Колко струва изработката на сайт - изчисли с този калкулатор

Колко струва изработката на сайт - изчисли с този калкулатор

Един от най-често срещаните въпроси, които чуваме от нашите читатели и клиенти, е: „Колко струва изработката на сайт?“ Ние сме тук, за да отговорим на този въпрос и да ви помогнем да купите само това, което е важно за Вас или Вашия бизнес.

След 10 години преглед на всичко - от уеб конструктори до хостинг доставчици, може да се обзаложите, че сме допуснали всички обичайни грешки - което означава, че можем да ви помогнем да ги избегнете!

Колко обикновено струва изграждането на уебсайт?

Имате няколко варианта за избор ако искате изработка на сайт:

1. Изработка на сайт със конструктор за сайтове.

Този вариант е подходящ за тези, който искат само да си направят сайт без да наемат фирма за уеб дизайн. Тук може да разгледате най-добрите платени конструктори за сайтове. Цената варира от около 10 лв до 100 лв на месец. Предимство е, че хостингът е включен в цената, недостатък понякога високата цена особено за по-комплексни и големи сайтове. 

2. Изработка на сайт с платформа като Уордпрес

Wordpress е безплатна система за изграждане на сайтове, възникнала първоначално като платформа за блог, днес се е развила до неузнаваемост и е най-популярната CMS система. Тук може да разгледате 3 от най-добрите безплатни конструктори на уебсайтове

Самият Уордпес е безплатен за изтегляне, но трябва да предвидите закупуване на Хостинг и домейн. Също така базовата версия на Уордпрес е доста опростена и ще ви трябват теми и добавки, с който сайта ви да стане по-привлекателен и функционален. За радост има много безплатни добавки, които може да инсталирате от самата система с няколко клика. 

3. Изработка на сайт от уеб агенция. 

Има много агенции за уеб дизайн, като повечето в България предлагат изработка на сайтове с Уодрпрес, защото е най-лесно за тях. Предимството е, че ще имате сайт, който ще управлявате лесно, но в повечето случай ще се нуждаете от поддръжка на сайт, защото с уордпрес трябва много да се внимава със сигурността. Колко е добре, че Уордпрес е най-популярната CMS система за изграждане на сайтове, толкова е и лошо, защото повечето хакери са се насочили към пробиването на защитата на сайта. Затова ние предпочитаме да работим с Джумла. Тя не е толко популярна, но има всичко необходимо за изграждане на успешен, красив и защитен сайт, а и има много разширения, които идват със самата инсталация. Разбира се ние сме пригодили Джумла, така че да е най-удобна за използване за всеки, дори без технически познания или владеене на чужди езици. Тук може да научите повече, защо предпочитаме Джумла при изработката на сайт за нашите клиенти. Разбира се можем да направим Вашия сайт и на Уордпрес, ако това е желанието Ви. 

Какво ми трябва за изграждане на собствен сайт?

За всеки сайт са необходини няколко основни елемента, без който няма как да стане. Основните са хостинг и домейн. Тук няма да се впускаме в технически подробности какво точно представляват хостингът и домейна, а ще споменем само с разбираеми думи. 

Хостинг

Хостингът най-общо казано е наемането на място в Интернет пространството, където ще се съхранява Вашия сайт. Това са цялата информация, снимки, видео и текстове. Цените варират от 60 лв до над 10 000 на година. Разбира се в повечето случай напълно е досататъчно 60-80 лв на година. Можем да Ви предложим много изгодни цени от нашите хостинг партньори Jump.bg и NS1. Попитайте ни за промо код.

Домейн

Домейнът най-общо казано е името на сайта ви от типа moiqtsait.com . То също се наема на годишна база и в зависимуст на какво разширение завършва струва от 15 до над 1000 лв на година. Разширението .com е най-популярно и струва около 20 лева на година. Разширението .bg е около 50-60 лева на година. Може да използвате и .eu, ако оперирате на в Европа - то също е около 20 лв на година. 

Какви функции трябва да има един сайт?

Под функции тук се разбира какво искате да може да прави сайта.Тук ще засегнем основните и най-разпространени функции разпространени в повечето сайтове. 

Мултиезичност

Повечето сайтове разполагат 2 или повече езика, които потребителят може да превключва. Полезна функция, ако бизнесът Ви е насочен в няколко държави. 

Ценови планове и таблици

Ако предлагате услуги или продукти е много подходящо да бъдат представени по красив и елегантен начин, който да привлече вниманието на клиента. Услугите / продуктите могат да бъдат представени и като срванителни таблици. Има много варианти...

Галерии със снимки

Основна функция в повечето сайтове, галерията представя Ваши снимки, проекти, продукти и други рекламни материали по подходящ и атркативен начин. Може да бъде като слайдшоу, въртележка, превъртане и др. 

Контакта форма

Всеки сайт има нужда от форма за контакт, къето потребителят може да се свърже с Вас или Вашия бизнес като попълне формата за контакт. Обикновено се намира на страницата за Контакти. 

Абонамет за бюлетин

Тук потребителят е харесал Вашия сайт и Вашата информация и иска да получава още информация от Вас под формата на новини, блог статии, намаления и новости от вас или Вашия бизнес директно в мейла си. Много полезна фунция. 

Модул за онлайн магазин

С модула за онлайн магазин може да продавате продукти на клиентите си. Ако основната ви цел е продажба на продукти, то тогава по удачно е изработката на онлайн магазин. Разбира се може да се комбинират, но все пак за онлайн магазини има специално разработени платформи, които да предложат най-добрите функции за онлайн търговия. 

Форма за заявка и резервация

Може да се обясни като разширена форма за контакт, като тук потребителят се насочва точно към определена цел например да резервира стая в хотел или да направи заявка за точно определена услуга или продукт. Може да се използва и като отговори на кратки въпроси и на база на отговора да се предложи най-подходящия продук на клиента. Много полезна функция за всеки сайт.

Какво още е необходимо

Няма да ви лъжем - За успешен сайт са необходими много усилия и постоянство. За успешен сайт са необходими още: качествена информация, която регулярно да се обновява, СЕО оптимизация и бранд маркетинг.

Калкулатор за цена на изработка на сайт


Невалидна стойност
Моля изберете стойност
Invalid Input
Невалидна стойност
Невалидна стойност
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

 

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu