WordPress 5.9 с Гутенберг е бъдещето на издателската дейност

WordPress 5.9 с Гутенберг е бъдещето на издателската дейност

Излезе WordPress 5.9 с кодово име Josephine. Голямата новина за 5.9 е, че Гутенберг най-накрая има пълни възможности за редактиране на сайтове, което означава, че Гутенберг е готов за използване в среда за публикуване на живо.

WordPress Gutenberg е бъдещето на управлението на съдържанието и с пускането на WordPress 5.9 това бъдеще е точно сега. Така че определено е време да помислим да проучим какво може да предложи Гутенберг. Може да откриете, че сайтовете се зареждат по-бързо, по-лесни са за проектиране и поради по-доброто потребителско изживяване може да ви помогнат да надхвърлите бизнес целите си.

Трябва ли да изчакате, преди да опитате WordPress Gutenberg?

Някои може да смятат, че може да е безопасно да изчакат няколко месеца или повече, преди да изтеглят и използват Gutenberg. Това е разумен подход към приемането на нови технологии.

Гутенберг обаче не е нова технология. Гутенберг е „в процес на работа“ от ноември 2017 г. и оттогава е в непрекъснато развитие.

Така че всъщност няма нужда да се притеснявате, че Гутенберг е нов, защото всъщност не е нов. Новият редактор на сайта в действителност е напълно зрял продукт.

Раздели от пълния редактор на сайта бяха пуснати и тествани през изминалите години до днес с пускането на WordPress 5.9.

Gutenberg най-накрая достигна пълно състояние на редактиране на сайта и е готов да се използва за сайтове за производство на живо.

Всъщност сайтовете вече се изграждат с Gutenberg и в момента има много налични шаблони за него.

Ако някога сте използвали конструктор на страници като Divi или Elementor, тогава ще се чувствате комфортно, като използвате новия пълен редактор на сайтове Gutenberg.

Идеята зад Гутенберг е да улесни строителните обекти. Така че има много стимул да приемете Гутенберг и да изпреварите кривата.

Може би най-разумната стъпка е да създадете професионална зона за запознаване с Gutenberg, онлайн или на вашия компютър с настолна среда за разработка като Laragon , която симулира уеб сървър.

Редактор на навигационни блокове на Гутенберг

Персонализаторът изчезна при използване на Gutenberg

Старият начин за персонализиране на страница на WordPress беше да отворите Customizer на напълно различна уеб страница в администраторския раздел.

 

За тези, които изберат да използват Gutenberg, вместо стария инструмент за персонализиране, вече са освободени да използват редактора на сайта.

Редакторът на сайта може да се използва за стилизиране на целия уебсайт или един шаблон.

Тези, които са използвали конструктор на страници, веднага ще разберат блоковете.

Блоковата парадигма по същество разделя шаблон на уеб страница на секции, които се наричат ​​блокове. Шаблонът за уеб страница е просто група от блокове, които са организирани, за да формират дизайна и след това оформени с шрифтове, цветове и изображения. Всеки блок има опции за стилизиране на шрифтове, оформление и цветове.

Блокова тема по подразбиране на WordPress

С пускането на WP 5.9 идва нова блокова тема по подразбиране, наречена Twenty Twenty-Two (2022!). Това е добро място да започнете да свиквате с новия базиран на блокове пълен редактор на сайтове.

WordPress обяви, че версия 5.9 подобрява потока на публикуване:

„WordPress 5.9 разполага с нови инструменти за типография, гъвкави контроли за оформлението и по-фин контрол на детайли като разстояние, граници и други – за да ви помогне да получите не само външния вид, но и полирането, което казва, че ви е грижа за детайлите.“

Той също така разполага с директория с шаблони, която може да помогне на издателите да разменят предварително готови блокове, които могат да бъдат персонализирани. WordPress 5.9 съдържа функционалност за плъзгане и пускане, която улеснява поставянето на елементи на страницата, където искате.

„В 5.9 изгледът на списък ви позволява да плъзнете и пуснете съдържанието си точно където искате.

...Оформете по различен начин всяко изображение във вашата галерия или ги направете еднакви, с изключение на едно или две. Или променете оформлението с плъзгане и пускане."

Въпреки това има много други безплатни и платени шаблони, съвместими с Gutenberg, като тези от Astra и GeneratePress . https://wordpress.org/themes/astra/

Научете как да създавате сайтове с Gutenberg

WordPress публикува уеб курс, озаглавен Simple Site Design with Full Site Editing , който учи издателите как да създават сайтове с Gutenberg.

Някои може да се колебаят да изпробват най-новата и най-нова версия на каквото и да е и това е разбираемо.

Гутенберг може да е най-новият и най-нов, но съществува от години и е готов за действие.

Като се има предвид, че това е бъдещето на WordPress, има смисъл да се огледате, за да разберете на какво е способен и как може да бъде от полза за вашия бизнес.

 

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu