по-големи марки.

По-малките предприятия често се разглеждат като вече по-близо до своята аудитория, така че когато малките и средни предприятия са в състояние да се ориентират, идентифицират, подхранват и споделят своите офлайн начини на работа онлайн, наградите могат да бъдат огромни.

Има няколко предимства, които SMB има пред по-голяма компания, като например:

 • По-малко бюрокрация и вътрешни бариери, за да получите достъп до разговора по-рано.
 • Основана хора-ориентирани методи на работа , често са необходими за по-малки марки, за да функционира.
 • Истински опит офлайн в общността може да бъде адаптиран за онлайн печалби.
 • Истинско мнение и възможности за открито споделяне на коментари .
 • Гъвкавост за адаптиране на подходи и поемане на повишени рискове с подкрепени с данни опити и грешки .

За по-големите предприятия е невероятно предизвикателство да имат автентичен глас в онлайн общността и това осигурява фантастичен път към пазара за малки и средни предприятия.

2. Направете добре основните неща

Оценявам, че „ основите “ могат да имат многобройни конотации. Въпреки това, за SEO за малък бизнес, винаги се фокусирайте върху основите за успех.

Вашето време, ресурс и бюджет могат да наложат ограничения върху експериментирането, така че се уверете, че поставяте акцент върху известните фактори, които влияят върху SEO  и успехите на посетителите на вашия уебсайт.

Не се губете по показателите за суета или измерванията на успеха, които ви пречат да инвестирате тези печалби в повече SEO и дигитален маркетинг .

Има много основни неща за приоритизиране и те ще се различават в зависимост от вашата начална точка за SEO, но опростете и помислете:

 • Достъп до ключово съдържание : Колко лесно хората могат да намират, усвояват и конвертират от крайъгълните камъни на вашето съдържание?
 • Потребителско изживяване : Колко бързо се зарежда вашето съдържание и има ли ненужни разсейвания, които пречат на потребителя да продължи напред?
 • Технически бариери : Улеснявате ли търсачките да разбират, индексират и класират вашето съдържание?
 • Разбиране на страницата : Как можете да подсилите темата на съдържанието и да подсилите сигналите, които изпращате до търсачките въз основа на заглавия, URL адреси, вътрешни връзки и други сигнали на страницата?
 • Йерархия на съдържанието : Когато разглеждате навигацията на уебсайта си и поддържащите елементи за достъп до съдържание (поднавигация, долен колонтитул и т.н.), колко интуитивно и лесно може някой да стигне до най-важните ви страници?
 • Смесени типове съдържание: Улеснявате ли вашето съдържание да се класира за всички видове подходящи резултати от търсенето (изображения, видео и други)?
 • Изчерпателно покритие на съдържанието : Може ли някой да има задълбочено и пълно разбиране на тема, без да напуска страницата ви? Има ли на разположение по-добри примери за съдържание, което логично трябва да работи по-добре от вашето?
 • Предимството на местно ниво : Можете ли да използвате местоположението си, за да подобрите претенциите си за SEO успех по-голям от други национални, регионални или глобални марки?

3. Изграждане на авторитет със създаване на достоверно съдържание

По-малките фирми са склонни да разбират задълбочено своята аудитория. Когато това се съчетае със SEO и основан на доказателства начин на мислене за изграждане на съдържание , това може да подкрепи значителни маркетингови ползи.

Създаването на високоефективно цифрово съдържание не трябва да зависи изцяло от бизнеса или да е достъпно само чрез аутсорсинг на агенция.

Често има комбинации от двете, за да се проучи, за да се осигури максимално улавяне на момента, без да се пренатоварват ресурси или бюджет, но да се извлече максимума от двете.

След като сте се ангажирали с план за съдържание, ще искате да се съсредоточите върху стойността за вашата аудитория спрямо търговската стойност за вашия бизнес и да коригирате курса, докато вървите, за да постигнете правилния баланс.

Обикновено достоверното авторитетно съдържание ще има:

 • Присъщи и осезаеми заслуги за публиката.
 • Самостоятелна цел и повишена полезност над конкурентните примери.
 • Мнение, данни и уникална представа, съответстващи на вашия опит и ниша.
 • PR и медийна стойност ; особено за местни издания.
 • Силно доверено авторство в идеята и създаването на съдържанието.
 • Слоеве на въздействие за множество типове личности .
 • Смесено съдържание, пренасочено към различни потребителски предпочитания.
 • Лесни за достъп, усвояване и добре популяризирани съобщения .

Като начало бих предложил първите ви ключови елементи от съдържанието да бъдат създадени въз основа на областите, с които сте най-известни в рамките на вашата бизнес ниша.

Помислете за факторите, които изискват най-много услуги или предлагане на вашата компания и защо хората ще дойдат при вас в сравнение с конкуренцията.

Оттук можете да използвате тази смислена диференциация и да предадете много от вашите уроци и съвети в наистина ценен актив със съдържание, което може многократно да работи усилено за вашите връзки и упражнения за изграждане на авторитет.

Страхотното съдържание изисква опит, енергия, плюс непрекъснати усилия за генериране на оптималния потенциал от него.

Вижте тази свързана публикация, която може да помогне на съдържанието ви да работи по-усилено за вас .

4. Използвайте локалната оптимизация

За да надхвърлите теглото си в SEO, трябва да получите wisoka стойност от момента, в който инвестирате онлайн.

Локалната оптимизация за малки и средни предприятия винаги ще предлага шанс да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си.

Причината за това е, че имате законни претенции към местната общност и в много случаи по-истински претенции за тази видимост в сравнение с други конкурентни сайтове, независимо от мащаба.

Вероятно няма да намерите публикация за SEO за малки и средни предприятия, която не взема предвид локалното SEO и това е, защото работи.

Има основни дейности, които можете да предприемете, за да постигнете напредък в местното SEO за малкия бизнес. Те включват:

 • Заявяване, поддържане и споделяне на актуализации във вашия бизнес профил в Google (бивш Google My Business ).
 • Създаване на дестинации за кацане на местоположение на вашия уебсайт, богати на местно съдържание.
 • Внасяне във вашите услуги (където е приложимо) локални актуализации и свързана информация.
 • Да бъде активен с местни медии и публикации .
 • Изпълнение на базирани на местоположение маркетингови програми и схеми за стимулиране.
 • Генериране на местни рецензии, препоръки и казуси .
 • Присъствайте активно в уебсайтове на общността , форуми, плюс източници на въпроси и отговори.
 • Споделяне на вашия опит и мнение в основните канали на социалните медии .
 • Използване на схема LocalBusiness, където е уместно.

Ето пълен локален контролен списък за SEO, който ще ви помогне да разнообразите и да приоритизирате действията в тази област.

5. Станете решаващият проблеми

Едно нещо, което е постоянно присъстващо във всички индустрии, е необходимостта хората да получат отговор на въпросите си, както и техните болкови точки.

Приоритизирането на решаването на проблеми е често срещана тактика, която помага да изведе бизнеса пред аудиторията си онлайн в периоди, когато те са най-необходими,

Като месечно (в идеалния случай седмично) упражнение, задълбайте се в данните си от Google Search Console и намерете всички термини, които включват; кой, какво, защо, къде, кога, как.

След това помислете за свързани въпроси, свързани с болка, като например и фрази; проблем, проблем и др.

След това можете да добавите към това местоположение задействания, цена/цена и други области, като например термини за оценка и сравнение.

Вероятно ще откриете много нови термини и тематични области, в които аудиторията ви търси съвети и възможности, за да позиционирате себе си и вашето МСП начело в отговора на тях.

Този тип базирана на стойност поддръжка и създаване на съдържание, наясно с аудиторията, могат да осигурят слоеве на стойност и въздействие върху бизнеса онлайн.

Много от богатото съдържание, което създавате с този подход, ще има слоеве от потенциал.

Например:

 • Можете да създадете център на общността, в който да съхранявате съдържание с често задавани въпроси.
 • От този център можете да създавате дестинации или съдържание, което е по-широко привлекателно за вашата аудитория и доставя трафик и реализации към вашия сайт.
 • Можете да популяризирате и споделяте това съдържание в социални мрежи и на външни сайтове на фрагменти, за да помогнете за решаването на въпроси от повтаряща се аудитория и да привлечете нови връзки към вашето съдържание.
 • Съдържанието може да бъде използвано в други типове съдържание , като видео и графично съдържание, което позволява класиране и SEO печалби в новите вертикали на търсене.
 • С нарастването на видимостта ще привлечете много нови и без отговор запитвания, които подхранват цикъла по-горе.
 • Винаги можете да добавите към заявките, като завършите анализа на пропуските в съдържанието на конкурентите в тяхната видимост на въпроси и отговори и като използвате безплатни инструменти като Answerthepublic.

Резюме

По-малките компании имат чудесна възможност да изпреварят възприеманото си тегло онлайн.

Като се съсредоточите върху 5-те ключови области, обсъдени в тази публикация, и следвайки предложените тактики, които ги подкрепят, вие ще можете да увеличите успеха на вашия малък или среден бизнес SEO по смислен и базиран на стойност начин.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu