Локално СЕО

Локална оптимизация
за търсачки
Предимстава на локалното SEO

По-добро местно класиране в Гугъл ✓повече посетители ✓по-високи продажби

Всички знаем ситуацията: някъде навън сте в непознат град. За съжаление тук не познавате никого, който да препоръча добър ресторант или друга фирма. Така че изваждате смартфона си и разчитате на търсенето с Google, което незабавно ви предоставя някои резултати от търсенето в околностите. И точно тук започва местната SEO оптимизация.

Какво е локална / местна SEO оптимизация ?

Локална СЕО оптимизация

Местното SEO означава, че оптимизирате присъствието си в мрежата за локални заявки за търсене.

Това се отнася например за заявки за търсене като „Ресторант Варна“, но само „Ресторант“ е достатъчно, за да може Google да представи ресторантите в непосредствена близост до търсещия.

Google разпознава местоположението на заявката за търсене и извежда подходящите резултати. В най-добрия случай вашата компания сега ще се появи в най-горната част на тези резултати от търсенето и ще отведе търсещия направо към вас.

Защо местното SEO е толкова важно ?

  • Според проучване на Google относно поведението при локално търсене , половината от всички хора, които са направили заявка за търсене с местно намерение (работно време, адрес), посещават точно този бизнес най-късно на следващия ден.
  • Цели 18% от тях стават клиенти в рамките на един ден. Основното предимство за регионалния бизнес: Няма толкова много конкуренти в непосредствена близост. По принцип местното SEO е подходящ за компании от всяка индустрия. Независимо дали лекарите, ресторантите или фирми за услуги или магазини - потенциалните клиенти обичат да научат повече онлайн, преди да отидат в магазин.
  • Тук можете да постигнете добър резултат с присъствието си в мрежата: Професионалният уебсайт прави вашата собствена компания да изглежда по -сериозна.

Фактори за класиране на локално SEO


Google има 4 основни фактора за местно SEO класиране, които всеки местен бизнес трябва да вземе предвид, когато оптимизира своя онлайн бизнес.
1. Уместност
Как уебсайтът съответства на заявката за търсене? Колкото повече информация има Google за компанията, толкова по -добре.
4. Ревюта
Онлайн ревютата вече са важен фактор за класирането на местните бизнеси.
Локално СЕО
2. Разстояние
Разстоянието между компанията и търсещия естествено играе решаваща роля в местните резултати от търсенето.
3. Известност
Преди всичко оценките на Google се броят тук. Много положителни отзиви са добри за класирането.

Как мога да оптимизирам уебсайта си за локално СЕО ?

Ревюта за местно сео оптимизация

С добър и най-вече мобилен уебсайт и пълен профил в Google MyBusiness можете да постигнете много в местната SEO област. Мобилната съвместимост на уебсайта е от съществено значение, тъй като 80% от локалните търсения се извършват на мобилни устройства. Работно време, цени, данни за адрес и телефонни номера - всичко това трябва да бъде достъпно за потенциалните клиенти в най-кратки срокове.

Поддържането на профила в Google My Business също помага. В допълнение към данните за NAP (име, адрес, телефон), които винаги трябва да използвате с едни и същи данни, особено за телефонния номер, смислените снимки никога не грешат. Оценките на клиентите също са особено важни. Потребителят се доверява на положителните отзиви за даден бизнес.

Като компания има смисъл просто да поискате от няколко редовни клиенти положителна оценка. Тази оценка не е задължително да се извършва чрез Google MyBusiness, но също така може да се извърши например на Yelp, tripadvisor или подобни портали за преглед. Дори социалните медийни канали като Facebook и Twitter могат да имат положителен ефект върху местната класация.

Тук обаче няма смисъл просто да създавате акаунтите - те също трябва да бъдат запълнени с интересни публикации, за да предизвикат взаимодействие с потребителите. Едва след това Google разпознава, че вашата компания е активна. Дали социалните мрежи имат смисъл за вашата компания, зависи изцяло от вашата целева група.

OnPage мерки за локално СЕО

Има някои много лесни за изпълнение OnPage мерки за оптимизиране на вашия собствен уебсайт за локални заявки за търсене.
  • Данните от NAP трябва да присъстват на уебсайта; долният колонтитул е добър избор за едно място. Много е важно да използвате същите данни и тук!
  • H1 на началната страница не трябва да казва „Добре дошли“, а в най-добрия случай името на компанията, индустрията и местоположението. (Фризьор Haarxpress Сливен)
  • Мета описанията също трябва да бъдат адаптирани. Между другото, това е важно не само за оптимизацията на локалните търсачки, но и като цяло.
  • Не трябва да липсва описание как да стигнете до там. Картата на GoogleMaps с маркирано местоположение е идеална тук.
  • Не трябва да липсва и работното време!
  • И накрая: пишете блог статии! Тук може да презентирате нови продукти, нови тенденции и новини в индустрията.
Местни СЕО услуги

Интересувате ли се от професионално локално SEO ?

Свържете се с нас сега за безплатна консултация.
Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu